curl-your-own-hair
Styling | Trenduri în coafare pentru femei

Cum să realizezi coafuri cu bucle

Fie că preferi coafurile romantice, sofisticate sau trendy, buclele pot face parte din ele. Modelele marilor designeri ne-au demonstrat asta pe podiumuri. Buclele vedetelor precum Sarah Jessica Parker sau Nicole Kidman confirmă că trendul cârlionţat e glam. Mai jos vei găsi cele mai importante reguli pentru crearea coafurilor cu bucle, care-ţi vor asigura reuşita de fiecare dată!

Păr creţ
© Getty Images

Păr creţ – natura se pricepe!

Teroarea stăpâneşte sufletul fiecărei femei care-şi aduce aminte primele bucle. Visând la nişte bucle largi şi moi, se lasă păcălite de un stilist să-şi facă un permanent uşor şi iese din salon câteva ore mai târziul arătând ca un pudel. Cât e uscat, acest permanent arată ieftin. Adevăratul coşmar vine însă după primul duş. După atâtea bătăi de cap pentru obţinerea buclelor, cea mai mică urmă de umezeală le va pleoşti. După nici trei săptămâni diferite părţi ale părului încep să se lase. Şi să nu mai vorbim de cât de afectat e părul...

Bucle pentru totdeauna? Permanentul e mult mai delicat în zilele noastre

Permanentul e iar la modă. Noi formule cu derivaţi din zahăr sau aminoacizi formează bucle mult mai moi şi nu afectează părul la fel de mult. Permanentul modern permite formarea de bucle mici şi medii, dar chimia n-a găsit încă soluţia pentru buclele ample. Părul drept trebuie rulat destul de strâns pe bigudiurile de permanent (mai puţin de 2cm diametru) pentru a obţine o formă ondulată. Ca să transformi permanentul lejer în bucle ample trebuie să pui părul pe bigudiuri mari, sau să-l usuci cu o perie rotundă.

Bucle da – Chimie nu

Dacă vrei să ai păr ondulat azi şi drept mâine trebuie să optezi pentru soluţii temporare, cum ar fi bigudiurile sau drotul. Bigudiurile cu scai sunt foarte convenabile deoarece nu necesită un alt mecanism de prindere. Le putem găsi în magazine sub diferite mărimi (1,5cm – 7 cm) şi le poţi folosi pentru a obţine bucle mici sau mari. Bigudiurile încălzite sunt şi ele foarte utile: se încălzesc, se rulează şi se prind cu o agrafă. Apoi trebuie doar să aştepţi să se răcească. Mai există şi bigudiuri ce-şi modifică forma, perfecte pentru spirale sau bucle medii. Şi nu în cele din urmă, orice mărime de bucle poate fi obţinută cu ajutorul drotului.