Colorare Păr | Nuanţe de blond

Cele mai bune sfaturi de machiaj pentru blonde

Blondul este mai mult decât o culoare a părului. În mod declarative blondele trec foarte rar neobservate. Blondul vine în multe nuanțe de la blond platinat deschis sau nuanțele trendy ale culorii bronzului până la culoarea spicului de grâu sau tonuri de caramel. Sfaturile noastre te vor ajuta să găsești culorile potrivite atunci când te machiezi

Machiaj pentru blonde

Umbrele cu subtile nuanțe de roz le onorează pe majoritatea blondelor

Fundamental: Baza pentru Blonde
Iritațiile sau defectele pielii sunt în deosebi ușor de remarcat pe pielea de multe ori foarte deschisă la culoare a blondelor. Ar trebui ca atare,  să foloseti machiaj măcar pentru o acoperire medie spre bună, în cazul în care natura nu te-a înzestrat cu un ten de bebeluș. Fii sigură că alegi culorile care merg de la bej neutru la aproape galben.  Ar trebui să te orientezi către orice nuanțe de roz.

Ochii precum bomboanele: Machiajul ochilor pentru blonde
Rețeta recomandă mai puțin fard de pleoape în sensul bine cunoscut: “ mai puțin înseamnă mai mult”. Culorile pronunțate precum roz-ul Barbie sau violetul puternic, ies prea mult în evidență și tind să deranjeze privirea în cazul majorității femeilor cu părul blond deschis. Nuanțele complementare pastelate ale acestor culori produc un efect mult mai spectaculos și mai plăcut. Nuanțele fine de roz și violet, fără efecte sidefate merg foarte bine în special cu tonuri gri sau maro.


Cele care poartă culoarea blond cenușiu ar trebui să folosească un fard de pleoape auriu-maroniu pentru a aduce un pic de strălucire tenului. Altfel, aceste blonde tind să pară palide. Culoarea șampaniei sau accentuările aurii dedesubtul sprâncenelor sunt perfecte pentru aceste blonde, iar argintiul sau accentuările sidefate ale zonei de sub sprânceană sunt de evitat.   


 Nu trebuie să fugiți sau să fiți timide în privința machiajului smokey eye. Acest tip de machiaj le avantajează chiar și pe blondele platinate. În orice caz, ar trebui să folosiți mai degrabă nuanțe de maro sau gri închis inloc de clasicul fard negru.


Machiaj: Vedete cu parul blond

Stiluri pentru sprâncene potrivite blondelor
Femeile care au un păr blond deschis natural nu ar trebui să accentueze sprâncenele, folosind un creion închis la culoare. Ideal este ca aceste creioane să fie în nuanțe de gri sau maro. Multe companii oferă creioane pentru sprâncene dedicate blondelor.  Cele mai multe dintre ele se găsesc în nuanțe gri rozaliu. Este important să nu trasăm linii groase. În schimb ar trebui trasate mai multe linii mici între firele de păr ce formează sprânceana propriu-zisă. În cazul în care părul este vopsit, ar trebui să rugați stilistul să vă vopsească și sprâncenele . Asftel imaginea de blondă va prinde natural.
 
Obraji roșii pentru blonde
Umbrele rozalii le conferă blondelor iluminarea tenului. Pentru blondele cu părul mai deschis nuanțele clare de roz sunt ideale; roz-ul și piersica împreună cu o urmă de auriu merg foarte bine pentru fetele cu părul blond auriu.  Blondele cu părul mai închis la culoare ar trebui să folosească un maro razaliu pentru că nuanțele deschise de roz ar putea să le confere un aspect prea “dulce”. Țineți minte că nuanța de teracotă sau arămiul tind să le confere blondelor un aspect palid. Ar trebui să aplicați mai degrabă nuanțe de bronz strălucitoare.

Gura ca o căpșună: Culori pentru buzele blondelor
Ceea ce am subliniat până acum în privința culorii roșu se aplică și în cazul buzelor. Vei arăta cu siguranță bine în roz.  Nuanțele de roz sunt cele mai frumoase alegeri pentru femeile blonde. Tonurile delicate de roz conbinate cu subtonuri de bej sau maro sunt perfecte pentru femeile care optează pentru blondul auriu deschis. Blondele platinate  se pot aventura și pot încerca pentru buze culori precum roșu albăstrui sau roz. În orice caz, țineți minte: culorile intense sau închise pentru buze cer un ansamblu echilibrat. Pentru o imagine perfectă conturul de buze trebuie trasat în aceeași culoare cu rujul sau doar o nuanță mai deschis. Blondele nu ar trebui să se gândească niciodată la folosirea unui contur de buze închis la culoare.