Colorare Păr | Nuanţe de roșcat

Îngrijirea părului roşcat: Simpla protecţie nu este de ajuns

Programele obişnuite de îngrijire sunt de ajuns pentru părul cu doar o tentă de roşcat. Cu toate acestea, dacă eşti roşcată precum Evan Rachel Wood, atunci trebuie să-ţi îngrijeşti şi să-ţi răsfeţi părul cu mult mai multă atenţie

Actriţa Evan Rachel Wood cu părul roşcat

Părul roşcat în versiunea sa cea mai reuşită: Actriţa Evan Rachel Wood

Te invităm să ni te alături într-o mică excursie în lumea pigmenţilor de culoare. În esenţă, culoarea părului nostru este determinată de amestecul a doar două grupe de pigmenţi, şi anume eumelanina şi feomelanina. Doar o cantitate infimă din molecula de feomelanină poate determina tenta roşcată a părului. Totuşi, pentru o un păr ca de foc, este nevoie de puţin mai mult din acest mic pigment.

În cazul în care tu sau stilistul tău aţi creat culoarea roşcată a părului tău, aceasta va dispărea în curând şi chiar se va estompa puţin câte puţin chiar şi atunci când îţi clăteşti pur şi simplu părul cu apă. Roşcatele naturale ştiu cu siguranţă cum lumina le poate decolora rapid părul. Aceasta se datorează faptului că feomelanina se degradează mai repede în prezenţa luminii ultraviolete. Doar prin simpla îngrijire şi protecţie culoarea roşcat-cupru nu se va păstra. Este nevoie de o îngrijire activă pentru a menţine strălucirea părului roşcat.

Părul roşcat este în trend – Şapte sfaturi de îngrijire pentru părul roşcat