transition-hairstyles
Hair Styling | Sfaturi și trucuri

Coafuri de tranziţie: Pe scurt şi pe lung

Mai devreme sau mai târziu va veni o zi când tunsoarea scurtă de zi cu zi îţi va părea plictisitoare. Vei simţi nevoia să-ţi laşi părul să crească şi te vei sătura să cauţi piese de vestimentaţie care să ţi se potrivească. Să-ţi asortezi ţinuta şi machiajul cu părul scurt, fără a crea o imagine excesiv de masculină, necesită mult efort şi te poate face să-ţi doreşti coafuri mai feminine. În continuare îţi dăm câteva idei practice pentru perioada de tranziţie

Părul creşte cam cu 1.5 cm pe lună. Dacă te-ai decis să-ţi laşi părul lung până la umeri, trebuie să te pregăteşti pentru 20 de luni de aşteptare. Ai nevoie totodată şi de un stilist creativ care să te motiveze cu o tunsoare deşteaptă. O altă condiţie e schimbarea modului în care priveşti îngrijirea părului.

Übergangsfrisuren
© Getty Images

Nici lung, nici scurt, ci drăguţ, acesta e cel mai bun cuvânt pentru a descrie tunsoarea de tranziţie a lui Carey Mulligan

Tunsoarea corectă

În cazul în care porneşti de la o tunsoare băieţească, cu părul de pe creştet puţin mai lung şi cu linia părului de la spate rotunjită, trebuie să ţii cont de faptul că părul din spate trebuie mereu adaptat la lungimea celui din faţă. Altfel, ai putea să te trezeşti cu o tunsoare mullet (cu păr lung la ceafă, deseori ridiculizată).

Tunsorile pixie sunt un bun punct de plecare când intenţionezi să-ţi laşi părul să crească. Mulţumită tunsorii în trepte, etapele de tranziţie ale coafurii vor arăta casual la orice lungime.

Dacă vrei să-ţi laşi părul tuns bob să crească, trebuie să ai grijă să filezi vârfurile din când în când. Astfel vei atenua aspectul bombat de la nivelul urechilor. Dacă însă ai părul rar, vârfurile trebuie filate foarte uşor şi cu grijă.

Îngrijirea corectă

Părul foarte scurt necesită puţină îngrijire, dar imediat ce începe să devină mai lung va trebui să-i acorzi mai multă atenţie. Foloseşte balsam după fiecare şamponare pe părul mai lung de nivelul urechii. Imediat ce observi vârfuri tocite ar trebui să tunzi un centimetru din păr şi să tratezi restul cu tonic de vârfuri o dată la fiecare 3 spălări.

SFAT: Multe vedete folosesc extensiile pentru a obţine un păr mai bogat şi mai lung. Până ajungi la lungimea dorită, te poţi folosi de şuviţele din comerţ, pe care le poţi ataşa cu capse de părul tău.

Galerie Coafuri de tranziţie