Styling | Trenduri în coafare pentru femei

Jos pălăria – în faţa unei coafuri perfecte

Nu urâm cu adevărat iarna, dar nici nu putem nega faptul că frigul, aerul încălzit din interioare şi purtarea căciulilor scurtează viaţa unei coafuri perfecte. Foloseşte cele cinci sfaturi ale noastre pentru urgenţele care necesită reanimarea unei coafuri turtite sau ciufulite

Deoarece mare parte a căldurii din corp este eliminată prin pielea capului, se explică de ce purtăm căciuli sau glugi în sezonul rece. Mai mult decât atât, e chiar plăcut să purtăm căciuli sau pălării la modă. Problema intervine atunci când ni le dăm jos. Părul de sub ele este turtit sau ciufulit şi pot apărea şi câteva fire rebele. În cel mai rău caz, te vei confrunta cu toate aspectele de mai sus.

Îngrijire preventivă a părului

Aerul încălzit şi purtarea căciulilor usucă părul, pe lângă faptul că îl face aspru şi ţepos. Prin urmare, în timpul iernii, părul are nevoie de hidratare mai mult ca niciodată. Ar fi indicat să foloseşti un balsam după fiecare spălare cu şampon şi să-ţi tratezi săptămânal părul cu o mască. Astfel îţi menţii părul moale şi previi dezvoltarea structurilor poroase. Nu ar trebui să foloseşti uscătorul de păr la temperatură mai înaltă decât cea medie. În timpul iernii, părul tău este destul de expus aerului încălzit. Îndepărtează orice urmă de produs pentru coafat înainte să te culci seara astfel încât părul tău să-şi poată reveni peste noapte. Acesta poate fi extrem de uscat în timpul iernii. Dacă e şi cazul părului tău, aplicarea unei cantităţi mici de produs pentru îngrijirea părului sau a unui tonic pe vârfuri, îl va proteja împotriva uscării excesive. Drept remediu pentru un scalp uscat, aplică apă sau un tonic special pentru păr.

Înaintea purtării unei căciuli

Pentru a evita turtirea părului în urma purtării unei căciuli, ar trebui să aplici fixativ aproape de rădăcina părului şi apoi să-l usuci cu foehnul ţinând capul în jos. Astfel oferi părului mai mult volum şi previi turtirea acestuia sub căciulă. Cu toate acestea, ar trebui să eviţi să-ţi aranjezi părul cu pieptenele deoarece părul astfel aranjat are tendinţa de a arăta neatrăgător odată ce îţi dai jos căciula. Sfat: pentru un volum mai mare, poţi aplica pudre speciale la rădăcină.

După purtarea unei căciuli

După ce îţi dai jos căciula, trece-ţi uşor degetele prin păr, aproape de rădăcină. Oricând e posibil, piaptănă-l ţinând capul în jos. Apoi dă formă părului folosind ceară de păr sau fixativ. În timpul iernii, ţine mereu aproape crema pentru coafat. Poţi să o aplici uşor pe păr fără a-l încărca.

Părul rebel

În aerul cald şi uscat şi la o umiditate mai scăzută, părul tău se poate încărca cu electricitate statică. Utilizarea periilor şi pieptenilor din plastic sau metal sporeşte acest efect. Poţi evita efectele electrostatice folosind piepteni din lemn natural sau os, care vor îmblânzi rapid firele rebele de păr. Poţi deţine din nou controlul asupra firelor rebele şi folosind puţină cremă pentru coafat. Aplică o cantitate mică de cremă în palme şi apoi mângâie-ţi uşor părul cu mâinile. Mai poţi aplica şi sprayuri balsam speciale şi seruri anti-încreţire pe păr pentru a pune capăt problemelor părului tău capricios.

Poartă căciula potrivită

Ai un păr foarte sensibil care se turteşte sub căciulă în ciuda tuturor eforturilor tale? Atunci ar trebui să alegi tipul potrivit de căciulă pe care să o porţi. Căciulile fără cusături care să-ţi preseze scalpul sunt mai delicate cu părul tău, şi tot la fel sunt şi căciulile puţin mai largi.