Styling | Pudră pentru volum

Volum în sus şi la spate pentru toată lumea!

Se întâmplă mereu - părul arată bine în faţă, dar la spate e plat. Acum poţi uita de astfel de întâmplări nefericite. Foloseşte sfaturile pentru un volum uimitor al părului de pe creştet şi de la spate

Spatele capului tău e perfect rotund şi părul are volum de la sine. Dacă această afirmaţie ţi se aplică, poţi să te opreşti din citit. Sau părul tău se desparte într-o cărare pe mijloc, dezvelind prea mult scalpul? Dacă-ţi sună familiar, continuă să citeşti. Câteva trucuri de coafat şi produsele potrivite vor da părului forma dorită şi vor ascunde scalpul.

Învaţă metodele cele mai bune de tapat

Părul plat are nevoie de ajutor pentru a se înfoia, lucru uşor de rezolvat cu un pieptăn de tapat. Tapajul va fi delicat dacă foloseşti o perie cu perii naturali. Ţine minte: nu exagera cu tapatul părului din creştet, pentru că rişti să-l faci să arate ca o vată de zahăr. Rezultatul va fi mult mai plăcut dacă prinzi părul de pe creştet cu o clamă, tapezi părul de dedesubt şi abia apoi aranjezi restul părului pe deasupra, aplicând puţin fixativ sau lac şi asigurându-te că trucul tău nu este vizibil.

Răsuceşte părul corect

Părul de la spate va arăta perfect dacă-l coafezi cu o perie, bigudiuri mari şi produse de fixare. Adaugă şi spumă de păr sau tonic pentru uscare la baza părului de pe creştet înainte de a-l coafa cu peria sau de a-l pune pe bigudiuri. Apoi dă drumul la uscător şi usucă bigudiurile timp de câteva minute şi lasă-le să se răcească. La final aplică fixativ la rădăcină pentru o fixare mai bună.

Părul cu şuviţe nuanţate atrage atenţia

Roagă stilistul să-ţi vopsească câteva şuviţe de pe creştet şi de la spate. Cu ajutorul unui prieten talentat, poţi face asta şi acasă. Aceste şuviţe înăspresc uşor părul şi previn lipirea lui de scalp. Astfel vei crea impresia de volum.

Modificarea realităţii: merge să înşeli ochiul

Nu e uşor să creezi imaginea unei coafuri perfecte când părul e rar sau scurt. Meşele pot crea impresia de volum în locurile unde părul e rar sau subţire. De exemplu, se poate crea volum prin înglobarea extensiilor în părul existent. Pentru aceasta, se ataşează şuviţe de păr natural în părul tău. Poţi opta şi pentru extensii clip-in, ce se prind sub stratul de păr de suprafaţă, cu ajutorul unei agrafe. Astfel vei crea o formă perfectă a craniului, potrivită pentru o coadă de efect. Extensiile pot ajuta şi un bob cu lungimea până la bărbie să arate perfect, chiar şi dintr-o parte!

Tunsorile şi proporţiile

Volumul părului de pe creştet şi de la spate e greu de obţinut când părul e foarte lung şi deci foarte greu. Dar stilistul are destule trucuri pentru părul scurt sau până la umeri, care vor crea impresia de mai mult volum.

O tunsoare filată sau în scări e cea mai bună metodă de a crea volum în creştet şi la spate. Bineînţeles, părul mai scurt e mai uşor şi are mai mult volum. Dacă părul de sub cel de pe creştet e mai scurt, atunci se va crea impresia de mai mult volum pentru întreaga coafură. Stiliştii de primă mână vor tunde acest segment de păr mai scurt cu un foarfece special. Atenţie! Această metodă nu are efectul scontat în cazul părului subţire. Proporţiile sunt şi ele foarte importante în cazul boburilor scurte. O porţiune de păr drept în jurul gâtului va accentua volumul din partea de sus a capului.