Skip to Content

Schwarzkopf: 120 de ani de inovaţie

120th anniversary of Schwarzkopf

Primul şampon, primul fixativ, coloranţi pentru păr recunoscuţi la nivel global şi o nouă definiţie a frumuseţii, fără precedent: povestea Schwarzkopf s-a bazat pe inovaţie. 120 de ani Schwarzkopf - 120 de ani de angajament şi pasiune pentru individualitate, creativitate și modă, sub influența fiecărei ere.

Hans Schwarzkopf Drugstore in Berlin
Povestea de succes a brandului Schwarzkopf a început în interiorul acestui magazin.

Totul a început în urmă cu 120 de ani, într-o mică farmacie din Berlin: Hans Schwarzkopf a inventat primele produse revoluționare pentru păr care, în scurt timp, au fost căutate la nivel global. Astăzi, Schwarzkopf este deţinut de Henkel - şi este unul dintre cele mai de succes branduri internaţionale. Inovaţiile sale în îngrijirea părului, styling şi colorare sunt pioniere. Sunt mai mult decât nişte simple produse: vorbim despre frumuseţea individuală, starea de bine şi exprimarea celei mai bune versiuni a ta - cu posibilităţi nelimitate. Alăturaţi-vă unei călătorii în trecut alături de Schwarzkopf!

1898

Hans Schwarzkopf, chimist şi farmacist, inaugurează un magazin de coloranţi pentru păr, medicamente şi parfumuri pe strada Passauer din Berlin-Charlottenburg. A anticipat că acest magazin va deveni piatra de temelie a uneia dintre cele mai importante companii de îngrijire a părului din lume?

1903

Prima inovaţie nu se lasă așteptată prea mult timp: Hans Schwarzkopf lansează un şampon pudră. Costă 20 de “Pfennige” (cenţi) germani per pungă, se dizolvă în apă şi devine instant mult mai popular decât săpunul solid pentru păr disponibil în acea perioadă. “Şamponul cu figura neagră“ devine instant un succes.

1927

Următorul succes pentru compania Schwarzkopf constă în introducerea primului şampon lichid pentru păr pe piaţa europeană.

1933

Urmează primul șampon pentru păr din lume fără săpun/non-alcalin: “Onalkal” este privit ca mama tuturor şampoanelor moderne. Pe lângă produsele pentru îngrijirea părului, soluțiile de permanent pentru păr extind gama.

1947

Cu “Onaltherma”, Schwarzkopf introduce pe piaţa germană prima soluție de permanent la rece. Creează bucle fără a mai fi nevoie să încălzești părul până la aproape 100 de grade. În acelaşi timp, cu “Poly Color”, Schwarzkopf introduce o vopsea pentru păr destinată consumatorilor finali.

1949

Schwarzkopf introduce pe piaţa germană “Schauma Creme-Schaumpon“, ambalat la tub. Un succes răsunător: “ Schauma“ devine simbolul şamponului în Germania de Vest - şi creează o piaţă de larg consum pentru şampon în Germania.

1955

Femeile scapă de frica vântului sau a vremii datorită fixativului Taft, prima ”plasă lichidă pentru păr”. Într-o țară ce sărbătorește miracolul economic “Wirtschaftswunder” de după război, se inventează un nou cuvânt: a “tafta” înseamnă ”a-ți acoperi părul cu fixativ”.

1968

Schwarzkopf introduce “Palette Color Shampoo“. Coloranții pentru păr din gama Palette devin din ce în ce mai răspândiți și continuă să livreze expertiza adevărată a culorii.

1974

Este introdusă “Metoda Schwarzkopf“ – un nou concept sistemic creat în jurul permanentului pentru păr ce include consultație, tehnologie și training.

1987

Protejarea mediului înconjurător: Schwarzkopf este primul producător internațional de produse cosmetice care adresează subiectele sociale relevante referitoare la sustenabilitate. Fixativul “Drei Wetter Taft“ trece la o formulă ce conține gaz propulsor fără CFC.

