Îngrijire Păr | Șampon pentru păr

Cheratina – Îngrijire miraculoasă din interior

Nu toată lumea are noroc de un păr sănătos și strălucitor, dar asta nu înseamnă că nu ni-l dorim. Sau că nu îl putem obține. Cel mai de preț ajutor ți-l dă chiar cheratina – baza părului tău. Probabil că ai auzit multe despre ea, dar nu ți-e clar exact care este rolul său. Continuă să citești și descoperă efectele miraculoase ale cheratinei.

90% din firul de păr este format din cheratină, iar 5-10% (în funcție de umiditatea mediului) din apă. Pe lângă acestea, părul mai conține lipide, pigmenți și minerale. Cheratina e o proteină fibroasă care dă forță și elasticitate structurii interne și externe a firului de păr. Cheratina e făcută din lanțuri lungi de peptide, care formează filamente puternice. Compoziţia lanţurilor de peptide determină structura fiecărui filament în parte. Acestea din urmă se pot roti, îndoi sau chiar strânge în jurul axului lor.

Cheratina intactă este elastică, insolubilă în apă și poate rezista la temperaturi extreme, atât calde, cât și reci. Datorită ei, părul nostru tolerează razele puternice ale soarelui, gerul și tratamentele termice (ondulator, placă de întins părul, bigudiuri încălzite etc.).

Tot cheratina este cea datorită căreia părul suportă factorii nocivi din mediu. Cu toate astea, expunerea prelungită la factorii externi de stres poate cauza ruperea lanţurilor de cheratină, care la rându-i duce la solubilitatea acesteia şi îndepărtarea cheratinei din firul de păr.

Cheratina fortifică părul

Dacă părul tău e deteriorat sau dacă vrei să-l faci mai puternic și mai rezistent la stres, produsele de îngrijire şi styling cu cheratină îți sunt de mare ajutor.

Cheratina îmbunătățește structura părului din interior, iar rezultatul va putea fi admirat la exterior: păr sănătos și radios! Cheratina umple golurile din firul de păr, făcându-l mai suplu, mai strălucitor și mai ușor de aranjat.

Apropo de aranjat, cheratina se găsește și în fixativul și spuma de coafat. Chiar dacă e în formă lichidă, ingredientul e identic cu cheratina naturală și îți protejează părul de deshidratare, făcându-l în același timp mai ușor de aranjat.