Colorare Păr | Nuanţe de roșcat

Părul roşcat este un mega trend

Nicio altă culoare nu mai atrage atenţia la fel de mult cum o fac culorile botezate morcov, castană şi lemn de cireş. Devreme ce roşcatul nu este o culoare obişnuită a părului uman, asta n-ar trebui să ne mire prea mult. În prezent, designerii includ această culoare-reper în ideile lor cu privire la moda şi coafurile sezonului.

Părul roşcat
© Schwarzkopf

Cu părul roşcat, cine mai are nevoie de covorul roşu?

Christina Hendricks reprezintă esenţa noului trend de păr roşcat. În serialul de televiziune ‘Mad Men’, aceasta vrăjeşte bărbaţii cu formele şi cu părul său roşcat. Barbara Meier demonstrează cât de bine se potriveşte părul roşcat în combinaţie cu delicatul machiaj ‘nud’. Designerul german Wolfgang Joop prezintă lookul, parte a mărcii Wunderkind, în cadrul spectacolelor de modă din Paris.

Ca şi până acum, frenezia pentru părul roşcat a fost declanşată în cadrul Săptămânii modei de la New York. Zac Posen, Anna Sui şi Rodarte şi-au rezervat foarte rapid modele cu păr roşcat pentru prezentările lor de modă. Încă de anul trecut, aceştia au încheiat contracte cu modele roşcate cum ar fi Alana Zimmer. Lookurile lor includ coafuri elaborate în nuanţe artificiale de roşcat întotdeauna în combinaţie cu ochi fumurii, precum şi stiluri de coafuri cu aspect răvăşit în nuanţe naturale de roşcat. Modelele roşcate nu poartă un machiaj pronunţat, ci mai degrabă unul cu puţin mascara, lucru care de altfel le accentuează tenul perfect.

Părul roşcat aşa cum îl poartă vedetele

Oranj, prietenul mai luminos al părului roşcat

Culoarea oranj a părului a fost predominantă în prezentările din sezonul primăvară/vară 2011. Marc Jacobs, Rag & Bone şi Proenza Schuler nu sunt decât trei dintre capetele încoronate ale modei care încearcă să lanseze un nou trend în materie de culoare a părului. Până acum, designerii s-au mulţumit să folosească noua culoare pentru haine, accesorii şi rujuri. Cu toate acestea, dacă îţi place părul roşcat şi vrei pregătită pentru noul trend, atunci ar trebui să fii cu ochii în patru după nuanţe deschise de roşcat.

Înainte să te laşi dusă de valul roşcat, ar trebui să iei aminte la câteva aspecte. Pentru mulţi oameni, părul roşcat este sinonim cu extravaganţa, comportamentul excentric şi sex appeal-ul. Părul roşcat strigă, “Uite-mă, sunt aici!” Roşcatele ar trebui, aşadar, să fie atente cu machiajul şi îmbrăcămintea. Şi mai mulţi străini te-ar putea invita în oraş, iar tu ar trebui să fii gata să le faci faţă. Dacă stilul de viaţă al roşcatelor te atrage cu adevărat, atunci eşti candidata perfectă pentru un păr roşu stralucitor.