Îngrijire Păr | Păr deteriorat

Leac rapid pentru părul deteriorat

Te-ai săturat să suferi că părul tău e tern și despicat? Avem vești importante pentru tine: nu trebuie neapărat să te tunzi pentru a-l vindeca. Vrem să-ți împărtășim câteva secrete de îngrijire care-i vor readuce strălucirea.

Majoritatea părului deteriorat a ajuns așa din cauza unor mici abuzuri din partea noastră, care s-au adunat și au creat în timp un efect devastator. Am experimentat pe el cu diverse perii, uscătoare, plăci de întins sau de încrețit sau chiar tratamente chimice, de colorare, oxigenare sau permanent. Sau poate doar am fost stresate și am avut diete alimentare dezechilibrate. În timp, părul s-a uscat, stratul protector al  fiecărui fir și-a pierdut caracterul neted și a devenit evident că nu mai avem un păr sănătos. În orice caz, e momentul să-i sărim în ajutor!

Mănuși de catifea pentru păr de mătase

Poartă-te frumos cu părul tău, ca și când ar fi un copil care are nevoie să-l protejezi de tot răul din lume. Folosește un șampon pentru păr deteriorat si masează-ți ușor scalpul când te speli. Dacă-l cureți prea energic, o să fie greu de pieptănat mai apoi. Clătește foarte bine și apoi aplică balsam sau tratament special. Balsamul e esențial pentru o îngrijire ca la carte: lasă-l câteva minute să acționeze, apoi clătește bine de tot.

Proteinele și nutrienții de care părul tău are nevoie

Anumite ingrediente din șampoane și alte produse de îngrijire a părului salvează părul deteriorat și uneori, situațiile de criză dinaintea unei seri speciale. Substanțele hidratante precum aloe vera, pantenol, glicerol și proteinele din mătase te ajută să-ți îmbunezi părul. Uleiurile de plante și proteinele fac minuni în disciplinarea părului, iar substanțele active gen ulei de nuci de Macadamia, ulei de argan, unt de shea și ulei de măceșe sălbatice învelesc fiecare fir de păr într-un cocon protector. Drept rezultat, stratul natural de protecție al părului se regenerează și coama ta arată mai mătăsoasă și mai strălucitoare.

Styling delicat pentru păr deteriorat

Părul tău se umflă în timpul șamponării, de aceea e mai sensibil imediat după spălare. Nu trebuie să-l freci energic, ci doar să-ți faci prosopul turban și să-l lași să absoarbă umezeala. După ce părul s-a mai uscat, piaptănă-l cu un pieptene cu dinți rari, protejând rădăcina cu mâna. Cel mai sănătos este să-ți lași părul să se usuce natural, la temperatura camerei. Dacă n-ai timp de asta, setează foehn-ul pe putere maximă, dar căldură medie, și încearcă să limitezi cât mai mult expunerea părului la valul de aer. Încearcă să eviți placa de îndreptat, bigudiurile încălzite și tot felul de alte unelte termice până ce părul tau își recapătă sănătatea. Ține minte că orice tratament chimic gen vopsit, decolorat sau permanent va crește și mai mult gradul de deteriorare al părului tău. Dacă ești vopsită, îți recomandăm șamponul colorant pentru a menține efectul culorii tale.

Sfârșitul părului deteriorat

Îngrijește-ți  vârfurile despicate cu seruri dedicate acestei probleme. Uleiul de silicon repară măcar temporar firele de păr, pentru ca tu să poți scăpa de aspectul tip “mătură”. Pune câteva picături în palme și trece-ți mâinile prin părul proaspăt spălat și șters cu prosopul, apoi usucă-te ca de obicei. Pentru un efect mai bun, rulează vârfurile despicate pe o perie rotundă în timp ce te usuci cu foehn-ul. Dacă aceste metode nu dau nici un rezultat, roagă-ți stilistul să tundă un centimetru de păr și efectul va fi wow: părul tău va arăta imediat mai sănătos și mai frumos.