Îngrijire Păr | Pieptănare

ABC-ul produselor de coafat: spumă, gel etc.

Cu mult timp în urmă, nu existau decât loţiuni şi fixativ. Atât. Acum putem alege din nenumărate produse de coafat. Avem spumă de coafat, spray de uscat, loţiune pentru volum, precum şi spumă, gel şi ceară. Citeşte în continuare pentru a vedea ce fac aceste produse şi dacă se potrivesc părului tău

Ultrauşor: spuma

Produse de coafat

Produsele de coafat dau rezultate magice numai dacă sunt folosite corect.

Spuma este produsul universal care-ţi uşurează munca de fiecare zi. Accelerează uscarea şi dă volum cât ai clipi. Spuma e indicată pentru orice tip de păr şi lungime. În funcţie de ingrediente, spuma ajută părul fin, fără a-l îngreuna, hidratează părul uscat şi dă viaţă buclelor. Să nu mai spunem că e şi foarte uşor de aplicat. Usucă părul cu prosopul şi apoi aplică spuma cu degetele sau cu pieptenele. Acum poţi să usuci şi să coafezi părul.

Tare ca piatra: loţiuni de uscare, tonic sau spray

Loţiunile de uscare, tonicul și spray-ul funcţionează exact ca spuma şi se potrivesc tuturor tipurilor de păr şi lungimi. Aceste produse formează un strat de vitamine sau colagen pe suprafaţa firului de păr şi-l revigorează. Loţiunile care protejează împotriva căldurii sunt ideale dacă foloseşti placa sau drotul frecvent. Cel mai bine aplici aceste produse cu capul în jos, apoi te ridici şi le mai aplici o dată pe partea superioară a capului. La final piaptănă părul cu un pieptăn cu dinţii rari. Astfel, îţi vei proteja părul.

Păr suplu: Gel sau ceară

În ciuda confuziei cauzate de atâtea nume, există de fapt doar două clase de produse de coafat. Gelurile revigorează părul, în timp ce ceara dă luciu şi supleţe. În funcţie de ce grad de rezistenţă oferă, ele pot asigura o fixare uşoară sau considerabilă. Pe părul scurt poţi folosi orice produs, dar pentru părul lung sau creţ puţină (!) ceară aplicată pe vârfuri îţi va transforma coafura într-una glam.

Pudră de fixare: Fixativ sau lac de păr

Fixativul sau lacul de păr e perfect pentru desăvârşirea coafurii. Fixativul dă o rezistenţă mai mare coafurii şi o protejează de agresiunile mediului înconjurător – o ploaie uşoară nu va face părul să se onduleze. Bineînţeles, alege firma produsului şi tipul în funcţie de nevoile părului tău. Şi coafura contează. Buclele au nevoie de un spray pentru flexibilitate, iar coafurile ridicate (precum cocurile) de un fixativ ce la va ajuta să-şi păstreze forma mai mult timp.

Sfaturi practice pentru o coafare uşoară