Îngrijire Păr | Şamponare

Părul tău tânjeşte după hidratare

Părul tău se poate usca la fel cum se usucă şi pielea. Părul uscat arată mat, ca un snop de paie şi lipsit de vitalitate. Este esenţial să-i oferi hidratarea necesară. Vrem să-ţi împărtăşim metodele noastre pentru a-i oferi părului tău hidratarea de care are nevoie

Motivul cel mai des întâlnit pentru un păr fără viaţă şi strălucire este lipsa acută a hidratării. Un alt semn al lipsei de hidratare a părului tău este electricitatea statică. În timp ce un conţinut de apă de 10% este suficient pentru piele, părul are nevoie de un procent de 15 până la 17% .

Factori care usucă părul

Aerul fierbinte şi uscat privează părul de hidratare. Atunci când părul tău e deja uscat, uscarea zilnică cu uscătorul de păr şi utilizarea frecventă a bigudiurilor electrice va duce rapid la uscarea extremă a părului şi scalpului tău. Ar trebui să foloseşti aparatele de coafat mai rar şi să foloseşti uscătorul de păr la o temperatură mai scăzută şi un curent de aer maxim. În timpul vizitelor la saună pe perioada iernii, înfăşoară-ţi un prosop în jurul capului pentru a proteja părul de căldura uscată (până la 100°). Protecţia împotriva uscării este şi mai eficientă dacă aplici pe păr o mască hidratantă. Acelaşi lucru se aplică şi atunci când mergi la plajă. Dacă porţi o pălărie, o şapcă sau o bandană, îţi protejezi părul împotriva uscării extreme şi a efectului de păr încreţit. Este foarte important să-ţi păstrezi părul hidratat corespunzător mai ales dacă acesta e vopsit sau făcut permanent.

Surse de hidratare pentru părul tău

Apa este un agent special. Dacă o bei, oferi hidratarea necesară proceselor metabolice ale corpului şi funcţionării structurilor celulare. Când este folosită extern pentru o baie, un duş sau spălare cu şampon, apa poate absorbi apa din piele şi păr. Sună paradoxal, dar este adevărat. Aşadar, este important să foloseşti şampoane hidratante pentru îngrijirea părului. Printre cei mai eficienţi agenţi hidratanţi şi balsamici din şampoane şi balsamuri se numără Aloe Vera, glicerolul, pantenolul, precum şi proteinele de grâu şi mătase. Mulţumită structurilor lor moleculare, aceşti agenţi activi fixează hidratarea în structura firului de păr sau acoperă fiecare fir de păr cu o peliculă protectoare. Aceasta ajută la menţinerea părului fin şi închide cuticulele. Efectul de sigilare a cuticulelor permite părului să reţină mai bine apa.

Cum să menţii hidratarea părului tău