Styling | Coafuri Bob

Tunsori trendy: Bobul oblic te salvează de monotonie!

Bobul e o tunsoare clasică, atât de apreciată deoarece e simplă, dar nu monotonă, scurtă, dar versatilă. În zilele noastre, e neapărat ca bobul să fie oblic. Aici îţi vom spune cine poate purta bob şi cum să-l îngrijeşti. Nu orice tip de păr se pretează pentru această tunsoare, lucru pe care-l vom discuta imediat.

Pentru tunsoarea originală părul ajunge până la bărbie şi are linii clare. Bobul e una dintre cele mai populare tunsori deoarece e uşor de creat şi întreţinut. De-a lungul anilor, lungimea părului a variat, de la lobul urechii până la umeri. Asta înseamnă că poţi adapta tunsoarea proporţiilor feţei tale, mai ales în cazul boburilor oblice actuale.
 
Dacă ai faţa lungă, trebuie să optezi pentru un bob cât mai scurt, ceea ce va atrage atenţia asupra feţei. Anumiţi paşi fac ca tunsoarea să fie uşoară şi să aibă mişcare, fără ca părul să se lase. Un bob cu linii lejere e cel mai potrivit pentru un contur al feţei bine definit. Unei feţe rotunde i se potriveşte cel mai bine un bob lung, cu puţin volum pe părţi.

Coafura bob şi vedetele - şi vedetelor le place bobul

Bobul este tunsoarea ideală pentru (aproape) oricine

Bobul nu necesită un anume tip de păr, ci poate transforma chiar şi cel mai fin păr într-o coafură uimitoare. Şi buclele lejere se potrivesc noului tip de bob jucăuş. Părul prea drept şi permanentul mic sunt cunoscute pentru încăpăţânarea lor şi sunt deci problematice chiar şi pentru universalul bob, mai ales dacă implică şi breton. De fapt, acestea sunt sigurele motive pentru care n-ar trebui să alegi bobul. Femeile cu multe şedinţe de permanent la activ nu pre vor putea să se bucure de această tunsoare (efectul de piramidă!).

Coafura universală – Bobul

Bobul e uşor de întreţinut. Cu o tunsoare potrivită, bobul va avea nevoie de puţin ajutor pentru a-şi păstra forma. Cu cât e mai scurt şi are linii mai clare, cu atât mai des va trebui ajustat de stilist (un bob scurt o dată la patru săptămâni, iar unul lung la şase-opt săptămâni).