color_expert_de_technology_stage_2560x963
Color Expert
Brandurile Noastre | Colorare Păr | Color Expert

Secretele din spatele tehnologiei Omegaplex

La nivel mondial, trendul revoluționar PLEX a depășit granițele saloanelor de coafură. Dar ce anume face ca formula inovatoare Omegaplex să funcționeze? În continuare, vom răspunde tuturor întrebărilor tale și îți vom prezenta tehnologia în detaliu. 

Omegaplex combină cu succes colorarea și îngrijirea părului

color-expert-technology-contentpicture

În ultimii ani, prevenirea deteriorării părului a devenit principala preocuparea a cercetătorilor din domeniu. La nivelul mondial, oamenii de știință au studiat modul în care firul de păr este afectat de colorarea sau decolorarea sa.

Au fost identificate 4 caracteristici principale ale deteriorii a părului:

 • Ruperea părului
  Acest nivel de deterioare este legat de tendința firului de păr de a se rupe în timpul pieptănării, de exemplu.
 • Fragilizarea părului
  Numeroasele testele de elongație arată că părul deteriorat își pierde din ce în ce mai mult elasticitatea odată cu trecerea timpului.
 • Porozitatea părului
  Mecanismele părului deteriorat sunt studiate acum prin măsurarea porozității părului. Rezultatele sugerează că părulul deteriorat are pori mai mari, părul devenind astfel vulnerabil.
 • Asperitatea părului
  Când solzii cuticulei se ridică și se separă, părul devine aspru și uscat făcând ca părul să se ”electrizeze”.
   

Cercetările arată că printre cauzele care generează acest fenomen se află și colorarea și decoloararea părului.

*Surse: Asociația Dermatologică Japoneză 2010, Jurnalul Științelor Cosmetice 2008, Cărticica de Științe și Tehnologie Cosmetică 2014.

Micro-legăturile: secretul unui păr rezistent

Fibrele de păr, care se află în interiorul fiecărui fir de păr, sunt ținute laolaltă de micro-legături. Acestea au astfel rolul unor adevărate punți de legătură. Datorită micro-legăturilor, părul este rezistent și sănătos.
În timpul procesului de colorare sau decolarare, aceste micro-legături se pot rupe. Prin urmare, partea interioară a părului își pierde din stabilitate și nu mai poate ține laolaltă fibrele, lăsând părul lipsit de rezistență și elasticitate, fiind astfel predispus mai mult la a se rupe. După clătirea părului, cuticulele ridicate din cauza colorării revin în starea inițială (coboară), însă deterioarea părului s-a produs deja.

Color Expert reduce nivelul de deteriorare.

 

Practic, este un miracol!

Noua tehnologie împotriva ruperii părului Omegaplex este soluția inovatoare de protejare a părului în timpul colorării. Color Expert este prima vopsea de păr cu tehnologie Omegaplex pentru utilizare acasă.
Ai încredere în Omegaplex, **sistemul de colorare și îngrijire în 3 pași**, tehnologie special dezvoltată pentru a proteja și întări micro-legăturile în timpul și după colorarea părului.
Pasul 1 constă în mixarea tratamentului cu crema colorantă, pentru a proteja micro-legăturile în timpul colorării. Pasul 2 constă în folosirea unui tratament repartor după colorare, repară fibra firului de păr, sigilează culoarea și-i redă intensitate. Pasul 3 constă în aplicarea, la trei săptămâni de la coloare, a unui tratament ce repară micro-legăturile din interiorul firului de păr pentru un aspect puternic și sănătos.