Blonde woman with wavy hair, holding a curling wand.
Styling | Bucle

Bagheta ondulatoare: obiectul la modă pe care trebuie să îl ai

Vrei o schimbare față de părul tău drept sau poate nu ești mulțumtă de buclele cărora le lipsește definirea? Știm cu toții pontul pentru bucle rapide; împletește-ți părul încă umed, dormi cu el împletit și speră la cele bune a doua zi. Dar dacă dorești bucle perfecte fără rateuri, bagheta ondulatoare este calea de urmat.

Folosirea unei baghete ondulatoare este foarte ușoară și oferă rezultate excelente
© Schwarzkopf

Folosirea unei baghete ondulatoare este foarte ușoară și oferă rezultate excelente

Ce este bagheta ondulatoare?

Baghetele ondulatoare sunt de obicei realizate din ceramică, metal, titan sau turmalină. Butoiul baghetei vine în diferite forme, cum ar fi un con, un con invers, un cilindru, un șirag, etc. Fiecare formă creează un alt tip de buclă sau onduleu. 

 

Este posibil să fi auzit și de ondulator și te întrebi care este diferența. O baghetă ondulatoare nu are o clemă atașată, spre deosebire de un ondulator, ceea ce înseamnă că nu lasă nicio urmă în părul tău pe măsură ce îl coafezi. Un alt avantaj al baghetei ondulatoare este că poți începe să coafezi părul de la jumătate în jos, în loc să începi de la capete și să răsucești în sus. Acest lucru are ca rezultat păr care își păstrează textura naturală și arătă mai mult lejer decât prea coafat.

© Schwarzkopf

Înainte ca bagheta ondulatoare să-și facă magia!

Cum să folosești bagheta ondulatoare

Deoarece o baghetă ondulatoare nu are o clemă atașată, trebuie să ții firul de păr cu degetele. Iată câțiva pași despre modul de utilizare a baghetei ondulatoare:

 

 1. Ține mânerul baghetei cu o mână, cu cablul orientat în sus.
 2. Luați o șuviță de păr de 3 cm în mâna liberă. Înfășoară-l în jurul baghetei, departe de față. Începe de sus și termină aproape de vărfuri. Îți recomandăm să porți mănuși pentru a minimiza șansele de a-ți arde degetele.
 3. Țineți câteva secunde și apoi eliberează vârful suviței de păr. Trage încet ondulatorul dintre bucle.
 4. Când prima parte este terminată, mută ondulatorul în cealaltă mână și continuă să ondulezi cealaltă parte.
 5. Menține-ți buclele, finalizând cu un fixativ foarte necesar, precum got2b Glued fixativ, care oferă o definire suplă minunată și o menținere de lungă durată.
   

Care buclă?

O buclă nu este doar o buclă! O baghetă ondulatoare îți permite să creezi o mulțime de stiluri, de la super spiralate și jucăușe, până la bucle subtile. Există o mulțime de modele de bucle, dar ne vom concentra pe patru astăzi și vă vom arăta tipul de bucle pe care le creează.

9-18mm (0.35-0.70”)

Părul înfășurat în jurul unei baghete ondulatoare de 9-18 mm
© Schwarzkopf

Părul înfășurat în jurul unei baghete ondulatoare de 9-18 mm

Bucla obținută cu o baghetă ondulatoare de 9-18 mm
© Schwarzkopf

Bucla obținută cu o baghetă ondulatoare de 9-18 mm

Buclele realizate de forma clasică de con vor fi mai mari și mai lejere mai aproape de vârf și mici și strânse spre partea de jos. Această dimensiune și formă a acestui butoi sunt perfecte dacă dorești să creați bucle dense cu aspect de tirbușon

© Schwarzkopf

Buclă obținută cu o baghetă ondulatoare de 9-18 mm: drăgălășenie cu aspect de tirbușon.

19mm (0.74”)

Părul înfășurat în jurul unei baghete ondulatoare de 19 mm
© Schwarzkopf

Părul înfășurat în jurul unei baghete ondulatoare de 19 mm

Buclă obținută cu o baghetă ondulatoare de 19 mm
© Schwarzkopf

Buclă obținută cu o baghetă ondulatoare de 19 mm

Bagheta de 19 mm creează spirale lejere și frumoase și bucle cu aspect natural, flexibil. Inelele au o lățime de aproximativ 0,7 ”dacă ondulezi secțiuni subțiri, dar poți crea și zulufi medii dacă ondulezi secțiuni mai groase de păr.  

© Schwarzkopf

Buclă obținută cu o baghetă ondulatoare de 19 mm: aspect lejer și natural.

32mm (1.26”)

Părul înfășurat în jurul unei baghete ondulatoare de 32 mm
© Schwarzkopf

Părul înfășurat în jurul unei baghete ondulatoare de 32 mm

Bucla obținută cu o baghetă ondulatoare de 32 mm
© Schwarzkopf

Bucla obținută cu o baghetă ondulatoare de 32 mm

Bagheta de 32 mm îți va oferi bucle mai mari și mai voluminoase, mai ales dacă părul tău este mai lung decât lungimea umerilor. Acest design de butoi îți oferă spirale mari (aprox. 1,3 ”) atunci când ondulezi secțiuni subțiri și onduleuri lejere când ondulezi șuvițe mai groase.

© Schwarzkopf

Buclă obținută cu o baghetă ondulatoare de 32 mm: spirale lejere.

Bucle pentru zile în șir: sfaturi pentru utilizarea unei baghete ondulatoare

Urmează aceste sfaturi și trucuri pentru bucle care arată absolut impecabil și își păstrează forma:

 

 • Protejează-ți părul cu un agent de protecție termică, precum sprayul de protecție termică Got2b Guardian Angel 220 °C, care previne deteriorarea părului din cauza căldurii și conferă acestuia o strălucire luxuriantă.
 • În cazul în care buclele tale se lasă destul de repede, ai putea folosi un capăt de ondulator cu dimensiunea greșită. Pentru părul scurt sau mediu, îți recomandăm să utilizezi capătul de 19 mm, pentru părul mediu capătul de 25 mm, iar pentru părul lung capătul de 32 mm.
 • Îți poți ajuta buclele să se așeze mai bine ținând fiecare buclă în mână după ce ai retras ondulatorul și așteptând până se răcește.
 • Părul tău va fi mai ușor de ondulat dacă nu te coafezi cu părul proaspăt spălat. Dacă părul tău este puțin gras, tinde să mențină buclele mult mai bine. Doar periază mai întâi părul pentru a distribui tot sebumul înainte de a începe ondularea.
 • Unghiul în care țineți ondulatorul poate face cu adevărat o diferență în ceea ce privește aspectul buclelor. Ondulează vertical pentru cârlionți și orizontal pentru onduleuri voluminoase. Asigură-te că păstrezi același unghi pentru tot părul pentru a obține un aspect uniform.