Hairstyling_Header_720x180_RO

Activi cu stil – Coafuri grozave în lumea sportului

Coafuri în sport
Atleta-star Sanya Richards-Ross știe cum să câștige medalia de aur cu stil și la propriu și la figurat.
© Photo: Getty 108065206

Există câte o coafură potrivită pentru fiecare activitate pe care ne dorim s-o facem, fie că ieșim la jogging într-o zi caniculară, fie că vrem să ne ocupăm de casă sau grădină sau pur și simplu să practicăm un sport care ne alimentează ambiția. Află dacă poți găsi ceva timp liber pentru a încerca una dintre coafurile întâlnite în lumea sportului. Vei găsi sfaturi și trucuri împreună cu pozele și un tutorial video al lui Armin Morbach despre cum să-ți prinzi părul în fel de fel de cozi.

Atletele au nevoie de tunsori comode, ușor de aranjat și care să se integreze bine în contextul unei lumi sportive. Desigur, atletele profesioniste sunt experte în selectarea tunsorii potrivite pentru sportul pe care îl practică. Cine altcineva își petrece ore în șir antrenându-se pentru competiții?  Premiata de 3 ori cu medalia de aur in cadrul Olimpiadelor, Sanya Richards-Ross (vezi fotografia de mai sus) are destulă experiență în hairstyling, asta pe lânga celelalte talente pe care le deține. Atleta jamaicană este expertă în competitiile de tipul 400 metri. Pentru a-și ține părul (de lungime medie) departe de față în timpul probelor, Sanya și-a împletit o codiță care începe dintr-o parte laterală a frunții și se termină în cealaltă.

Styling:  Creează o cărare într-o parte și începe împletitura la 10 cm de cărarea într-o parte. Înconjoară-ți fruntea cu această coadă împletită și fixeaz-o cu agrafe în dreptul urechii și in capăt.

Pe locuri, fii gata, pregătește-ți părul pentru antrenament

 • Instrumente de styling pentru coafuri din lumea sporturilor

  Părul fluturând în vânt nu e ceva plăcut pentru atlete. Instrumentele potrivite, îți pot ține părul sub control, iar coafura va rezista chiar și celui mai dificil antrenament.

  Printre cele necesare se numără bentițele, elasticele de păr, agrafele, fixativul, spuma pentru volum și ceara de păr.

 • Coafuri din lumea sportului – Sfaturi și Trucuri

  Folosește o bentiță pentru a ține părul la locul lui. Bentițele nu ajută numai la fixare, dar sunt și un accesoriu colorat, care pot completa foarte frumos un outfit.

  Aranjeaza-ți părul de deasupra frunții, trendy, pe spate, astfel încât să nu te deranjeze și să te poți concentra. Bretonul poate fi prins cu o agrafă tot pe spate sau într-o parte.

  Asigură-te că nu elasticul de păr nu are părți metalice, care să îți rupă sau să îți deterioreze părul.

   

 • Sperăm să găsești în galeria noastră o coafură pe care să vrei să o încerci.

  În acest video hair stylist-ul și make-up artist-ul Armin Morbach vă va împărtăși din cunoștințele lui. De data aceasta, el va prezenta variațiuni ale celei mai populare coafuri din lumea sportului – coada de cal.

 • Cum îşi poartă vedetele părul lung

  Emma Green

  © Photo: Getty 89847286  

  Coafuri în lumea sportului: Emma Green

  Atleta suedeză la săritura în înălțime Emma Green știe cum să-și prindă părul așa încât să nu o încurce în timpul competiției. Stilul ei împletit o prinde chiar foarte bine.

  Styling: Creează o cărare pe mijloc și împletește separat, cele două părți în spic, până la nivelul urechii. Ai grijă ca împletitura să fie cât se poate de strânsă. Apoi prinde cele două împletituri cu un elastic.

  Allyson Felix

  © Photo: Getty 147551440  

  Stiluri pentru păr lung: Sophie Monk

  Pentru atleta Allyson Felix medaliile de aur şi argint de la Olimpiada din 2008 sunt doar două dintre multele ei reuşite. Americanca merită însă aplauzele noastre şi pentru aspectul părului ei şi stilul abordat. Foloseşte o bentiţă elastică pentru a se asigura că până şi ultimul fir de păr e la locul lui şi nu poate părăsi coada fină în care a fost prins. Pentru cele care fac jogging acest stil este chiar foarte potrivit.

