Skip to Content

Coafuri de-a lungul deceniilor – anii ‘60

Schwarzkopf

Schwarzkopf este expertul în îngrijirea părului de peste un secol, așa că, pentru a celebra acest lucru, ne-am gândit să facem un pas înapoi în timp și să aruncăm o privire la cele mai cool stiluri din ultimele decenii din seria noastră Coafuri de-a lungul deceniilor. Chiar acum este rândul anilor ‘60.

Tunsorile bufant, pompadour și pudel care au caracterizat coafurile din anii 1940 și 1950 au fost înlocuite treptat de coafuri mai exagerate, mai îndrăznețe. Părul a început să reprezinte schimbarea socială pe măsură ce femeile s-au aplecat spre stiluri mai scurte, iar bărbații au început să-și lase părul să crească, ceea ce nu era considerat lucrul de făcut în acel moment.

© Schwarzkopf
O combinație dintre bobul întors și părul hippie.

Coafurile care au dominat în anii 1960 au inclus „stupul de albine”, bobul întors à la Jackie Kennedy, părul hippie și părul strâns cu breton subțire! Anii 1960 au văzut, de asemenea, popularitatea crescândă a stilului afro. Printre alții, Jimi Hendrix și James Brown au purtat look-ul puternic.

Multe vedete de film au influențat stilurile anilor 1960. Brigitte Bardot a devenit o vedetă internațională alături de coafura ei cu breton cortină, iar Jane Fonda și Raquel Welsh au fost responsabile de popularizarea părului voluminos.

După ce stilurile pline de volume și-au pus amprenta, au fost urmate dramatic de tăieturi scurte și ascuțite realizate de coaforul Vidal Sassoon - probabil cel mai faimos stilist din anii '60. Sassoon a creat stiluri proaspete, emblematice și a făcut popular părul scurt, cu tăieturi geometrice și asimetrice, un punct de cotitură în coafura femeilor.

Apropo de părul scurt, nu putem uita de modelul Twiggy, care a ajutat la popularizarea părului scurt. În 1966, Twiggy a decis să-și schimbe coafura și a optat pentru o tunsoare scurtă pe o parte, cu breton lung, pieptănat lateral, care a fost supranumită „Tunsoarea Twiggy”.

Accesoriile pentru păr erau fost, de asemenea, mari în acest deceniu. Mulți și-au cumpărat șabloane de cusut pentru a-și face propriile funde, iar eșarfele au fost purtate într-un mod mai la modă, uneori chiar combinate cu ochelari de soare eleganți pentru a accesoriza coafura în mai bine.

 • got2b
  Spray îndreptare păr
  ...

O tentă modernă a unui clasic din anii ’60

Dorești să încerci un stil din anii 1960 care ar face-o mândră pe Brigitte Bardot? Stilistul celebru, Armin Morbach, a conceput o coafură inspirată din anii ’60 pe care o poți purta cu mândrie în secolul 21. Aruncă o privire la modul de a-l coafa.

Cum să creezi această coafură din anii ’60

Această coafura cu breton cortină cu un spate bufant are cantitatea potrivită de sex appeal, dar se potrivește perfect cu coafurile de astăzi.

© Schwarzkopf
Breton cortină în față și mult volum în spate - foarte anii ’60!
 • Pasul 1: Maseazăți radacinile cu sprayul got2b Straight 4days, apoi usucă-ți părul cu capul în jos.
 • Pasul 2: Aplicați pudra de volum Taft în partea de sus a capului.
 • Pasul 3: Îndepărtați ușor părul de pe coroană, apoi acoperiți-l cu părul din față.
 • Pasul 4: Îndepărtați câteva suvițe de păr cu un ondulator, apoi periați-le ușor.

Și iată - părul dezordonat și ciufulit se întâlnește cu anii '60. Părul voluminos al lui Brigitte Bardot ar fi putut fi foarte la modă în anii 1960, dar cine spune că nu-l poți aduce în secolul 21 și să-i dai un fler modern? Un aspect casual extraordinar pentru cumpărături  sau masa de prânz cu prietenii și coafarea durează doar câteva minute! 

Articole similare
 • Create your style

  Highlights

  Coafuri de-a lungul deceniilor – anii ‘80
  ...

  Coafurile femeilor din anii ’80 erau la fel de sălbatice ca deceniul în sine. Noua generație de tineri a pus accent puternic pe individualitate, materialism și consumerism, toate acestea fiind reflectate în moda și coafurile populare ale vremii.

  ...
 • Create your style

  Highlights

  Personalitatea este totul
  ...
 • Reinventarea expertului în repararea părului

  Highlights

  Reinventarea expertului în repararea părului
  ...

  Formula expertă și ambalajul lui Gliss primesc o schimbare! Citiți mai departe pentru ceea ce Schwarzkopf are în rezervă pentru gama de reparare a părului.

  ...
 • Schwarzkopf prezintă cu mândrie șamponul în ediție limitată Shampoon 1898

  Highlights

  Schwarzkopf prezintă cu mândrie șamponul în ediție limitată Shampoon 1898
  ...

  Schwarzkopf este mândru că a fost expertul în îngrijirea părului de peste un secol și pentru a sărbători această realizare, lansăm un produs exclusiv de îngrijire a părului!

  ...
 • Părul de-a lungul deceniilor

  Highlights

  Părul de-a lungul deceniilor
  ...

  Coafurile evoluează mereu, uneori atât de repede încât poți „clipii și pierzi trendul” Coafurile populare au apărut și dispărut de-a lungul anilor și unele au avut chiar și norocul de a rezista câteva decenii.

  ...
 • Schwarzkopf – cu un pas înaintea timpului

  Highlights

  Schwarzkopf – cu un pas înaintea timpului
  ...

  Hairstylistul Schwarzkopf, Armin Morbach, creează mai multe look-uri inspirate din Berlin pentru a aduce un omagiu măiestriei și spiritului inovator al mărcii.

  ...
 • Solidarity Statement

  Highlights

  Solidarity Statement
  ...

  Părul frumos nu este totul - în special în vremuri precum cele pe care le traversăm în prezent

  ...