Colorare Păr | Păr șaten

Cele mai bune sfaturi de machiaj pentru șatene

Părul șaten are o sumedenie de nuanțe delicioase, cum ar fi alună, caramel sau nuga. Vrei să știi ce machiaj e topping-ul perfect pentru părul tău? Citește rețeta noastă și experimentează fără ezitări.

1. Fondul perfect pentru șatene
Părul șaten e foarte plin de viață și are nevoie de un ten îngrijit pentru a lăsa o impresie armonioasă. Așadar, trebuie să alegi un produs care să acopere perfect micile imperfecțiuni, fără a crea impresia unei măști imobile. Poți folosi mici șiretlicuri pentru a obține mari efecte: fondurile de ten cu o ușoară tentă roz “refac” vizual tenul obosit, iar o nuanță mai gălbuie ascunde roșeața. În rest, un bej neutru e perfect pentru tine.

2. Machiajul ochilor la șatene
Nuanțele de maro și de gri sunt minunate ca fard de pleoape. Poți experimenta cu nuanțe subtile de roșu sau galben, găsite în mahon sau mocha. Cu toate astea, decisivă e culoarea ochilor:

  • Șatenele cu ochi albaștri arată bine mai ales cu nuanțe deschise de gri și mov
  • Ochilor verzi le stă bine cu bej-camel, bej-gălbui sau verde ca mușchiul proaspăt
  • Ochii gri sunt puși în valoare de un fard de pleoape kaki sau roz-maroniu

Atenție: dacă ochii tăi au deja roșeață evită fardurile cu tonuri roșii sau mov. Alege mai degrabă nuanțe de maro și cenușiu și nu uita să-ți machiezi sprâncenele. Sunt foarte importante pentru impresia generală. Folosește nuanțe maro-gri (dacă ai părul un șaten mai rece) sau maro-cald (pentru un șaten roșcat).

3. Accente roșii pentru șatene
Roșul dă vitalitate feței și poate fi folosit pentru accente atente. Șatenele sunt complimentate de nuanțele de roz, mai ales dacă au puțin maro în ele. Evită culorile caisei și ale piersicii, te vor face să arăți mai bătrână și tenul tau va părea mai lipsit de viață. Atenție și la blush portocaliu, mai ales dacă n-ai tenul perfect: atrage atenția asupra imperfecțiunilor și a pielii palide. N-ai cum să greșești cu bronzante, fie pentru a da stralucire feței tale, fie pentru accente iscusite. Folosește-le însă moderat și cu atenție, pentru a nu pătimi din cauza unui luciu nedorit sau a unei culori discrepante între ten și gât.

4. Șatenele se pot distra mai mult cu culoarea rujului
Dacă există cineva care poate purta un ruj roșu intens, șatenele sunt prima noastră alegere. Roșul aprins este o alegere bună, dar fii atentă să nu aibă tonuri albastre. Vei arăta minunat și cu buze de culoarea prunei coapte sau o nuanță delicată de roz murdar. Dacă părul tău are reflexii roșcate, încearcă rujuri de culoarea teracotei și a scorțișoarei. Evită rozul deschis și nuanțele perlate, din cauză că “iau” din vitalitatea părului tău superb.

Link-uri utile

Încearcă o consultanță de machiaj distractivă >> taaz.com