Colorare Păr | Nuanţe de șaten

Nuanţare temporară, nuanţare intensă sau vopsire pentru părul tău şaten

Poate că te-ai plictisit de culoarea naturală a părului tău sau pur şi simplu simţi nevoia să încerci un nou look. Există multe motive bune ca să-ţi vopseşti părul şaten. Este evident că în materie de luciu şi şuviţe strălucitoare, şatenul iese câştigător detaşat în faţa blondului. Poţi alege una din cele trei metode diferite de a-ţi schimba culoarea părului şi anume prin nuanţare temporară, nuanţare intensă şi vopsire. Vrem să te ajutăm să-ţi alegi metoda potrivită pentru părul tău

Vopsirea părului tău şaten

Nuanţare temporară, nuanţare intensă sau vopsire: trei metode, un singur rezultat

Imaginează-ţi! Pigmenţii părului şaten reflectă cel mai bine lumina şi astfel, părul şaten reuşeşte să depăşească în strălucire nuanţele blonde de păr. Stilistul tău profesionist te poate ajuta dacă vrei să devii brunetă sau daca vrei doar să adaugi puţină sclipire culorii tale naturale de păr. Drept alternativă, îţi poţi vopsi părul şi singură.

O nuanţare temporară este metoda aleasă de toate femeile care doresc să încerce o nouă culoare la păr. Nu vor exista suprize care să-te şocheze, iar culoarea va dispărea treptat cu fiecare spălare. În funcţie de intensitatea vopselei, magia culorii va rezista până la 15 spălări. În comparaţie cu vopsirea permanentă, nuanţările temporare sunt mai blânde cu părul tău. Pigmenţii de culoare din vopseaua nuanţatoare nu se prind decât de exteriorul firului de păr pentru a da naştere unor noi nuanţe de păr şi pentru a conferi strălucire. Pigmenţii de culoare aplicaţi pe păr oferă părului subţire un volum mai mare. Ca regulă generală, nuanţatoarele temporare pot intensifica culoarea naturală a părului sau îi pot oferi nuanţe mai profunde. Cu toate acestea, nuanţarea temporară nu îţi poate deschide părul la culoare. Cine are părul şaten îşi va păstra luciul şaten, dar cu noi accente din întregul spectru al nuanţei de şaten. Culoarea blondă, totuşi, se va transforma într-o nuanţă de brunet în urma folosirii unui nuanţator pentru părul şaten.

În urma nuanţării temporare, pigmenţii de culoare aplicaţi pe păr vor oferi părului subţire mai mult volum

După cum poate că ai ghicit deja, în ceea ce priveşte eficienţa, nuanţarea intensă se încadrează între nuanţarea temporară şi vopsirea permanentă a părului. Nuanţarea intensă poate închide culoarea naturală a părului cu până la trei nuanţe. Este, de asemenea, şi o modalitate blândă de a acoperi părul cărunt. În principiu, nuanţarea intensă funcţionează la fel ca vopsirea permanentă a părului. În proces, stratul superior al scalpului este penetrat, iar pigmenţii de culoare pătrund adânc în firul de păr. La fel ca şi în cazul nuanţării temporare, nuanţarea intensă nu poate deschide culoarea părului şi dispare după aproximativ 24 de spălări. Diferenţa dintre nuanţarea temporară şi cea intensă este următoarea: dacă este folosită în mod regulat, nuanţarea intensă va lăsa părul puţin mai închis la culoare faţă de nuanţa naturală. Dacă foloseşti produse de nuanţare intensă în mod repetat, ar trebui atunci să aplici nuanţatorul doar puţin deasupra părului crescut de la radăcină. Procedând aşa, îţi vei menţine părul într-o culoare uniformă.

Vopsirea permanentă a părului este pentru persoanele care iau decizii cu încredere. Noua culoare a părului va fi permanentă. Până şi părul cărunt poate fi complet acoperit. Cu toate acestea, o dată la câteva săptămâni trebuie să-ţi vopseşti din nou rădăcinile crescute. Frecvenţa acestor retuşuri va depinde de cât de repede creşte părul tău.

Vrei o schimbare de culoare permanentă sau temporară? Fiecare persoană care decide să-şi schimbe culoarea părului ar trebui să răspundă mai întâi la această întrebare. Când totul e zis şi făcut, toate cele trei metode vor avea efectul dorit. Părul tău va străluci în nuanţe noi.

Cum să vopseşti părul şaten

  1. Nuanţele calde de şaten ţi se vor potrivi în mod deosebit dacă ai un ten măsliniu sau mai închis la culoare, cu o tentă gălbuie sau aurie. Astfel de nuanţe de şaten sunt, spre exemplu, caramel, bronz sau castaniu. În cazul în care tenul tău este rece cu o tentă albăstruie sau roz, atunci ar trebui să alegi un şaten deschis sau un şaten închis fără reflexii roşcate sau aurii.

  2. Îngrijirea consecventă şi potrivită a părului tău este cea mai bună bază pentru o vopsire permanentă. Rezultatul vopsirii permanente va fi mai strălucitor şi mai durabil dacă începi cu un păr sănătos şi un scalp fin.

  3. Nuanţatorul creează efecte de culoare mai intensă dacă laşi crema de vopsire să acţioneze mai mult timp. Pentru o culoare mai intensă a părului, poţi lăsa vopseaua să acţioneze pentru câteva minute în plus sau chiar pentru maximum jumătate de oră în plus.

  4. Te vei bucura mai mult de noua ta culoare de păr şi pigmenţii de culoare rezista pentru mai mult timp dacă îl vei îngriji cu produse speciale pentru părul vopsit.