Coafuri de-a lungul deceniilor – anii ‘80

© Schwarzkopf

Schwarzkopf există din 1898, așa că a văzut multe coafuri la vremea sa. Pentru a etala experiența sa, ne întoarcem în timp și aruncăm o privire asupra celor mai cool coafuri din diferite decenii. În această parte a seriei Coafuri de-a lungul deceniilor ne concentrăm asupra anilor optzeci.

Coafurile femeilor din anii ’80 erau la fel de sălbatice ca deceniul în sine. Noua generație de tineri a pus accent puternic pe individualitate, materialism și consumerism, toate acestea fiind reflectate în moda și coafurile populare ale vremii.

© Schwarzkopf
Acest stil delicat, feminin, a fost foarte popular în anii 1980.

„Cu cât mai mare, cu atât mai bine” a fost motto-ul anilor ’80. Dacă credeai că acele coafuri din anii ’60 erau pline de volum, nu există comparație cu aceste coafuri din anii ’80! Părul era voluminos și răvășit cu minuțiozitate - întreab-o doar pe Madonna! Părul voluminos ar putea fi purtat drept sau creț, așa cum ne arată Sarah Jessica Parker, cu abundența ei de cârlionți din filmul Footloose. Whitney Houston era, de asemenea, cunoscută pentru coama ei creață, completată de bretonul creț. Putem spune că în anii '80 s-au folosit câteva doze de fixativ.

Farrah Fawcett a pus pe masă aspectul feminin cu pene din Charlie’s Angels, care a devenit rapid unul dintre cele mai populare look-uri ale deceniului. Acest stil popular a funcționat deosebit de bine pe părul mediu și lung. S-a obținut prin perierea părului pe spate și lăsarea acestuia în lateral, oferind iluzia penelor unei păsări.

Bretonul Aqua-net, permanentul, coada în creștetul capului, cărarea pe o parte - și cine poate uita infama chică? Această coafură „în față afaceri, în spate petrecere” a fost purtată de toată lumea - rockeri, punkeri, motocicliști, sportivi și chiar Cher!

Anii 1980 au fost cu siguranță un deceniu de exces. Cu moda constând în umeri îndrăzneți, ciorapi metalici, sclipicioși și colorați, nu e de mirare că au fost concepute atâtea coafuri nebunești în anii '80 pentru a concura cu aceste tendințe de modă excentrice

  • Taft
    Fixativ
    ...
  • Taft
    Pudră pentru volum
    ...

O tentă modernă a unui clasic din anii ’80

Tristă că anii '80 s-au dus demult și nu ai avut șansa să încerci unul dintre aceste look-uri ciudate? Din fericire nu ai pierdut barca! Celebrul hairstylist, Armin Morbach, a creat o versiune modernă a fiecărei coafuri din anii 1980, toate într-una singură. 

Cum să creezi această coafură din anii ’80

Această coafură ondulată are o notă de farmec din anii '80, cu scări curbate în exterior ce luminează fața și iluzia de breton cortină, invocând-o pe Farrah Fawcett.

© Schwarzkopf
Acest look delicat, ondulat spre spate este perfect pentru a vă menține părul departe de față și pentru a vă evidenția trăsăturile
  • Pasul 1: Creează o parte centrală, apoi aplică pe părul tău Taft Heat Protection cu protecție termică pentru păr lung.
  • Pasul 2: Împărte părul în secțiuni de aprox. 4-5 cm lățime și usucă-l cu o perie rotundă, permițând secțiunilor să se răcească pe perie.
  • Pasul 3: Ondulează secțiunile frontale înspre spate folosind un ondulator mare.
  • Pasul 4: Fixează cu fixativul Taft Volume.
Articole similare
  • Create your style

    Highlights

    Personalitatea este totul
    ...
  • Reinventarea expertului în repararea părului

    Highlights

    Reinventarea expertului în repararea părului
    ...

    Formula expertă și ambalajul lui Gliss primesc o schimbare! Citiți mai departe pentru ceea ce Schwarzkopf are în rezervă pentru gama de reparare a părului.

    ...
  • Schwarzkopf prezintă cu mândrie șamponul în ediție limitată Shampoon 1898

    Highlights

    Schwarzkopf prezintă cu mândrie șamponul în ediție limitată Shampoon 1898
    ...

    Schwarzkopf este mândru că a fost expertul în îngrijirea părului de peste un secol și pentru a sărbători această realizare, lansăm un produs exclusiv de îngrijire a părului!

    ...
  • Părul de-a lungul deceniilor

    Highlights

    Părul de-a lungul deceniilor
    ...

    Coafurile evoluează mereu, uneori atât de repede încât poți „clipii și pierzi trendul” Coafurile populare au apărut și dispărut de-a lungul anilor și unele au avut chiar și norocul de a rezista câteva decenii.

    ...
  • Schwarzkopf – cu un pas înaintea timpului

    Highlights

    Schwarzkopf – cu un pas înaintea timpului
    ...

    Hairstylistul Schwarzkopf, Armin Morbach, creează mai multe look-uri inspirate din Berlin pentru a aduce un omagiu măiestriei și spiritului inovator al mărcii.

    ...
  • Solidarity Statement

    Highlights

    Solidarity Statement
    ...

    Părul frumos nu este totul - în special în vremuri precum cele pe care le traversăm în prezent

    ...
  • Coafuri de-a lungul deceniilor – anii ‘60

    Highlights

    Coafuri de-a lungul deceniilor – anii ‘60
    ...

    Tunsorile bufant, pompadour și pudel care au caracterizat coafurile din anii 1940 și 1950 au fost înlocuite treptat de coafuri mai exagerate, mai îndrăznețe.

    ...