Styling | Sfaturi și trucuri

Vârfurile despicate: Cum să eviţi despicarea firelor de păr

Cu excepţia cazului în care eşti tunsă scurt, probabil nu eşti străină de problema vârfurilor despicate şi uscate care dau un aspect dezordonat părului tău. Sfaturile noastre te vor ajuta să scapi de această problemă

Cum să eviţi vârfurile despicate
© Fotolia

Un păr sănătos şi strălucitor, fără vârfuri despicate – Soluţia e îngrijirea corectă!

Exista mai mulţi factori responsabili pentru vârfurile despicate: părul uscat, şampoanele agresive, uscarea părului la temperaturi ridicate sau prea mult stres cauzat de tratări chimice. Vârfurile părului sunt vulnerabile în special la îngrijirea necorespunzătoare. Părul cu vârfuri despicate arată bătrân în toate sensurile al cuvântului. Părul arată bătrân deoarece este bătrân. Părul lung până la umeri are în jur de trei ani.

Folosirea ciclului delicat pentru a rezolva problema vârfurilor despicate

Şampoanele pentru păr deteriorat, balsamurile şi tratamentele pentru păr oferă părului o nutriţie bogată. Acestea ţin vârfurile despicate din scurt cel puţin până la următoarea spălare cu şampon.
Un şampon special pentru părul cu vârfuri despicate te va ajuta, dacă doar acestea constituie problema. Amestecă şamponul cu o cantitate egală de apă înainte să-l aplici numai la baza părului uscat. Foloseşte o cantitate mică de apă pentru a face spumă şi apoi clăteşte. În timpul clătirii, şamponul va curăţa suficient vârfurile părului.

Acoperirea vârfurilor despicate

Tratamentele speciale pentru vârfuri despicate conţin ulei de silicon, care le va acoperi cu o peliculă. În felul acesta problema este rezolvată temporar. Ca rezultat, părul arată mai sănătos şi nu chiar atât de zburlit. Reţine că tratamentul pentru vârfuri despicate nu trebuie utilizat după fiecare spălare. Cel mai bine ar fi să-l aplici o dată la trei spălări. Pelicula de silicon rezistă la multe spălări. Dacă adaugi mai mult silicon, părul tău poate deveni prea încărcat. Ar trebui să aplici şi pe vârfurile părului deja uscat una sau două picături de soluţie pentru vârfuri despicate. Doar puţin lichid pentru vârfuri despicate poate face minuni.

Scurtarea părului pentru a combate vârfurile despicate

Mai întâi, veştile bune: Datorită produselor de calitate de pe piaţă, din ce în ce mai puţini oameni au vârfuri despicate. Dacă totuşi te confrunţi această problemă, în ciuda noilor produse, o vizită la stilist te va ajuta pe termen lung. Specialiştii în îngrijirea părului pot aplica o metodă specială, care ascunde vârfurile despicate în spatele unui strat de păr sănătos. Tunderea unui centimetru din vârfuri este de asemenea o idee bună. Părul tău va creşte în continuare dacă ţi-l tunzi astfel o dată la opt sau zece săptămâni deoarece părul creşte cu 1 până la 1.5 cm pe lună. Drept avantaj al tunderii părului în mod regulat, vei avea un păr mai bogat şi, mai ales, sănătos.

Arme împotriva vârfurilor despicate

Ai cu siguranţă nevoie de ustensile de înaltă calitate dacă te confrunţi des cu problema vârfurilor despicate. Nici măcar nu te gândi să foloseşti piepteni ieftini cu ţepi sau perii cu peri din metal. În schimb, foloseşte o perie cu păr natural (de porc mistreţ) şi piepteni din os sau lemn. Acestea funcţionează foarte bine. Fereşte-te de pieptenii sau periile cu dinţi sau peri deşi, care sunt foarte aspre cu părul tău.

Mai multe remedii pentru vârfurile despicate