updo-hairstyles-2015
Styling | Coafuri tip coc

Yves Saint Laurent: Păr bine întins într-o coroană inversată

Nu rata acest look dacă apreciezi eleganţa lui Yves Saint Laurent. Această coafură pare complicată, dar în realitate e destul de uşor de realizat. Părul bine întins arată şi mai cuminte dacă foloseşti mult gel, ca în poza de mai sus, dar coafura îşi va păstra eleganţa chiar şi fără gel.

Ai nevoie de:

pieptene, ace de păr, fixativ şi gel

Reţeta:

  1. Puţin gel de păr îţi va ajuta coafura să reziste şi părul să fie uşor de manevrat. Acest lucru e mai ales valabil în cazul părului moale, dar coafura se poate realiza şi fără gel. Împarte părul în două printr-o cărare pe mijloc, din faţă şi până la cel mai înalt punct al capului şi piaptănă părul. Foloseşte apoi nişte fixativ.
  2. Începe să rulezi părul dintr-o parte: îndreaptă părul trăgând de el în jos şi începe să-l răsuceşti cam până la nivelul sprâncenelor. Ai grijă ca ruloul de păr astfel format să fie răsucit strâns. Continuă apoi cu o altă şuviţă de păr pentru a realiza coroana inversată şi prinde rulourile cu ace de păr.
  3. Începe să rulezi părul de la spate şi continuă apoi cu cel de pe părţi.
  4. Ridică părul de pe gât şi înglobează-l în partea din spate a coafurii, fixându-l cu ace. Sfat: dacă nu ai folosit gel, acesta este momentul să aplici fixativul pentru rezistenţă şi luciu