Skip to Content

Schwarzkopf – cu un pas înaintea timpului

© Schwarzkopf

Nu se poate nega faptul că fondatorul Schwarzkopf, Hans Schwarzkopf, a fost un pionier. El a inventat primul șampon pudră acum peste 120 de ani la Berlin. Nemulțumit cu o singură creație, în 1927 Hans a inventat o versiune lichidă a acestui șampon - primul de acest fel, urmat șase ani mai târziu de primul șampon non-alcalin, cunoscut sub numele de Onakali. Și dacă Poly Color - primul produs de colorare a părului pentru acasă – nu s-ar fi conceput, s-ar putea să nu fi avut astăzi libertatea de a ne vopsi părul în confortul propriei case. Acest produs de colorare a părului a primit chiar și o medalie de aur pentru cea mai remarcabilă invenție din categoria sa. Și datorită fixativului Taft, primul fixativ creat vreodată, ne putem bucura de părul nostru perfect coafat care rămâne așa întreaga zi. Pentru a celebra spiritul și expertiza inovatoare a lui Hans Schwarzkopf, reintroducem șamponul său pudră, Shampoon 1898.

Hairstylistul Schwarzkopf, Armin Morbach, a spus despre reintroducerea șamponului pudră:

© Schwarzkopf
Un stil popular din anii 1940 - părul scurt și periat de pe față.

“Măiestria a fost întotdeauna și este în continuare punctul central al Schwarzkopf și tocmai pentru asta sunt fabricate produsele - pentru a fi utilizate! Atât de către profesioniști, cât și de toți cei de acasă.”

Berlin, 1898 și acum

Și vorbind despre măiestrie și inovație, Hans Schwarzkopf a luat o decizie înțeleaptă alegând Berlinul ca locație pentru a-și deschide farmacia. Capitala Germaniei înflorește cu minți creative și posibilități nelimitate de stil. Locuitorii săi sunt cunoscuți pentru creativitatea și individualitatea lor - poți fi oricine vrei să fii. Hipsteri, hippie, rockeri, punkeri etc sunt oameni din toate categoriile sociale. Te integrezi ieșind în evidență.

Atât Berlinul, cât și Schwarzkopf reușesc întotdeauna să fie avangarda inovației și a măiestriei. Pentru a demonstra creativitatea brandului, Armin Morbach și-a folosit expertiza în domeniul părului pentru a veni cu niște look-uri moderne fără efort inspirate de Berlin.

“Am luat formele clasice și am schimbat doar detalii mici, precum textura și am adăugat elemente moderne - nu am refăcut complet look-ul, ci am făcut un remix.

Distribuția modernă (modelele) subliniază, de asemenea, această viziune și arată purtabilitatea acestor stiluri.

Nostalgia este o tendință esențială - a vedea ceva ce „știm” din ultimele decenii ne dă un sentiment cald și ne amintește de moștenirea noastră, de familia noastră, de rădăcinile noastre. Și acest lucru se reflectă în frumusețe și, prin urmare, în tendințele ce țin de păr, de asemenea. Este vorba de onorarea trecutului, dar transferându-l în prezent și în viitor - luând elemente atrăgătoare și însușindu-ni-le în timp ce ne recunoaștem istoria. Este o reflecție foarte autentică și sinceră, dar și o bază frumoasă în jurul căreia să ne construim propriul stil. Este ca și cum ai moșteni o rochie veche de la bunica ta și apoi ai schimba-o pentru a se potrivi corpului/ esteticii tale. Țesătura este încă a bunicii tale, dar tu ai făcut-o a ta - și asta funcționează și pentru păr! Schwarzkopf are o istorie și, prin urmare, încorporează această „tendință” în mod natural și să te lași inspirat de arhiva mărcii și de lunga istorie a coafurii este doar o mișcare organică.” - Armin Morbach

Să aruncăm o privire asupra coafurilor pe care Armin le-a creat pentru a sărbători succesul de peste un secol al Schwarzkopf.

© Schwarzkopf
Aranjat pe spate și neted
© Schwarzkopf
Retro cu detalii pe o parte

Această coafură dreaptă, pe spate, amintește de multe look-uri de epocă, dar Armin s-a asigurat că adaugă un stop de fler modern. Acest aspect umed nu ar părea deplasat pe străzile capitalei Germaniei.

© Schwarzkopf
Lăudate fie onduleurile
© Schwarzkopf
Dă „culoare” părului drept

Cine s-ar fi gândit că onduleurile ar putea fi elegante? Armin a reușit acest lucru cu acest stil vălurit, care oferă acel plus pletelor normale drepte, inexpresive.

Aceste coafuri sunt brizante, atemporale și create cu deosebită pricepere. Tăieturi ascuțite, bucle naturale și onduleuri romantice evidențiază adevărata frumusețe și aduc un omagiu perfect oamenilor creativi din Berlin, locul natal al Schwarzkopf. 

Articole similare
 • Create your style

  Highlights

  Coafuri de-a lungul deceniilor – anii ‘80
  ...

  Coafurile femeilor din anii ’80 erau la fel de sălbatice ca deceniul în sine. Noua generație de tineri a pus accent puternic pe individualitate, materialism și consumerism, toate acestea fiind reflectate în moda și coafurile populare ale vremii.

  ...
 • Create your style

  Highlights

  Personalitatea este totul
  ...
 • Reinventarea expertului în repararea părului

  Highlights

  Reinventarea expertului în repararea părului
  ...

  Formula expertă și ambalajul lui Gliss primesc o schimbare! Citiți mai departe pentru ceea ce Schwarzkopf are în rezervă pentru gama de reparare a părului.

  ...
 • Schwarzkopf prezintă cu mândrie șamponul în ediție limitată Shampoon 1898

  Highlights

  Schwarzkopf prezintă cu mândrie șamponul în ediție limitată Shampoon 1898
  ...

  Schwarzkopf este mândru că a fost expertul în îngrijirea părului de peste un secol și pentru a sărbători această realizare, lansăm un produs exclusiv de îngrijire a părului!

  ...
 • Părul de-a lungul deceniilor

  Highlights

  Părul de-a lungul deceniilor
  ...

  Coafurile evoluează mereu, uneori atât de repede încât poți „clipii și pierzi trendul” Coafurile populare au apărut și dispărut de-a lungul anilor și unele au avut chiar și norocul de a rezista câteva decenii.

  ...
 • Solidarity Statement

  Highlights

  Solidarity Statement
  ...

  Părul frumos nu este totul - în special în vremuri precum cele pe care le traversăm în prezent

  ...
 • Coafuri de-a lungul deceniilor – anii ‘60

  Highlights

  Coafuri de-a lungul deceniilor – anii ‘60
  ...

  Tunsorile bufant, pompadour și pudel care au caracterizat coafurile din anii 1940 și 1950 au fost înlocuite treptat de coafuri mai exagerate, mai îndrăznețe.

  ...