Îngrijire Păr | Protejare

Îngrijire delicată pentru scalpul sensibil

Simţi uneori nevoia de a-ţi ieşi din piele, mai ales din pielea scalpului? Scalpul tău care îţi dă senzaţia de strâns, mâncărimi şi arsuri te scoate din minţi? Noi îţi spunem de ce acesta se comportă aşa şi, mai important, cum poţi să-l ţii în frâu şi să creezi un echilibru

Scalpul anumitor persoane este întotdeauna puţin mai sensibil, în timp ce pentru altele, această stare apare sporadic. Vinovaţii pot fi clima, tratamentele chimice pentru permanentarea sau vopsirea părului aplicate frecvent sau necorespunzător, sau produsele nepotrivite pentru îngrijirea părului. Fiziologia poate juca şi ea un rol. Stresul şi tensiunea pot, de asemenea, afecta echilibrul pielii şi al scalpului.

Scalpul sensibil şi ruperea barierei de protecţie

Ca şi pielea, scalpul este şi el acoperit de un strat protector. Gândeşte-te la strat ca la un perete de cărămidă şi închipuie-ţi că celulele cornoase sunt cărămizile. Cimentul dintre cărămizi e format din lipide, adică substanţe grase. Influenţele externe pot duce la îndepărtarea parţială a lipidelor sau, în cazul nostru, a cimentului. Drept rezultat, bariera (peretele nostru de cărămidă) are acum spărturi. Se pierde prea multă umezeală, iar calea este deschisă substanţelor nocive, care îl pot penetra. Acest lucru irită scalpul, care reacţionează cu mâncărimi, arsuri, roşeaţă, mătreaţă sau senzaţie de strâns.

Un scalp sensibil din cauza neglijenţei în îngrijirea părului

Îţi speli părul zilnic şi aplici pe el produse pentru coafat care conţin alcool, cum ar fi gelul de fixare sau spuma? În timp, aceste metode vor usca scalpul. Dacă trebuie să te speli zilnic pe păr, foloseşte un şampon cu o formulă foarte uşoară. Lasă deoparte pentru o vreme produsele pentru coafat care conţin alcool şi aranjează-ţi părul folosind balsamuri leave-in, sprayuri de styling sau ceară.

Schimbările de climă agravează problema unui scalp sensibil

Aerul uscat şi încălzit din timpul iernii şi aparatele de aer condiţionat din timpul verii au efecte negative asupra întregii pieli, inclusiv asupra scalpului. În astfel de vremuri grele, şampoanele hidratante, balsamurile şi tratamentele pentru păr leave-in sunt o adevărată binecuvântare pentru păr şi scalp. Astfel, scalpului este rehidratat fără a adăuga lipide în cantităţi mari. Lipidele (grăsimea) pot încărca părul, mai ales pe cel fin.

Scalpul sensibil: Dermatologul tău îţi poate veni în ajutor

Mâncărimea persistentă poate fi simptomul unei boli fungice care îţi afectează scalpul. Roşeaţa şi fulgii mari de mătreaţă sunt simptome, cel mai probabil, ale unei boli fungice. Un scalp gras este creează mediul propice pentru creşterea în exces a ciupercii. Dacă scalpul tău e gras şi te mănâncă, ar trebui să consulţi un dermatolog cu privire la această combinaţie de probleme.

Iată cum vei reda echilibrul scalpului tău: