Îngrijire Păr | Păr gras

Adio păr cu tendințe de îngrășare!

Scalpul gras transformă instantaneu un păr proaspăt spălat într-un păr lipsit de viață, care te face să te simți inconfortabil. Înveselește-te, avem câteva soluții pentru tine!

Uneori durează 2-3 zile până se îngrașă părul, alteori abia trece o zi. Glandele sebacee se află imediat lângă porțiunea de creștere a părului de sub piele. Sebumul (termen latin pentru “grăsime”) face părul strălucitor, suplu și sănătos. Dar, la fel ca-n viață, prea mult dintr-un lucru bun îți poate crea probleme. În acest caz, păr gras.

De ce se produce mai mult sebum?

Există multe motive pentru care corpul tău poate produce sebum în exces: poate fi o predispoziție genetică, poți trece prin schimbări hormonale (pubertate, sarcină etc.) sau printr-o perioadă mai stresantă. Există și medicamente sau preparate farmaceutice care pot avea drept efect secundar schimbări semnificative în producția de sebum.

Îngrijirea potrivită pentru un scalp cu tendințe de îngrășare

O îngrijire conștiincioasă începe cu alegerea atentă a unui șampon potrivit și cu stabilirea unei rutine. Cumpără un șampon special pentru păr gras sau cu extracte vegetale – rozmarinul, mușețelul, salvia și urzicile și-au dovedit în timp efectele benefice. Încearcă și tratamente leave-in cu aceleași ingrediente. Sunt ușor de folosit, nu-ți ia mult timp sa le aplici și sunt foarte eficiente, fără să îngreuneze părul.

Aranjarea părului cu tendințe de îngrășare

Nu trebuie să te ferești de produse de styling dacă părul tău e gras. Spuma de păr conține alcool, ceea ce o face perfectă pentru părul tău: îl degresează ușor și îl învăluie cu un strat protector. O parte din substanțele grase sunt neutralizate, iar părul tău capătă volum. Dacă ai părul uscat la vârfuri și uleios la rădăcină, aplică balsam leave-in doar pe vârfuri, pentru a le hrăni.

Când, cum și cât de des să speli părul cu tendințe de îngrășare

Recomandarea noastră este să te speli pe cap de 2-3 ori pe săptămână. Cu toate acestea, s-ar putea să simți nevoia să-ți speli părul zilnic. Folosește apă călduță, nu fierbinte, și evită foehnul cu aer foarte cald. Distribuie șamponul uniform pe scalp și masează-l ușor, pentru a curăța sebumul de pe piele. Lasă substanțele active să lucreze vreo două minute, înainte de a te clăti cu apă călduță.

Dacă te grăbești și folosești șampon uscat, pur și simplu aplică-l uniform pe scalp și lasă-l să acționeze două minute, apoi freacă-l ușor cu prosopul și piaptănă-l bine, pentru a scăpa de toate urmele.