Styling | Coafuri pentru 50 de ani

Coafuri superbe pentru femeile mature

Sunt o mulţime de femei mature în lumea filmului internaţional, care păşesc mereu cu mândrie şi eleganţă pe covorul roşu. În acest articol îţi vom arăta cum staruri precum Madonna, Meryl Streep îşi aranjează părul pentru a le avantaja figura şi ţinuta şi îţi vom spune cum nevoile părului se schimbă în funcţie de vârstă.  

Odată cu înaintarea în vârstă, părul are nevoie de şi mai multă atenţie şi îngrijire. Acum este timpul să ne răsfăţăm părul cu cele mai bune şi mai inteligente produse. Pe la mijlocul vieţii, părul nostru începe să aibă tot mai multă nevoie de o îngrijire specială. Prin urmare, realizarea unor operaţiuni de bază este obligatorie înainte de a începe coafarea părului. Cuvintele cheie sunt „grijă şi tot mai multă grijă”.

Coafuri şi metode de îngrijire a părului matur

Odată cu vârsta, metabolismul hormonal se schimbă, iar împreună cu el celulele nu se mai dezvoltă la fel de repede. Părul se subţiază şi se usucă mult mai uşor ca înainte. În aceste condiţii, balsamurile cu ingrediente active care stimulează creşterea firului de păr şi tratamentele care revigorează părul sunt produsele ideale de îngrijire a părului matur.

Alegerea culorii potrivite

Cei mai mulţi dintre noi descoperă primele fire de păr alb în jurul vârstei de 30 de ani. Dar acestea sunt ereditare, genele din interiorul celulelor noastre determinând vârsta la care începem să albim şi cât de repede dispar pigmenţii din firul nostru de păr. Din momentul în care firele albe apar, ai două posibilităţi: fie vei rămâne grizonată, fie vei apela la acoperirea acestora printr-o metodă de colorare. Indiferent de alegere, nu uita că părul tău are nevoie acum de şi mai multă grijă şi atenţie!


Părul albeşte deoarece pigmenţii naturali dispar. Odată cu pigmenţii dispare şi protecţia împotriva razelor UV. Ar trebui, deci, să foloseşti produse de îngrijire ce oferă protecţie UV. Părul grizonat arată mai bine după o limpezire delicată, care să-i evidenţieze strălucirea naturală.


Părul fără luciu nu este atractiv. Această particularitate se aplică părului grizonat, care poate da senzaţia de ten palid, îngălbenit.


Dacă alegi varianta vopsitului părului tău, ai grijă ce culoare îţi alegi. De obicei, cele mai inspirate alegeri sunt nuanţele apropiate de culoarea naturală a părului tău. Ţine cont de faptul că, indiferent de nuanţă, aceasta trebuie să prindă bine pe noile tale fire naturale de păr mai deschis la culoare. De exemplu, brunetelor le va sta foarte bine cu un şaten ciocolatiu. Alegând culoarea potrivită şi conferindu-i accente de luminozitate, vei evita aspectul artificial al părului, deloc natural.

Coafuri potrivite pentru femei mature

Acum, după ce ţi-ai îngrijit părul cum trebuie şi ai culoarea dorită, trebuie doar să mai alegi stilul de coafură care ţi se potriveşte. Orice ai alege, e indicat să îţi filezi părul şi să-i tai vârfurile cel puţin o dată la 8 săptămâni. Ideală e o tunsoare până la umeri sau până imediat sub bărbie. Un bob clasic este indicat pentru părul subţire, pentru că scoate în evidenţă trăsăturile feţei. Bretonul este, de asemenea, foarte stilat, mai ales când este asimetric. El poate ascunde ridurile de pe frunte.

Dacă preferi părul lung, dă-i volum! E simplu să faci asta cu ajutorul unui foehn, când îţi usuci părul cu capul în jos. Apoi coafează-ţi părul cum faci în mod normal. Folosirea produselor de îngrijire de foarte bună calitate devine din ce în ce mai importantă odată cu înaintarea în vârstă. Foloseşte o pudră pentru păru sau un fixativ pe bază de cheratină, deoarece îi conferă coafurii tale fixare şi hrănire. Se spune că tunsorile scurte conferă persoanelor mature un aer mai tânăr. Însă aceste tunsori trebuie alese cu grijă.

În galeria de mai jos îţi prezentăm câteva coafuri ale starurilor de la Hollywook trecute de prima tinereţe. Fie că preferi părul vopsit, grizonat, scurt sau lung, suntem siguri că vei găsi câteva sugestii care îţi vor fi de folos.

Coafurile celebrităţilor trecute de prima tinereţe