  Styling: Aplică un pic de ceara prin tot părul. Apoi cât se poate de strâns adună-l pe tot într-o coadă nici prea înaltă, nici prea joasă. Pune-ţi o bentiţă ca să fii sigură ca nu scapă nici o şuviţă, furându-ţi atenţia de la sportul pe care îl practici.

  Funmi Jimoh

  © Photo: Getty 147480168  

  Coafuri în lumea sportului: Funmi Jimoh

  Părul atletei americance la sărituri în lungime Funmi Jimoh’s nu îi distrage absolut deloc atenţia de la ce are de făcut în timpul competiţiei. Împletitura spic este răsucită într-un coc jos. Această coafură va rezista unei zile plină de evenimente extreme şi va arăta în acelaşi timp sofisticat. E un stil de prindere a părului foarte potrivit atât pentru mersul în club, cât şi pentru 400 de metri garduri.

  Styling: Fă-ţi o cărare într-o parte înainte să-ti împleteşti părul, până aproape de nivelul urechii pe partea opusă. Apoi adună împletitura la spate şi răsuceşte-o într-un coc. Fixează acest coc cu agrafe de păr.

  Ariane Friedrich

  © Photo: Getty 103192036  

  Coafuri în lumea sportului: Ariane Friedrich

  Atleta Ariane Friedrich ne demonstrează cât de comodă şi stilată este o tunsoare scurtă pentru un sportiv de performanţă.

  Styling: Distribuie ceară pentru fixare pe toată suprafaţa părului tău proaspăt uscat înainte să-l piepteni pe cel din faţă pe spate. Şuviţele rebele n-au decât să cadă dacă vor. Oferă mai multă fixare prin folosirea fixativului de tip extra-hold.

  Anna Pierce

  © Photo: Getty 147472798  

  Coafuri în lumea sportului: Anna Pierce

  Atleta Anna Pierce îşi prinde părul într-o coadă joasă. Îşi duce şi îşi prinde mai întâi partea din faţă a părului pe spate pentru că îşi doreşte să nu fie perturbată de şuviţe rebele în timpul competiţiei.

  Styling: Strânge tot părul cu excepţia părţii din faţă într-o coadă şi prinde-l cu un elastic. Tapează-ţi uşor partea care a rămas din faţă şi trage-o pe spate. Fixează această parte cu agrafe.

  Blanka Vlasic

  © Photo: Getty 97678569  

  Coafuri în lumea sportului: Blanka Vlasic

  Chiar şi părul scurt trebuie ţinut în formă, dar şi departe de ochi, astfel încât să nu distragă atenţia. Atleta croată la săritura în înălţime, deţinătoare a recordului, Balanka Vlasic îşi împleteşte părul din faţă deasupra frunţii.

  Styling: Creează o cărare pe mijloc şi ţine de o parte două şuviţe de aproximativ 40 de cm grosime, deasupra frunţii. Împleteşte-le spic înspre ureche. Capătul împletiturii dispare după ureche şi trebuie fixat cu agrafe.

  Carolina Kostner

  © Photo: Getty 135378057  

  Coafuri în lumea sportului: Carolina Kostner

  În anumite competiţii sportive, accesoriile pentru păr sunt chiar foarte potrivite. Patinajul artistic şi gimnastica sunt doar două exemple. Campioana mondială la patinaj Carolina Kostner îşi foloseşte ţinuta şi părul pentru a-şi mări notele de la impresia artistică.

  Styling: Coafura Carolinei Kostner implică strângerea părului într-un coc nici prea înalt, nici prea jos, la spate. Fii sigură că ai fixat bine cocul cu agrafe, îainte să dai tot ce ai în sport. Poziţionate strategic, accesoriile pentru păr îţi vor fixa şi mai mult coafura şi vor adduce mai mult decât frumuseţe şi stil prezenţei tale.

 • Găsește produsele pentru păr potrivite