faster-shine-for-dull-hair
Styling | Sfaturi și trucuri

Coafare rapidă şi uşoară – Rapid ca fulgerul

Mereu suntem în grabă, fie dimineaţa când ne grăbim să ajungem la serviciu, fie seara când trebuie să ajungem la o întâlnire – iar părul trebuie să arate minunat. Îţi vom da cinci sfaturi pentru o coafură uimitoare fără spălare, folosirea prea elaborată a uscătorului sau coafare complicată.

Sfat 1: Nou şi proaspăt

Părul încă arată bine, dar vezi că s-a cam îngrăşat la rădăcini? Relaxează-te, spălarea nu e singura soluţie. Aplică nişte spumă de păr pe bază de alcool la rădăcini şi apoi usucă părul cu foehnul şi peria. Poţi să-l coafezi şi cu degetele cât se usucă. Alcoolul din spumă îl va usca uşor, adică va fi soluţia ideală împotriva rădăcinilor uleioase. O altă opţiune e să aplici nişte pudră de copii sau de corp pe scalp. Apoi trebuie să piepteni bine părul pentru a înlătura orice urme de pudră. Ea va absorbi uleiul şi va face părul să pară proaspăt spălat – aproape.

Sfat 2: De la zburlit la aranjat

Prima dată când te uiţi în oglindă dimineaţa vezi un păr zburlit, îndreptat în toate direcţiile? Of, cum au apărut toate formele astea? Pentru a-l aranja aplică nişte tonic de coafat sau nişte balsam pentru părul lung şi uscat. Apoi coafează-l cu o perie rotundă. În locul tonicului sau balsamului poţi folosi şi apă de la robinet. Metoda funcţionează oricum! Iar ca să eviţi să-ţi uzi părul prea tare, umezeşte-l cu un pieptăn umed, de la rădăcină la vârf. Umezeşte pieptenele din când în când.

Sfat 3: Bigudiuri calde

Părul a rămas fără vlagă pe parcursul nopţii şi stă doar lipit de scalp? Bigudiurile calde îl vor readuce la viaţă şi-i vor da volum imediat. Pune bigudiurile calde pe părul uscat şi stai cu ele cât te speli pe dinţi sau îţi bei cafeaua de dimineaţă. Le poţi da jos după zece minute. Piaptănă rapid părul şi aplică puţin fixativ. Gata!

Sfat 4: Reînvierea

E posibil să readuci la viaţă o coafură scurtă creată cu gel sau ceară de păr, fără a mai adăuga unul din produsele menţionate, pentru a evita să-ţi întăreşti părul. Umezeşte-ţi doar degetele şi coafează părul cum doreşti.

Sfat 5: Greutate versus Volum

Dacă ai coafat părul cu spumă sau spray de coafat, trebuie mai întâi să scapi de aceste produse prin periere. Abia apoi părul va fi gata pentru următoarele produse de styling. Cantităţile prea mari de produse nu vor face decât să-l îngreuneze şi să-i răpească luciul.