Skip to Content

Cum să-ți speli părul corect

Spălarea părului  pare un lucru ușor. Există însă metode prin careîți poți îmbunățăți rutina de șamponare pentru o îngrijire corespunzătoare a părului. Dacă ți-am stârnit curiozitatea, te invităm să citești în continuare informații legate de câteva tips & tricks pe care le poți adopta și tu. 

Șamponarea se poate transforma rapid într-o rutină zilnică. . Dacă îți dorești totuși să te răsfeți și să îi acorzi o îngrijire specială părului tău, te invităm să urmărești instrucțiunile de șamponare de mai jos și să vezi dacă mai poți îmbunătăți ceva la modul în care îți speli părul.

Instrucțiuni pas cu pas pentru spălarea corectă a părului

Șampon:
Verifică dacă folosești șamponul potrivit pentru tipul tău de păr. Părul poate fi normal, deteriorat, fin, uscat, gras, blond/ colorat sau cu mătreață. Optează întotdeauna pentru un șampon dedicat nevoilor tale.

Pregătire:
Îndepărtează reziduurile lăsate în păr de produsele de coafare prin clătirea acestuia.

Apă - Partea 1:
Umezește-ți părul cu apă călduță.
Cantitatea de șampon utilizată: o cantitate de șampon de dimensiunea unei alune ar trebui să fie suficientă pentru părul scurt până la mediu (până la umeri).Mărește această cantitate dacă ai părul lung.  Aplică șamponul pe păr.

Șamponare:
Adaugă puțină apă peste cantitatea de șampon pentru a se forma spumă, apoi masează șamponul pe păr și pe scalp cu mișcări circulare. Asigură-te că nu îți zgârii scalpul cu unghiile.

Apă - Partea 2:
Clătește complet șamponul folosind apă curată. Este important să clătești foarte bine tot șamponul. Stoarce părul cu mâinile după clătire. Clătirea este completă atunci când părul tău ”scârțâie” de curățenie.

Apă - Partea 3:
La final, clătește-ți părul și scalpul cu apă rece; aceasta oferă o senzație de înviorare și stimulează circulația sângelui.

Extra îngrijire delicată:
Balsamurile de păr acoperă părul cu o peliculă protectoare foarte subțire și oferă părului strălucire, suplețe și îl fac mai ușor de coafat.
Tratamentele pentru păr repară firele despicateși se folosesc o dată pe săptămână după șamponare, mai ales dacă avem părul deteriorat sau uscat.

Apă - Partea 4:
Clătește produsele de îngrijire din păr (tratament sau balsam) cu apă călduță până când părul tău scârțâie de curățenie.

Uscarea părului:
Părul ud este foarte sensibil și, prin urmare, ar trebui să eviți uscarea cu prosopul prin frecare.  În schimb, tamponează părul cu un prosop de bumbac pentru a absorbi excesul de apă.

Pieptănarea:
Piaptănă și descurcă părul cât încă este ud cu o grijă deosebită și cu delicatețe. Altfel, poți deteriora părul proaspăt spălat și încă sensibil.

Frecvența șamponării:
Pentru cele mai bune rezultate, șamponează părul la fiecare două până la trei zile. Părul tău se va bucura de îngrijire și va avea un aspect suplu și strălucitor ca mătasea. Există anumite șampoane și pentru utilizare zilnică, având o formulă ușoară. Pe acestea le recomandăm mai ales în sezonul de vară, deși sunt potrivite în orice altă circumstanță. Recomandăm doar citirea cu atenție a indicațiilor de pe ambalaj, mai ales pentru a utiliza un produs potrivit nevoilor tale.

Articole similare
 • Măști de păr: mai multă îngrijire

  Îngrijire Păr

  Măști de păr: mai multă îngrijire
  ...

  Părul tău este stresat, deteriorat sau uscat? Apoi, trebuie să adaugi măști de păr la rutina ta de frumusețe. Așa se aplică corect măștile de păr!

  ...
 • Ruperea părului și cum să o rezolvi

  Păr deteriorat

  Ruperea părului și cum să o rezolvi
  ...

  Nu te îngrijora din cauza ruperii părului! Obțineți un păr puternic și luxuriant cu aceste sfaturi, precum și cu gama de produse de îngrijire a părului Gliss Split Hair Miracle de la Schwarzkopf.

  ...
 • Multitasking In The Shower

  Bărbați

  Multitasking In The Shower
  ...

  Multitasking-ul la duș economisește atât de mult timp, dar dacă șamponul tău ar putea fi multitasking? Vă prezentăm șamponul Schauma 3 în 1 pentru păr, față și corp!

  ...
 • Ulei magic pentru un păr strălucitor

  Îngrijire Păr

  Ulei magic pentru un păr strălucitor
  ...

  Uleiul de păr calmează scalpul și aduce frumusețe părului tău. Datorită noilor formulări de înaltă tehnologie, uleiul de păr este acum potrivit pentru toate tipurile de păr.

  ...