1995

Corporația Henkel, cu sediul la Düsseldorf, preia Schwarzkopf și devine unul dintre cei mari furnizori europeni de produse pentru îngrijirea părului.

1998

Cum este și normal, Schwarzkopf sărbătorește 100 de ani printr-o inovație: “Re-Nature“ este primul colorant pentru păr gri care se auto-pigmentează. Formula sa, când este expusă la oxigenul din aer, redă culoarea naturală a părului.

2004

got2b – un brand tânăr inspirat din trendurile actuale de styling – este introdus în clienții europeni de retail.

2007

Armin Morbach dezvoltă noul Schwarzkopf Looks. Stilistul profesional traduce trendurile în coafuri strălucitoare și moderne ce pot fi purtate de oricine. Modelele sunt fotografiate de nume internaționale celebre precum Patrick Demarchelier.

2016

Împuternicirea femeilor: Schwarzkopf anunță inițiativa evenimentului de caritate "Milioane de Șanse". Împreună cu organizații locale și internaționale de ajutorare, Schwarzkopf implementează proiecte care sprijină fetele și femeile din întreaga lume în construirea unei vieți profesionale de succes și a unui viitor personal.

2017

Schwarzkopf aduce cel mai recent trend de îngrijire a culorii direct din saloane în casa ta: ColorExpert combină culori încântătoare ale părului cu o îngrijire intensă. Sistemul în 3 trepte cu tehnologia OMEGAPLEX® protejează micro-legăturile din interiorul firului de păr, chiar și atunci când este colorat. Rezultatele sunt culori radiante și păr hidratat în profunzime.

2018

Schwarzkopf este un exemplu în inovare: pentru a marca aniversarea a 120 de ani, brandul sărbătorește frumusețea individuală cu ajutorul campaniei #createyourstyle - o îndepărtare de la idealurile fizice ale frumuseții. Diversitatea, autenticitatea și încrederea sunt în centrul atenției. Ceea ce contează cu adevărat este ca stylingul să fie distractiv. Schwarzkopf dorește să continue să contribuie la acest lucru.

Articole similare
 • Create your style

  Highlights

  Coafuri de-a lungul deceniilor – anii ‘80
  ...

  Coafurile femeilor din anii ’80 erau la fel de sălbatice ca deceniul în sine. Noua generație de tineri a pus accent puternic pe individualitate, materialism și consumerism, toate acestea fiind reflectate în moda și coafurile populare ale vremii.

  ...
 • Create your style

  Highlights

  Personalitatea este totul
  ...
 • Reinventarea expertului în repararea părului

  Highlights

  Reinventarea expertului în repararea părului
  ...

  Formula expertă și ambalajul lui Gliss primesc o schimbare! Citiți mai departe pentru ceea ce Schwarzkopf are în rezervă pentru gama de reparare a părului.

  ...
 • Părul de-a lungul deceniilor

  Highlights

  Părul de-a lungul deceniilor
  ...

  Coafurile evoluează mereu, uneori atât de repede încât poți „clipii și pierzi trendul” Coafurile populare au apărut și dispărut de-a lungul anilor și unele au avut chiar și norocul de a rezista câteva decenii.

  ...
 • Schwarzkopf – cu un pas înaintea timpului

  Highlights

  Schwarzkopf – cu un pas înaintea timpului
  ...

  Hairstylistul Schwarzkopf, Armin Morbach, creează mai multe look-uri inspirate din Berlin pentru a aduce un omagiu măiestriei și spiritului inovator al mărcii.

  ...
 • Solidarity Statement

  Highlights

  Solidarity Statement
  ...

  Părul frumos nu este totul - în special în vremuri precum cele pe care le traversăm în prezent

  ...
 • Coafuri de-a lungul deceniilor – anii ‘60

  Highlights

  Coafuri de-a lungul deceniilor – anii ‘60
  ...

  Tunsorile bufant, pompadour și pudel care au caracterizat coafurile din anii 1940 și 1950 au fost înlocuite treptat de coafuri mai exagerate, mai îndrăznețe.

  ...