Îngrijire Păr | Protejare

Păr rezistent – Şapte sfaturi pentru rezultate optime

Oricine vrea un păr strălucitor, rezistent, sănătos şi cu volum. Totuşi, cum putem obţine un astfel de păr frumos şi rezistent? Mai jos, găseşti cele mai bune şapte sfaturi din partea noastră pentru a obţine un păr care se simte şi arată mai bine ca niciodată

Sfat 1: Planul de dietă pentru frumuseţea părului

O dietă sănătoasă stă la baza unui păr sănătos. Proteinele şi vitamina B5 sunt extrem de importante pentru un scalp şi un păr sănătos. Ouăle, nucile şi brânza conţin cantităţi considerabile de proteine. Vitamina B5 este prezentă, de exemplu, în orezul natur neprocesat, fasole şi cereale integrale. Vitaminele şi mineralele întăresc rădăcina părului. Ţineţi minte: Cafeaua stimulează producţia de sebum de la rădăcina părului, care conduce din nefericire şi la apariţia mătreţii. Nicotina şi alcoolul trebuie, de asemenea, să lipsească dintr-o dietă echilibrată. În schimb, puteţi consuma fructe, peşte, carne de pui, legume verzi cu frunze, precum şi lapte, soia şi produse din cereale integrale. Dieta noastră pentru un păr sănătos conţine cantităţi considerabile de biotină, zinc, fier şi acid folic.

Sfat 2: Păstrează supleţea părului!

Balsamurile menţin cuticulele firelor de păr fine şi suple. Aplică balsam mai ales pe vârfurile uscate şi lipsite de vitalitate ale părului tău.

Sfat 3: Protecţia părului împotriva căldurii

Evită deteriorarea părului din cauza căldurii. Prin urmare, ar trebui să foloseşti uscătorul de păr cu mişcări constante şi să rezişti tentaţiei de a folosi accesoriile acestuia, care îngustează curentul de aer fierbinte. Setarea uscătorului la o temperatură mai scăzută reduce cu siguranţă riscul de a deteriora structura firului de păr. Uscătoarele de păr sau ustensilele pentru coafat, cum ar fi placa de îndreptat părul sau ondulatorul, ajung la temperaturi de până 200°C. Proteinele din părul deteriorat încep să se degradeze în jurul temperaturii de 140°C. Ar trebui, aşadar, să-ţi aminteşti să foloseşti mereu un spray protector înaintea folosirii acestor aparate de coafat. Acesta regenerează structura de proteine a firului de păr, repară suprafeţele afectate şi protejează împotriva deteriorării.

Sfat 4: O tunsoare potrivită face minuni

Părul tău fin şi lipsit de viaţă îţi încadrează neplăcut faţa? Tunsorile nepotrivite sunt de obicei cauza. Prin urmare, o idee grozavă ar fi să-ţi faci o programare la un stilist priceput şi cu experienţă. Stilistul va analiza structura firului tău de păr şi va şti exact ce coafură ţi s-ar potrivi. Astfel vei obţine tunsoarea potrivită pentru tine, nu doar una la modă. Odată ce ai reuşit asta, noua ta coafură va avea nevoie de un tuns o dată la şase săptămâni. Cu toate acestea, nu permite nimănui să-ţi tundă părul cu o lamă de ras sau să-ţi taie neglijent vârfurile cu o foarfecă. Aceste metode sunt deseori de vină pentru vârfurile despicate şi deteriorarea scalpului. Dificultăţile în obţinerea unei coafuri suple şi cu volum sunt deseori rezultatul acestor metode de tundere a părului.

Sfat 5: O perie bună este o ustensilă esenţială

Cele mai bune perii sunt cele din păr natural (păr de porc mistreţ) sau din păr în amestec. Astfel de perii alunecă prin păr cu uşurinţă. Desigur, alunecarea uşoară este valabilă numai atunci când părul este doar puţin umed şi nu mai este la fel de sensibil ca părul ud. O perie bine concepută îndepărtează de asemenea şi particulele de praf şi reziduurile produselor de coafare din păr, distribuind în acelaşi timp sebumul de la rădăcina părului înspre vârfuri.

Sfat 6: Nu te atinge de scalp

Femeile care au păr cu tendinţă de îngrăşare ar trebui să evite să se joace cu mâinile prin păr pe cât posibil pentru a nu îndinde sebumul pe toată lungimea părului.

Sfat 7: Trucuri magice

Părul tău va arăta mai gros dacă îl vopseşti mai închis cu o nuanţă. Poţi de asemenea să-ţi faci şi câteva şuviţe decolorate deoarece acest proces va oferi puţină asprime părului tău şi îl va face mai uşor de aranjat. Un mic secret pentru părul subţire: Foloseşte şampoane pentru volum, care reîntregesc structura firului de păr. În cazul în care părul tău are tendinţe de îngrăşare, foloseşte numai şampoane uşoare pentru bebeluşi.