Styling | Pudră pentru volum

Volum la baza părului: Drept, nu plat!

Drept şi strălucitor, aşa ar trebui să arate părul. În acelaşi timp, părul de la baza scalpului are nevoie de mai multă vitalitate şi mai mult volum. Cum poţi îndeplini ambele cerinţe? Ai cumva nevoie de magie? Deloc! Trebuie doar să urmezi aceste cinci sfaturi şi vei obţine volum la baza părului.

Cum să obţii volum

Cum să obţii volum şi un păr des şi strălucitor.

„Vreţi să vă usuc şi să vă întind părul?" Aveţi grijă! Mulţi stilişti vă întreabă aşa ceva şi apoi îşi îndeplinesc promisiunea sau mai degrabă ameninţarea. Unii stilişti se vor da peste cap să îndrepte părul fără să ţină cont de forma capului şi de structura firului de păr. Ei aleg şuviţă cu şuviţă şi o întind bine cu peria rotundă. Sigur, astfel părul arată mai drept ca niciodată, dar în acelaşi timp e plat şi fără viaţă. Din raţiuni evidente, majoritatea femeilor nu apreciază aşa ceva. Metoda aceasta te va ajuta numai dacă ai părul gros şi forma perfectă a craniului. Pentru oricine altcineva, uscatul cu peria va îndrepta părul la bază.

Cum să faci:

Sfat 1: cantitate potrivită de produse de îngrijire

Spuma şi loţiunile pentru uscare sau tonicul se folosesc pentru mai mult volum la baza părului. Un pumn de spumă sau puţină loţiune va fi suficientă, altfel s-ar putea ca părul să devină lipicios. Aceste produse de coafat funcţionează cel mai bine dacă le întinzi pe tot firul de păr, prin periere.

Sfat 2: Trucul cu aer rece

Nu folosi uscătorul numai pe aer cald. Ar trebui să foloseşti şi aerul rece. Acest pas este esenţial pentru rezistenţa volumului abia creat. Trebuie deci să usuci părul şuviţă cu şuviţă, folosind aerul cald şi apoi pe cel rece. La final lasă peria în păr timp de câteva minute. Pentru părul până la bărbie sau mai lung trebuie să foloseşti o perie rotundă cu un diametru de cel puţin 6cm, deoarece în cazul periilor mai mici vei obţine bucle şi nu volum.

Sfat 3: Schimbă locul cărării

Părul se obişnuieşte cu multe lucruri, mai ales cu cărarea, unde tinde să se aplatizeze. Încearcă să variezi coafura din când în când, mutând cărarea pe partea cealaltă. Rădăcinile se vor ridica din nou şi vor crea mai mult volum la baza părului. Următorul truc funcţionează perfect pe părul lung: Foloseşte un elastic moale pentru a prinde părul proaspăt spălat şi încă umed în vârful capului. Desfă coada abia după câteva ore şi bucură-te de volumul obţinut.

Sfat 4: Creează iluzii

Tapajul este un truc vechi când vine vorba de volum la baza părului. Sigur, nu vrei ca părul să semene cu un cuib de păsări. De aceea nu începe tapajul cu părul de deasupra capului, ci prinde-l doar cu o clamă. Apoi tapează părul rămas cu un pieptăn cu dinţii deşi. Dă drumul părului prins, piaptănă-l şi fixează-l cu fixativ deasupra părului tapat.

Sfat 5: Fixează capodopera

Fixativul sau lacul de păr sunt perfecte pentru a finaliza coafura. Dar ai grijă să nu ţii recipientul deasupra capului şi să aplici fixativul ca o casă protectivă. Astfel ai putea îngreuna părul. E mai bine să ridici şuviţă cu şuviţă şi să aplici spray-ul dedesubt, de la vârf spre rădăcină.