Styling | Coafat cu peria şi foenul

Uscătoarele dau aer cald şi nu numai

Bineînţeles, cel mai bine e să-ţi usuci părul în mod natural. Dar dimineaţa eşti mereu pe fugă şi uscătorul îţi sare-n ajutor ca să fii gata la timp. Uscătoarele moderne sunt destul de puternice, dar foarte delicate cu părul. Mai jos te învăţăm să foloseşti uscătorul de păr în avantajul tău ca părul să arate cât se poate de bine şi să te reprezinte

Răsfăţat, nu răzgâiat. Tehnica face diferenţa!

Aerul cald degajat de uscător îţi va usca puţin părul. E bine deci să foloseşti un strat protector înainte de a-l usca. Acesta poate fi spumă de păr, tonic pentru uscat sau un spray rezistent la căldură. Aceste produse de coafat constituie o barieră fină între păr şi aer, asigurând protecţie împotriva uscării şi perierii violente.

Un uscător cu două sau trei trepte de căldură, două sau trei trepte de intensitate şi o funcţie de aer rece e cel mai bun. Puterea uscătorului trebuie să fie între 1,600 şi 2,000W pentru a-ţi usca părul imediat. Asta înseamnă că vei avea mai mult timp pentru coafat. Foloseşte-l la intensitatea maximă şi nivelul mediu de căldură pentru a usca părul aproape complet. Apoi poţi trece la coafat.

Un uscător cu funcţia de aer rece nu trebuie să lipsească nimănui

Foloseşte o perie rotundă pentru a coafa părul mediu şi lung şi a-i da formă şi strălucire. Strânge cu o clamă părul din partea de sus. Începe să coafezi partea de jos cu o perie rotundă şi forţă moderată. Dacă vrei să ai mai mult volum la bază, coafează şuviţele cu o perie rotundă, foloseşte aerul cald al uscătorului, şi apoi pe cel rece. Lasă-l să se răcească puţin. Poţi grăbi procesul dacă vei folosi mai multe perii şi mai multe şuviţe în acelaşi timp. E indicat ca mânerele periilor să fie uşoare şi să nu tragă firele de păr în jos. Periile uşoare au avantajul că nu-ţi vor cădea din păr.
 
Periile plate sunt mai potrivite pentru părul scurt şi boburi scurte sau până la umeri. Înclină puţin capul şi perie părul de pe părţi cu putere în răspăr. Foloseşte uscătorul pe fiecare şuviţă, apoi repetă procedura cu restul părului.
 
Tunsorile foarte scurte pixie sunt uimitoare după ce sunt aranjate. Alege şuviţe şi usucă-le cu peria în exterior. Astfel vei obţine coafura pixie şi părul tău va avea consistenţă.
 
Nu exagera cu uscătorul pe părul cârlionţat sau ondulat. Un difuzor special se ataşează uscătorului şi asigură un flux delicat de aer cald, fără a-ţi transforma cârlionţii în câlţi. O perie mare şi rotundă te va ajuta să îndrepţi părul. Piaptănă ferm şuviţele cu peria, mai întâi spre interior şi apoi spre exterior, uscându-le cu foehnul. Astfel vei obţine o coafură atrăgătoare.

Cum să-ţi usuci părul:

Uscătoare şi elementele lor

Uscătoarele moderne sunt mult mai sofisticate ca înainte şi au multe funcţii high-tech de care să te bucuri. Vei găsi următoarele funcţii în noile produse, care nu se mai rezumă la a-ţi sufla aer cald prin păr:

Puterea ionizării: uscătorul eliberează ioni încărcaţi negativ odată cu fluxul de aer. Aceşti ioni se ataşează şi acoperă firul de păr încărcat pozitiv. Astfel vei evita electrizarea părului. Iar pentru că această tehnologie atrage şi particulele umede din aer, părul nu ţi se va usca prea tare.
 
Elemente ceramice: oferă căldură cu raze infraroşii. Drept rezultat părul se usucă de la interior spre exterior.
 
Ataşamente: ataşamentele ceramice îţi piaptănă părul în timp ce-l usuci. Astfel părul va fi moale şi lucios.
 
Sistemul Colour Guard: un ataşament special proiectat transmite valuri de aer rece alternativ cu cel cald. Astfel vei preveni problemele cauzate de aerul cald şi pierderea culorii părului vopsit.
 
Jet constant: această funcţie garantează un flux de aer cald constant.
 
Super Jet: uscătoarele cu această funcţie au o circulaţie a aerului cu 50% mai eficientă. Adaugă 2500 W şi părul tău se va usca de două ori mai repede.