Îngrijire Păr | Păr frumos

Momente briliante pentru părul tau: Mai multă strălucire incă de pe acum!

În sfârșit a venit primăvara! Mult doritul Soare ne întâmpină cu noi reflexii în natură. Și la fel de bine soarele poate aduce căldură și strălucire părului tău. Nici nu te gândi să pierzi aceste frumoase efecte! Nu e deloc greu să scoți la lumină luciul chiar și în cel mai tern păr, dacă te folosești de 5 sfaturi răcoroase și ușor de urmat.

Luciul strălucitor al părului tău este foarte la îndemână!

Pentru ca părul să arate strălucitor, el trebuie să reflecte lumină. Acest lucru se întâmplă și are rezultate foarte bune atunci când cuticulele formează un strat neted și uniform la nivelul firului de păr. Astfel, părul va reflecta lumina la fel ca o oglindă. Produsele necorespunzătoare pentru îngrijirea părului, condițiile meteo extreme și prea multe chimicale reduc aspectul neted al cuticulelor și nu le lasă să se aranjeze uniform, ele nemaiputând astfel să reflecte lumina soarelui sau a lumanarior din încăpere. Acest lucru îi conferă părului un aspect mat și în aparență șuvițele tale vor arată ca niște simple paie. Dar iată și vestea bună: Poți face foarte multe lucruri pentru a-ți face părul să strălucească!

Păr în culori strălucitoare

Oh nu! Fără nuanțe de roșcat în păr! Ar fi mare păcat să nu poți trece peste această preconcepție binecunoscută deja. Ar fi bine să te mai gândești o dată, pigmenții de culoare roșie relflecta lumina foarte efficient și ca atare îi conferă părului un luciu intens. Folosirea vopselelor sau a tratamentelor eficiente pentru nuanțe de roșcat este un mod excepțional de a-i oferi părului tău o infuzie de strălucire. Nici măcar blondele nu au de ce să se teamă de efectul Pamuckl pentru că paleta de culori roșcate include atât de multe nuanțe trendy precum, blondul auriu sau roșcatul căpșună (blondul roșcat) și cupru. Dacă îți dorești doar o nuanță vagă de roșcat poți seta accente strălucitoare cu niște simple șuvițe.

Ingrijirea specială capătă strălucire

Femeile cu păr subțire sau moale evită de obicei produsele de îngrijire a părului sau balsamurile. Un fir de păr subțire, fără volum este evident mai rău decât un fir de păr subțire. Sfatul nostru este să tratezi părul moale sau subțire cu aspect tern prntr-o cură lejeră sau printr-o clătire specială pentru aceste tipuri de păr. Acest lucru va funcționa ca o infuzie plină de strălucire pentru părul tău. O altă strategie eficientă pentru părul subțire este folosirea balsamului înaintea samponului.  
 În cazul în care ai un păr puternic și bogat, o cură pentru strălucire sau o masca de păr îi va conferi minunatul luciu prin aranjarea fiecărei cuticule a părului tău.  


Strălucitor de curat?

Reziduurile din șampoane sau balsamuri, la fel ca și calcarul din apa dură vor răpi din luciul părului tău. Ca atare, este foarte important să clătești bine părul după ce ai aplicat șamponul sau balsamul, până când ești sigură că nu a mai rămas nimic acolo. Clătirile acide luptă împotriva reziduurilor de calcar din apa dură. Aceste clătiri acide se pregătesc adăugând o linguriță de oțet de mere sau de suc de lămâie într-un litru de apă rece. Nu clăti părul după clatirea acidă, continuă pur și simplu să îl usuci și să îl aranjezi, că de obicei.

Recompense sclipitoare

Chiar și folosirea unei perii poate aduce accente de strălucire părului tău. Periatul întregului păr în toate direcțiile cu o perie plată este ideal pentru coafurile scurte. Periile rotunde sunt perfecte pentru a răspândi strălucirea pe un păr lung. Ar trebui totuși să te asiguri că perii periei tale rotunde sunt suficient de lungi. Ca să fii sigură că ai o perie potrivită testează perii cu o șuviță nu foarte groasă de păr. Dacă aceștia reușesc să pătrundă prin șuvița de păr, înseamnă că sunt suficient de lungi. De asemenea te sfătuim să stai departe de perii cu peri din plastic. Periile din păr de mistreț sunt într-adevăr mai scumpe, dar sunt și mult mai eficiente. Diferite de cele din plastic, perii din păr de mistreț dispersează în mod egal sebumul prin păr de la rădăcină la vârfuri. 

Uleiuri preţioase pentru străluciri sclipitoare

Părul creț, ondulat sau încâlcit pare mat pentru că structură părului intervine în reflexia luminii. Produsele de îngrijire a părului ce conțin ulei salvează însă situația. Uleiul face părul mai moale, previne ruprerea sau chiar suprizele neplăcute precum vârfurile despicate. Dacă părul tău necesită și mai multă îngrijire, stilistul tău poate să îți aplice un tratament pentru strălucire cu ulei de amarant