Styling | Păr lung

Bretonul lung e din nou la modă

Bloggerițelor le place mai nou să-și poarte bretonul lung. Look-ul e cool și salvează orice coafură.

XXX este icon-ul acestui deceniu în materie de modă. Fiecare stil pe care şi-l alege este repede adoptat de milioane de femei. De curând, în Londra, diva a fost văzută purtând breton lung care depăşea sprâncenele. Acest stil este noul hit. Bretonul lung este adorabil şi seducător în acelaşi timp. Pentru anumite bloggeriţe, bretonul lung nu s-a demodat niciodată.

Bretonul clasic nu depăşeşte de obicei spâncenele. În ziua de astăzi, cei mai la modă bloggeri îşi lasă bretonul să fie un pic mai lung şi chiar şi mai ciufulit. Avantajele sunt destul de evidente. Bretonul clasic doar atârnă deasupra frunţii. Bretonul lung, pe cealaltă parte, oferă mai multă libertate, prin o multitudine de variante pe care le vei avea la dispoziţie pentru a-l aranja. Vârfurile bretonului lung pot fi aranjate într-o parte sau pot fi uşor ondulate. Poţi alege fie peria rotundă sau numai degetele pentru a-l aranja. Totul este permis! Astfel vei economisi şi timp şi bani. Nici nu mai este nevoie să-l tunzi la fel de des ca pe cel clasic, de care trebuia să te îngrijeşti cam o dată la 3-4 săptămâni.

Bretonul lung este un trend printre bloggeri

Bloggeriţa de origine americană, Ashley Ording ('Fancy Fine') , adoră să poarte bretonul lung. Ashley ştie cum să le coloreze zilele fanilor ei cu diverse şi delicioase găselniţe despre moda de pe la mijlocul secolului trecut. Asta explică preferinţele ei în materie de stil influenţat de Brigitte Bardot, Jane Birkin şi Marianne Faithfull. Bloggeriţa lucrează şi ca model. De când a adunat şi mai mulţi admiratori prin blogul său, Ashley şi-a deschis şi un mic magazin online de modă vintage pe www.etsycom. Ashley vinde chiar şi obiecte vestimentare din garderoba personală părţi în acest magazin online.

null
© Laura Gommans / The World Looks Red, Kathleen Murillo / Inspirafashion

Bretonul lung al bloggeriţei Laura îi acoperă cu totul sprâncenele. Acestea sunt bretoanele clasice şi totuşi care arată foarte la modă. Multi-talentata Kathleen îşi poartă părul cu breton lung, trecut cu mult de sprâncene. Coafura se potriveşte de minune cu aspectul său boem. Ne place şi pălăria cea mare foarte mult.

Studenta din California, experta în modă şi bloggeriţa Kathleen Murillo, din 'Inspirafashion' , îşi iubeşte bretonul lung. "Stilul meu e drăgălaş şi feminin, dar şi un pic fancy şi excentric", ne explică tânăra de 20 de ani. Lui Kathleen îi place să le privească pe "toate fetele pe care le vede pe stradă" pentru inspiraţie. O altă sursă de inspiraţie este actriţa Mary Kate Olsen. Sfatul lui Kathleen pentru femeile cu breton lung este: "Purtaţi pălării". Cool sunt pălăriile mari, în stilul anilor ‘70 şi pălăriile clasice, de sub borurile cărora se întrevede bretonul.

Bretonul lung este romantic şi jucăuş

Fotografa olandeză şi bloggeriţa Laura Gommans, din 'The World Looks Red,'  nu vrea să se despartă niciodată de bretonul ei lung. Romantic şi jucăuş, bretonul lung armonizează chipul şi trăsăturile feţei şi te pune în contrast cu moda anilor ‘50. Datorită simţului ascuţit al modei, tânăra de 22 de ani e întotdeauna impecabil îmbrăcată. Înclinaţia ei către modă este evidentă. Laura ştie când să opteze pentru o rochie din dantelă înflorată şi când să îmbrace o rochie albă cu o haină de blană sau rochia ei cu buline. Orice ar îmbrăca, noul ei breton lung este mereu parte din ţinuta ei.

Link-uri:

Blogul lui Ashley >> ashleyording.com

Blogul Laurei >> theworldlooksred.com

Blogul lui Kathleen >> inspirafashion.blogspot.com

Magazinul vintage al lui Ashley>> etsy.com