Colorare Păr | Nuanţe de șaten

Părul şaten: Simplitatea nu poate fi mai frumoasă!

Pentru foarte mult timp, şatenul, mai ales şatenul fără reflexe roşcate, a fost considerat o variantă de camuflaj printre culorile de păr. Noile coafuri ale anului 2011 pun capăt acestei percepţii. Astăzi, nuanţe noi, strălucitoare şi naturale, transformă simplitatea elegantă a părului şaten în artă

Pucci, Chloé şi Max Mara sunt doar câteva dintre marile legende ale modei care trimit pe podium modele ce uimesc cu părul lor şaten lung, lejer şi fluid, în nuanţe naturale incredibile. În timp ce nuanţele diferite de blond nu sunt mereu preferatele designerilor, brunetul este oricând la modă.

Gama largă de nuanţe face şatenul cu atât mai incitant. Paleta culorilor naturale la modă acum cuprinde culori de la abanos până la ciocolatiu închis şi nuanţe medii cum ar fi şaten, care este asemănător unui blond închis cu reflexii roşcate atrăgătoare sau cu şuviţe subţiri mai luminoase. În vara lui 2010 au făcut senzaţie variaţiile de şaten spălăcit, aproape ca ars de soare. Această combinaţie de blond şi brunet a fost botezată ‘blonette’ sau ‘bronde’.

Trendurile de culoare ale primăverii 2011 merg şi fără prea mult contrast. Atât părul blond, cât şi cel brunet sunt mai apreciate în culori armonioase, aproape uniforme, cu nuanţe strălucitoare care par a se schimba în funcţie de lumină.

Părul şaten, aşa cum îl poartă vedetele