Îngrijire Păr | Păr frumos

Oferă luciu părului tău. Cel mai bun sfat pentru un păr frumos şi strălucitor

Un păr minunat şi strălucitor nu mai este doar privilegiul femeilor din reclamele pentru şampon. Îţi vom arăta calea către un păr strălucitor – şi îţi vom spune ce factori îţi privează părul de o frumuseţe strălucitoare

Luciu uimitor

O îngrijire corespunzătoare redă părului tău monoton şi lipsit de vitalitate un luciu uimitor.

Majoritatea femeilor visează la un păr mătăsos şi strălucitor. Din nefericire, pentru majoritatea părul fin şi mătăsos rămâne un vis, ţinând cont de nenumăratele zile când părul nu le stă în niciun fel. Mai tot timpul părul arată monoton, lipsit de viaţă şi imposibil de aranjat. Aceasta nu ar trebui fie o surpriză pentru nimeni. Părul femeilor din prezent este supus unui stres destul de mare din cauza spălării cu apă fierbinte, a uscării şi coafării elaborate. Într-adevăr, femeile au nevoie de multă informare pentru a readuce strălucirea părului lor.

Puţine femei îşi dau seama că balsamurile în cantităţi mari pot încărca părul şi-i pot reduce volumul. Prea mult balsam lasă părul atârnând şi cu aspect neglijat. Folosirea balsamului şi a produselor pentru coafare în cantităţi mici este mult mai indicată. Pentru a menţine strălucirea părului, este nevoie doar de o cantitate de mărimea unei alune sau a unei nuci. Ar trebui să-ţi speli mereu părul cu apă caldă, nu fierbinte. Spălarea cu apă fierbinte îţi deteriorează părul şi îl face să arate lipsit de viaţă. Părul poate fi deteriorat cu uşurinţă atunci când este încă ud în urma spălatului. Cel mai bine ar fi să îl usuci cu prosopul prin tamponare. Nici măcar nu te gândi să-l usuci frecându-l cu prosopul. Un astfel de tratament ar lăsa suprafaţa firelor de păr aspră.

Perierea părului umed cu prea multă forţă este un alt obicei care ar trebui uitat. Dacă este făcută cu forţă, perierea părul umed ar putea chiar să rupă câteva fire. O mai bună soluţie ar fi perierea părului la duş cu un pieptene cu dinţii rari. Folosirea după spălare a uscătorului de păr cu perie rotundă poate face părul mai moale şi, prin urmare, mai strălucitor. Folosirea unei perii cu păr natural ataşate de uscător, pe toată lungimea părului, este o metodă foarte blândă şi, prin urmare, funcţionează cel mai bine.

Anumite alimente îţi pot oferi şi ele un păr mai strălucitor. Asemenea alimente sunt, spre exemplu, cerealele, carnea, piersicile, spanacul, morcovii şi ardeii. Acestea conţin foarte multă vitamina C, E şi A, care îţi întăresc şi protejează părul.

Balsamurile speciale pentru obţinerea unui păr strălucitor pot repara daunele produse de stresul zilnic asupra părului tău. Produsele folosite pentru îngrijirea părului nu ar trebui să se potrivească numai tipului de păr, condiţiei în care se află acesta şi culorii sale, ci să se potrivească şi unul cu celălalt şi să se completeze reciproc. Alegerile astfel făcute vor contribui la o mai bună îngrijire a părului. Fără urmă de îndoială, părul trebuie să fie sănătos pentru a străluci. Şampoanele, balsamurile şi produsele pentru coafat oferă clienţilor din ce în ce mai multe soluţii pentru un păr sănătos.