Hairstyling_Header_720x180_RO

Bretonul – Oare ţi se potriveşte şi care te va prinde mai bine?

Oblic, rotund, scurt, şuviţat sau lung: există multe modele de breton. Întrebarea e ce model se potriveşte unei anumite persoane şi cum poţi să-l îngrijeşti

 • Breton
  Bretonul face parte din multe coafuri.
  © Getty Images

  Nu întâlneşti bretonul numai pe podiumuri, covorul roşu şi la petreceri sofisticate. Nu, în ultima vreme îl întâlneşti peste tot, deoarece bretonul este extrem de versatil. În acest sezon lungimea bretonului poate varia. Astfel el poate ascunde o frunte prea lată, sau poate da un contur potrivit feţei. Cu puţină pricepere poţi ascunde în spatele bretonului ridurile de expresie.

  Bretonul e şi pe placul femeilor aventuroase, care experimentează diverse coafuri, deoarece e atât de uşor de manevrat. Îl poţi prinde într-o parte, îl poţi împleti sau îl poţi cuminţi cu o bentiţă. Într-o zi poate că te vei decide să nu mai porţi breton. Nu-i nicio problemă, bretonul e trendy chiar şi la lungimi de tranziţie. Cu îngrijire adecvată, bretonul scurt se va transforma cu uşurinţă în unul lung.

  Femeile cu păr subţire pot folosi bretonul în avantajul lor, mai ales dacă acesta porneşte din creştetul capului şi cade pe funte cu mult volum. Sfat: bretonul nu ţi se potriveşte dacă părul e foarte cârlionţat de la natură.

 • Patru sfaturi de îngrijire a bretonului:

  • Dacă pielea ta e predispusă la iritaţii, e indicat să-ţi usuci bretonul cu o perie rotundă. Astfel bretonul nu va mai sta lipit de frunte. Puţin fixativ îţi va fi de ajutor deoarece îmbracă firul de păr şi-l împiedică să absoarbă excesul de ulei de pe faţă.
  • Dacă nu ai suficient timp să te speli pe păr, foloseşte puţin şampon pudră pe breton. Piaptănă-l apoi bine şi vei fi gata de plecare.
  • Poţi cumpăra fâşii de şampon pudră din magazinele de specialitate. Acestea sunt foarte practice deoarece absorb excesul de ulei de pe frunte şi astfel bretonul se îngraşă mai greu.
  • Atinge cât se poate de rar părul şi bretonul
 • Aşa poată breton celebrităţile:

  Rundpony: Agyness Deyn

  © Getty Images  

  Agyness Deyn

  Admiră acest breton rotund şi clasic: Agyness Deyn

  Kate Moss mit Longpony

  © Getty Images  

  Kate Moss

  Natural de strălucitor: Kate Moss îşi etalează bretonul lung

  Nicole Scherzinger mit Retro-Pony

  © Getty Images  

  Nicole Scherzinger

  Mereu extravagantă: Nicole Scherzinger şi bretonul retro, tăiat cu mare precizie

  Taylor Momsen mit Fransenpony

  © Getty Images  

  Taylor Momsen

  Taylor Momsen e ciufulită minunat în această interpretare blond-platinată a bretonului

  Jessica Stroup mit XXL-Pony

  © Getty Images  

  Jessica Stroup

  Bretonul oblic XXL dă mai mult contur feţei mici şi graţioase a lui Jessica Stroup