stylish-mens-hairstyles
Styling | Sfaturi și trucuri

Frizura bărbaţilor - o problemă serioasă

Cum îşi aranjează părul bărbaţii moderni? Ce produse sunt indicate pentru o anume tunsoare? Ce poţi să faci dacă ai început să-ţi pierzi părul? Îţi vom prezenta aici regulile după care ar trebui să se ghideze fiecare bărbat

Bărbaţii care merg la salon doar o dată pe an sunt din ce în ce mai puţini. În prezent aranjarea frizurii trendy e unul din obiceiurile zilnice, la fel ca îngrijirea părului corporal. Vei reuşi să-ţi păstrezi ritualurile de îngrijire dacă urmezi sfaturile noastre. Start!

Frizuri: ce e permis şi ce nu

Bărbaţii obişnuiau să se mulţumească cu spălatul şi uscatul părului. Astăzi, ei au la dispoziţie o multitudine de resurse. Fie că părul e scurt, fie că e lung, poţi face tot ce-ţi trece prin minte cu el. Poţi decide să ai o tunsoare bine definită, ca Jake Gyllenhaal, sau una răvăşită, precum Johnny Depp. La modă sunt şi frizurile cu breton mai lung şi filat. Owen Wilson a optat pentru această frizură unisex. Atenţie, frizura aleasă va trebui să fie acceptată şi la serviciu. Dread-urile şi creasta punk, sau frizurile cu motive tribale ţin de gustul fiecăruia.

Frizuri pentru bărbaţi: Instrumente ajutătoare

Cu excepţia unui uscător şi un pieptăn, bărbaţii ar trebui să mai aibă şi o perie de coafat. Investeşte într-o perie cu perii naturali sau într-una de masaj cu perii rotunzi la capete. Şi o placă de întins s-ar putea să-ţi fie de ajutor. Ai grijă să cumperi una de bună calitate pentru a nu-ţi arde părul sau scalpul. Apropo, sprâncenele scăpate de sub control trebuie pensate! Penseta se dezinfectează cu alcool, iar o mică cantitate de ceară sau gel va ţine firele la locul lor.

Bărbaţii au nevoie de produse potrivite pentru părul lor

  • Părul scurt se aranjează cel mai bine cu gel, care va asigura rezistenţă. Foloseşte o cantitatea potrivită, altfel ai putea arăta ca un arici.

  • Ceara sau pomada e o alegere bună dacă vrei ca părul să rămână moale. Aceste produse au şi un parfum plăcut.

  • Gelul nu e indicat pentru părul mai lung, deoarece îl întăreşte şi-l face dificil de aranjat

  • Ceara de păr sau crema de coafat te ajută să ai un look natural. Fixativul trebuie folosit apoi cu mare atenţie, pentru că altfel ar putea da părului un aspect uleios

Îţi pierzi părul? Ce să faci!

Ce poţi face când îţi pierzi părul? Mulţi tineri se confruntă cu această problemă. Tratamentele de creştere sau transplantul pot fi soluţii bune, dar soluţia cea mai simplă şi cool e să te razi complet. Poate fi un look destul de sexy, ca în cazul lui Bruce Willis. Consultă-te cu stilistul înainte de a lua o decizie şi nu ezita să le ceri şi prietenilor părerea.

Cum să-ţi aranjezi barba

Opiniile sunt împărţite în cea ce priveşte bărbile. Ca regulă generală, trebuie să-ţi laşi barbă doar dacă ai suficient păr. Bărbile rare nu arată bine. Ca şi în cazul părului, şi aici avem tendinţe. Bărbile crescute în trei zile pot fi sexy, dar acesta nu e şi cazul mustăţilor dese şi lungi. Pe de altă parte, bărbile pline şi ciocul sunt din ce în ce mai populare.

Nu uita să-ţi îngrijeşti părul de pe faţă. Trebuie să-l speli o dată la două zile şi să-l ajustezi cu foarfecele regulat. Bărbile sălbatice nu sunt deloc la modă. Aparatele de ras electrice îţi pot fi de ajutor la îngrijirea părului facial, inclusiv a perciunilor. Majoritatea bărbaţilor arată bine cu perciunii îngrijiţi, care se potrivesc cu stilul bărbii

Păr corporal nedorit

Părul corporal e folositor, dar nu arată bine. Părul vizibil din nas sau din ureche te poate face să pari neîngrijit. Dar e destul de uşor să scapi de el. Există aparate speciale ce smulg sau tund părul din aceste locuri. În cazul tunsului, proprietăţile protective ale părului nu suferă. Nu trebuie să foloseşti sub nicio formă creme epilatoare în aceste locuri. Acestea sunt potrivite numai pentru picioare, piept sau spate. Dacă le foloseşti pentru părul din nas sau din ureche, rişti să iriţi mucoasa sensibilă.