long-hair
Îngrijire Păr | Păr frumos

Părul lung: Cum să-l menţii frumos!

Părul lung are nevoie de mai multă atenţie şi chiar o merită. Când părul ajunge la umeri, înseamnă că a reuşit deja să supravieţuiască timp de cel puţin trei ani. Asta înseamnă că părul a continuat să crească pe durata a cel puţin 300 de spălări cu şampon şi proceduri de uscare. 

Părul lung
© Getty Images

Părul lung Admiră aspectul unui păr lung tratat cu multă grijă

Acest fapt este adevărat pentru toate tipurile de păr lung: De la scalp către vârfuri, părul devine din ce în ce mai predispus la deteriorare. Oricine afişează o coamă lungă are oroare de “vârfurile despicate”. Din nefericire, nu există decât un singur remediu odată ce părul lung s-a despicat în două sau mai multe fibre. Trebuie tăiat. Poţi evita asta folosind produse pentru repararea vârfurilor despicate şi verificând regulat sănătatea părului tău. Aceasta îţi oferă ţie timp şi posibilitatea de a folosi produsele corespunzătoare pentru îngrijirea părului.

Părul lung şi cel scurt au nevoie de tipuri diferite de îngrijire, lucru care creează în sine încă o provocare. Nimic nu ar trebui să încarce părul aflat aproape de scalp, dar pentru vârfuri este nevoie de o aplicare regulată a balsamului. Aceasta poate fi într-adevăr o provocare. Cu toate acestea, folosirea produselor corespunzătoare va aduce rezultate bune.   

Nouă sfaturi pentru tratamentul corespunzător al părului lung

  • Doar spălarea nu va fi de ajuns pentru părul lung. Trebuie să foloseşti un balsam după fiecare spălare cu şampon, precum şi un tratament special pentru păr o dată pe săptămână.

  • Piaptănă-ţi părul înainte să-l speli. Astfel, spălarea cu şampon nu va mai cauza încâlcirii părului.

  • Nu-ţi aduna niciodată părul ud în coadă de cal. Părul lăsat liber pe spate se usucă mai repede. În plus, părul ud este foarte sensibil la “maltratare”. Chiar şi un simplu elastic de păr îl va deteriora.

  • Nu-ţi freca niciodată părul atunci când îl usuci cu prosopul. În schimb, apasă prosopul pe creştetul capului şi împinge-l uşor spre vârfurile părului. Astfel apa este absorbită, iar scalpul rămâne fin.

  • Clamele din metal sau elasticele de păr din cauciuc fără înveliş din material textil sunt absolut interzise. În timp, acestea afectează scalpul şi duc la un păr aspru sau chiar la ruperea acestuia.

  • Lasă-ţi părul liber acasă: Fii blândă cu părul tău şi evită prinderea acestuia în cozi de cal sau codiţe împletite. Poartă o bentiţă stil Alice (evită bentiţele de păr din plastic) dacă nu-ţi place ca părul să-ţi vină în faţă.

  • Permite-i părului tău să se usuce natural pe cât de des posibil.

  • Oricând e posibil, selectează opţiunea de aer rece atunci când foloseşti uscătorul. Dacă totuşi trebuie să foloseşti aer fierbinte, atunci păstrează o distanţă de cel puţin 6 cm între scalp şi gura uscătorului de păr.

  • Folosirea periilor cu păr natural produce cel mai frumos luciu al părului. Periile cu cei mai mulţi peri naturali pe centimetru pătrat produc cel mai frumos luciu.