Îngrijire Păr | Păr deteriorat

Părul aspru acum cu un aspect neted

Sunt acele zile în care pur și simplu părul tău parcă are un alt program decât tine și nu pare că vrea să se lase potolit. Părul reflectă obrăznicie, iar vârfurile indică fiecare altă direcție. Odată ca niciodată  părul tău avea ceva numit strălucire. Nu dispera, îți vom spune cum poți transforma paiele în mătase.

Părul cu aspect aspru este întotdeauna și un păr suprasolicitat. Cauzele sunt multe iar câteva dintre ele sunt: folosirea uscătorului de păr la putere maximă, utilizarea în mod frecvent a plăcilor pentru păr și arderea părului. Alte cauze, precum bolile, medicamentele sau dietele pot cauza o textură ațoasă părului tău. Oricare ar fi cauzele, cuticulele aflate la suprafața firului de păr sunt dure și structura lor nu este pe cât de fină ar trebui să fie.  Ghidul nostru scurt pentru repararea părului de urgență te vor ajuta să te descurci cu părul cu aspect aspru.

Îngrijire perfectă pentru părul aspru

S-ar putea să-ți fi pus părul să treacă prin multe în ultimul timp, mai ales dacă l-ai vopsit, ars sau l-ai chinuit cu vreun permanent. Să fie toate aceste efecte evidente? De-acum trebuie să te porți cu mănuși cu el și să-i oferi părului tău un tratament blând. Programul “Poartă-te cu mănuși cu părul tău” începe printr-un șamponat lejer. Asta înseamnă că nu trebuie să-l speli cu sălbăticie. Masează-ți scalpul cu blândețe.  Asta va preveni încâlcirea ulterioară a părului și te va ajuta să îți piepteni părul umed mult mai ușor. Folosirea unui balsam după fiecare șamponare este obligatorie acum. Gentilețe este cuvântul cheie în fiecare pas. Inclusiv în uscarea părului. Puneți părul la uscat într-un prosop în formă de turban înainte să încerci să-l descurci după spălare cu un pieptene cu zimții foarte depărtați. O cură cu balsam pe care nu trebuie să-l clătești te va ajuta să-ți piepteni părul mai ușor. În plus aceste balsamuri conțin extracte din afine și de Acai berries. Amândouă tipurile de fructe sunt pline de vitamine foarte importante și antioxidanți care îți vor proteja părul împotriva uscării, a degradării și a căldurii produse de uscătorul de păr. De asemenea ele ajută și la regenerarea părului

Cum să aranjezi părul cu aspect aspru

Produsele împotriva electrizării părului sau cele pentru îndreptarea lui sunt chiar mai bune pentru îmblânzirea părului decât balsamurile care nu trebuiesc clătite mai ales dacă părul tău e des și firul de păr este gros. Ele îmbracă fiecare fir de păr cu o peliculă foarte subțire de silicon, ce acoperă și umple fisurile și defectele cuticulelor. Asta face ca ele să devină moi și strălucitoare pentru că pot din nou să reflecte lumină. Ce efect minunat! Strălucirea este din nou în părul tău! Permite-i părului să se usuce singur. În orice caz, daca nu ai timpul pentru acest lux nu folosi uscătorul de păr la o treaptă mai înaltă de mediu în ceea ce privește căldură și minim în ceea ce privește aerul. Uscătoarele cu difuzor atașabil și tehnologie care permite ionizarea sunt în special atente și grijulii cu părul tău. Părul dificil devine mai suplu și mai strălucitor după ce îl usuci mai puțin umed, pe o perie rotundă. Este foarte important să ții uscătorul de păr la cel puțin 15-20 de centimetrii depărtare de scalp și să îl perii mereu de la rădăcină înspre vârfuri. Acest lucru aplatizează cuticulele și le conferă un plus de strălucire. Ar trebui ca și produsele de îngrijire a părului să fie alese dintr-o serie care să îi confere părului strălucire. Produse care conțin ceară au gel cerat funcționează foarte bine pentru părul aspru.