Îngrijire Păr | Păr subțire

Sfaturi și trucuri utile: Oferă volum părului moale

Părul subțire sau moale nu trebuie să însemne păr condamnat la lispsă de formă si volum. Trucuri inteligente și sfaturi utile te pot ajuta să-ți construiești o structură a părului. Află cum să iți aranjezi și să îți coafezi părul, obținând rezultate fabuloase.

Părul moale nu este automat și rar sau subțire. Problema poate consta de asemenea în grosimea fiecărui fir de păr. Firul de păr moale este de obicei cu 0.5 milimetri mai subțire decât un fir de păr normal sau gros. Este de asemenea și un pic mai sensibil. Indiferent cât de bogat este părul tău, el poate părea în continuare rar, din cauza structurii firelor de păr. Culoarea părului este însă un factor de care bogăția podoabei capilare depinde. Blondele au aproximativ 150, 000 de fire de păr, în timp ce majoritatea brunetelor cu păr subțirea au doar aproximativ 100,000. Dacă ai părul cu aspect moale ar trebui să folosești metode moderate pentru a-i oferi o structură stabilă și să fii în special atentă atunci când îl usuci.

Afecțiune pentru părul moale sau subțire

Înainte să începi să-ți usuci părul proaspăt spălat, ar trebui să ți-l acoperi cu un prosop pe care să-l așezi ca pe un turban și să-l lași să apsoarba apa. Niciodată să nu îl usuci frecându-ți părul cu prosopul, astfel vei evita să distrugi cuticulele de pe suprafața firului de păr. Părul proaspăt uscat cu prosopul trebuie mai apoi descâlcit folosind un pieptene cu zimți depărtați. Asigură-te ca în timpul pieptănării să ți suvitele de păr de la rădăcină, astfel încât să nu tragi de păr cu prea multă forță. Abia după aceea poți să începi să-ți usuci părul cu foen-ul. Setează-i puterea nu mai sus de mediu pentru a preveni supraîncălzirea locală. 

Părul moale sau subțire are nevoie să vibreze

Părul moale prinde imediat viață dacă oferi un pic de volum rădăcinilor. Înainte să îți usuci părul cu foen-ul aplică un pic de spumă sau sprey pentru coafuri doar peste rădăcina părului. Acum poți spune că ești pregătită să-ți usuci părul, folosind o perie plată. Reușești, ținându-ți capul ușor într-o parte în timp ce folosești uscătorul de păr și pieptanandu-ți părul în sens invers, folosind peria plată. După ce ai făcut asta de câteva ori repetă același lucru în timp ce îți periezi părul în celălalt sens. La final înclină-ți ușor capul în față în timp ce îl piepteni și usuca-l înspre exterior. Dacă părul tău este prea scurt ca să îl piepteni lasă câteva șuvițe înafară și nu le usca în același timp cu restul părului. Poți de asemenea să aduni acele șuvițe și să le încălzești nu prea mult timp cu foen-ul. Apoi lasă-le să se răcească. Aceste metode îi vor da mai mult volum părului tău de la rădăcină.

Fă-ți părul subțire sau moale să rămână sus.

E mai bine să o lași mai moale cu produsele de styling după ce l-ai periat. Pentru părul moale sau subțire nu recomandăm de asemenea ceara de păr, gelurile sau creme care să ofere mai multă strălucire părului. Astfel de produse conțin subtante unsuroase și se prea poate să confere un aspect urât părului. Un strop de gel lichid este de obicei suficient pentru a aranja părul scurt moale. Fixativul poate funcționa foarte bine pentru un păr lung cu fir subțire sau moale. Dacă este neapărat să folosești spray pentru fixarea părului, ridica-ți șuvițele și aplică spray-ul pe dedesubtul lor. Dacă îl aplici pe de-asupra va apăsa pe firul de păr și va știrbi din volum.