Colorare Păr | Nuanţare

Spune adio părului vopsit neuniform

Ai vrut să condimentezi un pic culoarea părului folosind o vopsea nuanţatoare sau ai decis chiar să-ţi schimbi întreaga înfăţişare odată cu vopsirea părului. În loc de asta, ai căpătat un păr pestriţ multicolor. Te-ai aflat vreodată în această situaţie? Poate ai vrea să afli despre remediile profesioniste pentru astfel de întâmplări nefericite

Sunt mai multe motive care cauzează vopsirea neuniformă. E posibil să fi aplicat agentul de vopsire în mod greşit, poate pigmenţii reziduali din părul tău au influenţat culoarea rezultată, poate în părul tău se aflau încă urme ale produselor pentru coafat sau poate structura firului tău de păr este neuniformă. Oricare ar fi motivul, trebuie să acţionezi rapid.

Îndrăzneşte să-ţi schimbi culoarea părului

Înainte să-ţi vopseşti părul din nou, ar trebui să-l speli folosind un şampon exfoliant. Tratează-ţi apoi părul cu o mască de păr hidratantă pentru a repara daunele provocate structurii firelor. Pentru noua vopsire, foloseşte acelaşi produs. Dacă foloseşti o culoare mai închisă, ar trebui să reduci timpul de acţionare pentru a uniformiza treptat diferenţele de culoare.

Partea întunecată

Ce se întâmplă atunci când părul vopsit regulat devine mai întunecat la culoare cu fiecare vopsit? În cazul unei nuanţări intense sau al unei vopsiri permanente, ar trebui mai întâi să aplici vopseaua pe porţiunea nou-crescută de păr şi abia în ultimele minute pe întreaga suprafaţă a părului. Vopselele nuanţatoare temporare ar trebui să fie eliminate de pe păr complet înaintea aplicării vopselei noi. Astfel se previne acumularea pigmenţilor spre vârfurile părului.

De altfel, vârfurile părului mai lung au tendinţa de a fi mai poroase şi absorb concentraţii mai mari de pigmenţi. Ar trebui, astfel, să aplici vopseaua mai întâi pe porţiunea nou-crescută de păr şi numai în ultimele minute pe vârfuri. Ajută, de asemenea, dacă tratezi regulat vârfurile părului lung cu măşti de păr intensive. Aceste măşti sunt esenţiale pentru asigurarea unui rezultat uniform.

Soluţia tunsorii scurte

Desigur, aceasta e o soluţie radicală numai pentru cele mai nefericite cazuri. Totuşi, tunderea părului este foarte eficientă în cazul în care vârfurile părului au absorbit mai mult pigment decât restul părului. Acest lucru se întâmplă frecvent în cazul vârfurilor despicate sau poroase. Tăierea vârfurilor redă sănătatea părului şi garantează un rezultat uniform în urma vopsirii.

Soluţia de ultimă instanţă

Toate aceste metode înseamnă prea mult deranj pentru tine? O vizită la stilist te poate salva de viitoarele dezastre. Dacă nu eşti sigură, stilistul tău îţi poate face nişte şuviţe în păr pentru a distrage atenţia de la rezultatul neuniform.