bleaching
Colorare Păr | Decolorare

Un blond strălucitor şi un păr sănătos!

Blondul rămâne una dintre cele mai seducătoare nuanţe de păr. Nu te îngrijora dacă natura nu te-a înzestrat cu această culoare! O poţi ajuta un pic pe Mama Natură, acum - e mai simplu ca niciodată! Metodele pentru decolorarea părului sunt mult mai blânde astăzi decât erau odată, chiar şi în cazul unui păr închis la culoare. Mai jos, vei găsi tot ce trebuie să ştii despre acestea.

Decolorarea îţi poate deschide părul cu până la 8 tonuri, fie că ai părul blond închis sau şaten deschis. Metodele de decolorare speciale pentru păr foarte închis (şaten mediu până la negru) pot deschide părul cu două până la 3 tonuri, fără a lăsa acele şuviţe roşiatice. E foarte important, însă, să înţelegi cum funcţionează decolorarea. Mai întâi, stratul exterior al firului de păr, numit cuticulă, este pregătit pentru a fi permeabil la soluţia de decolorare. Această acţiune permite peroxidului de hidrogen din soluţie să penetreze adânc firul de păr, pentru a oxida pigmenţii existenţi, lăsându-i incolori. Soluţiile de decolorare conţin concentraţii diferite de peroxid de hidrogen, ceea ce determină decolorarea în variate tonuri. Din acest motiv, şi culoarea părului se schimbă treptat în timpul procesului de decolorare, de la culoarea naturală trecând prin diferite nuanţe roşu şi galben, până la nuanţa de blond dorită. Tocmai de aceea trebuie să fii foarte atentă în alegerea metodei de decolorare potrivită pentru părul tău. Apoi, este foarte important să laşi decolorantul să acţioneze atâta timp cât este precizat pe instrucţiunile de utilizare a produsului (în general 30-45 de minute), pentru a evita apariţia nuanţelor nedorite de roşu sau galben din cauza întreruperii premature a acţiunii decolorantului. De asemenea, trebuie să nu laşi decolorantul mai mult decât este recomandat, pentru că nu îţi va deschide părul mai mult, ci din contră, va exista riscul să ţi-l arzi sau să capete un aspect poros şi ca de paie uscate.

Hrănirea părului după decolorare

Metodele de decolorare sunt însoţite de tot felul de balsamuri care se aplică pe părul decolorat. Foloseşte aceste balsamuri pe părul proaspăt decolorat, la 3 minute după ce l-ai limpezit. Acestea îţi vor hrăni părul şi îi vor da strălucire. Dacă ţi-ai făcut recent permanent sau ţi-ai întins părul în mod chimic, atunci trebuie să mai aştepţi minim 2 săptămâni până să îţi decolorezi părul, altfel s-ar putea să ţi-l strici iremediabil. În cazul în care îţi decolorezi părul frecvent, nu e cazul să aplici mereu decolorant pe toată suprafaţa lui. Îl poţi aplica numai la rădăcini şi abia în ultimele 2-5 minute să-l întinzi pe toată suprafaţa părului.

Nuanţe luminoase cu şuviţe mai deschise

Poate preferi să ai doar câteva şuviţe mai deschise, nu să-ţi decolorezi tot părul. Aceste şuviţe se pot decolora cu două, până la şase tonuri şi le poţi face oriunde doreşti prin părul tău. Şuviţele dau foarte bine pe un păr blond sau şaten mediu, pentru că sunt jucăuşe, oferind culorii tale o luminozitate aparte, atrăgătoare şi senzuală în acelaşi timp. În plus, şuviţarea părului are o acţiune agresivă asupra părului cu mult mai mică faţă de decolorarea totală a acestuia, dar ai nevoie de ajutorul unei prietene pentru a-ţi putea face acasă suviţele dorite. Prietena ta te poate ajuta să separi şuviţele de restul părului, pentru a aplica apoi decolorantul pe suprafeţele dorite.

Cea mai uşoară metodă: spray-ul decolorant

Nuanţele subtile pot avea cele mai surprinzătoare efecte. Spray-urile decolorante în nuanţe de blond sunt cea mai potrivită soluţie pentru a deveni blondă în etape mici sau pentru a-i conferi părului tău un plus de strălucire. Aceste spray-uri îţi deschid părul cu un sfert de ton la fiecare aplicare. Căldura sau razele soarelui intensifică efectul acestora.  Prin urmare, uscarea cu foehnul amplifică efectul acestor spray-uri. Deoarece concentraţia peroxidului de hidrogen din compoziţia acestora este foarte redusă, ele sunt blânde cu părul tău. Cu toate acestea, nu e recomandat să zilnic, ci mai degrabă pentru o perioadă limitată de timp. Dacă vrei ca părul tău să arate bine între decolorări, aceste spray-uri te pot salva. Este însă important să-ţi îngrijeşti cu atenţie părul dacă foloseşti aceste spray-uri. Ai nevoie de un balsam special, delicat, pe care să-l foloseşti după fiecare şamponare şi de o mască pe care s-o foloseşti o dată pe săptămână, pentru a-ţi menţine părul sănătos şi frumos.