Styling | Spumă modelatoare

Cum să foloseşti sprayul fixativ aşa cum trebuie

Majoritatea avem un spray fixativ în dulăpiorul din baie. Ar trebui să-l pulverizezi numai la suprafaţa părului pentru a-i da fixarea dorită sau poţi să-l aplici şi aproape de rădăcină? Care din multele tipuri de fixativ ar trebui folosite pentru diverse scopuri?

spray fixativ

Fixativul poate face minuni dacă păstrezi distanţa corespunzătoare.

Există o varietate largă de sprayuri hrănitoare pentru anumite structuri de păr (ex. păr creţ sau vopsit, deci uscat); există şi sprayuri care protejează împotriva efectelor expunerii prelungite la soare. Sunt disponibile şi fixative fără parfum pentru persoanele sensibile la parfumuri.

Ar trebui să-ţi alegi fixativul în funcţie de scopul acestuia. Foloseşte un fixativ cu fixare uşoară dacă vrei ca părul tău să se mişte natural. Fixativul cu fixare puternică îţi ţine părul în loc pe timp de furtună şi în majoritatea condiţiilor de climă. Poate că ai depus mult efort la crearea unei coafuri elaborate şi ai vrea să o menţii intactă pentru ceva timp. În acest caz, un fixativ cu fixare foarte puternică va servi acestui scop. Unele lacuri de păr sunt potrivite pentru aranjarea câtorva şuviţe sau a părului foarte scurt.

Cum să aplici fixativul aşa cum trebuie