Styling | Street style

Coada: De la comun la trendy

Coada e de obicei pusă pe nedrept în categoria „simplu, practic şi comun”. Mulţi consideră coada o soluţie de coafare rapidă, însă revenirea versatilă dovedeşte altceva! Aici găseşti cele mai bune sfaturi despre cum să condimentezi această coafură clasică. Tot aici te sfătuim şi cu privire la accesorii.

Fie că ai părul scurt sau lung, drept sau cârlionţat, coada calmează orice tip de păr. Pentru a putea prinde părul în coadă, acesta trebuie să ajungă măcar până la umeri, iar tu trebuie să ţii cont de câteva sfaturi. Coada te poate ajuta să scoţi în evidenţă anumite trăsături ale feţei. O coadă şic e cea ciufulită, cu părul uşor tapat şi breton oblic, care-ţi va da un aer feminin. Sau invers, trăsăturile feţei vor fi evidenţiate dacă îţi îndrepţi părul şi apoi îl aduni în coadă.

O coadă împletită neregulat, cu părul prins lejer, îţi va da un aer foarte tineresc. Pentru a obţine look-ul „abia trezit” poţi să tapezi cu grijă coada împletită.

Detaliile sunt importante când vine vorba de coadă

Chiar dacă e simplă, coada tot trebuie să pară îngrijită. Vârfurile trebuie tăiate la fiecare trei luni, astfel împiedicând formarea vârfurilor tocite. Trebuie să foloseşti accesorii de calitate - de exemplu, elasticele de păr cu încheietori de metal strică cuticula părului sensibil. Elasticele mai late şi moi sunt de preferat.

Cozile şi ornamentele de păr fac casă bună

Accesoriile desăvârşesc aspectul unei cozi şi sunt foarte trendy. Foarte la modă sunt cozile împletite cu o şuviţă de păr înfăşurată în jurul elasticului. Părul subţire nu reprezintă o problemă, deoarece extensiile pot fi bine ascunse. Bineînţeles, trebuie să ai grijă ca culoarea să fie uniformă. Tot cu ajutorul extensiilor poţi da mai mult volum părului tău, mai ales în cazul cozilor în stilul anilor cincizeci, cu părul din partea de sus a capului tapat. Apropo, părul nu trebuie prins cu un elastic neapărat. Coroniţele sau agrafele şic sunt variante de luat în calcul pentru a crea o coafură glam.

Vedete care poartă coadă