Skip to Content

Părul de-a lungul deceniilor

Schwarzkopf

Coafurile evoluează mereu, uneori atât de repede încât poți „clipii și pierzi trendul” Coafurile populare au apărut și dispărut de-a lungul anilor și unele au avut chiar și norocul de a rezista câteva decenii. Coafurile erau adesea mai mult decât accesorizarea aspectului tău în secolul al XX-lea, ci mai degrabă o modalitate de a te exprima, de a-ți arăta avuția și chiar de a lua poziție politică.

Știai că Schwarzkopf a fost fondat în 1898? Marca a cunoscut o mulțime de evoluții în timpul său și, prin urmare, am decis să aruncăm o privire asupra modului în care părul s-a schimbat de-a lungul deceniilor și să vă prezentăm un ghid pas cu pas al look-urilor noastre preferate. Iată o mostră a următoarelor patru articole.

Anii ’40

© Schwarzkopf
Un stil popular din anii 1940 - părul scurt și periat de pe față.

Coafurile din anii ‘40 erau destul de conservatoare și au fost concepute pentru a se potrivi formei feței, ocaziei și tipului de păr. Părul scurt a fost purtat de multe femei datorită caracterului practic, dar avea totuși un fler feminin. Pageboy, rulourile victoriei și pompadourul erau toate coafuri populare în anii 1940 și erau adesea accesorizate cu pălării, fileuri, plase de păr și panglici.

Anii ’60

© Schwarzkopf
Breton cortină în față și mult volum în spate.

Îndreaptându-ne spre următorul deceniu - anii '60 cu swing - stilul de viață relaxat hippie pot să-ți vină în minte. Dar acest deceniu a avut de oferit și atâtea alte stiluri memorabile, unele care sunt la fel de elegante astăzi ca și atunci. Coafurile din anii 1960 au fost îndrăznețe, sexy și cu spirit liber, multe femei mergând „împotriva curentului” și optând pentru stiluri mai scurte, cum ar fi tunsoarea pixie. Niciun stil nu era exclus în anii șaizeci.

Anii ’80

© Schwarzkopf
Acest look delicat, ondulat spre spate este perfect pentru a vă menține părul departe de față.

În deceniul următor, „mai mare este mai bun” mi-a venit în minte pe măsură ce coafurile au crescut brusc ca dimensiune. Coafurile pufoase au sfidat practic gravitația, dar au fost fixate de tone de fixativ. Coafurile de multe ori nu mai erau destinate în mod special unui anumit gen, de exemplu, chica arăta grozav atât la bărbați, cât și la femei. În ciuda naturii androgine a multor coafuri în anii 1980, existau încă mai mult decât suficiente stiluri delicate și feminine, cum ar fi look-ul cu păr lung cu pene al celebrei Farrah Fawcett după care să poftești.

Anii ’90

© Schwarzkopf
Vedetele au făcut părul drept „la modă” în anii '90.

Ultimul deceniu pe care îl va vizita Schwarzkopf este cel al anilor '90! De la împletituri înalte și breton cu pene până la „Rachel”, acest deceniu a fost plin de stiluri creative. Pletele drepte inexpresive au fost făcute faimoase de către vedete, la fel cum erau șuvițele creponate pentru a înveseli puțin atmosfera. Niciun stil nu era complet fără a fi acoperit cu pietre prețioase și agrafe pentru a face o declarație. Coafurile din anii '90, care erau nu erau luxuriante, sclipicioase, împletite, răsucite sau cu creastă, erau greu de găsit - aceasta a fost pur și simplu personalitatea jucăușă a anilor '90. 

 • Taft
  Pudră pentru volum
  ...
 • Taft
  Fixativ
  ...
 • Gliss
  Daily Oil Elixir
  ...
 • got2b
  Spray protecție termică
  ...

Poartă aceste stiluri astăzi

Dacă coafurile de odinioară te-au inspirat să încerci un nou look, dar nu vrei să arăți demodat, ajutorul este la îndemână! Stilistul celebru, Armin Morbach, a creat o coafură modernă inspirată din fiecare dintre cele patru decenii.

“Ne uitam la siluetele clasice din anii 40, 60, 80 și 90 - acestea sunt atemporale și nu și-au pierdut niciodată atracția. Forme foarte elegante, onduleuri line, volum subtil - acele elemente funcționează în continuare frumos și universal cu multe tipuri de păr.  

Finalizarea este importantă: ceea ce unește toate stilurile este că detaliile sunt perfecționate, dar există încă o anumită naturalețe. 

Am vrut să aducem un omagiu aspectului pe care Schwarzkopf l-a prezentat de la începutul istoriei mărcii și să subliniem cât de bine funcționează și astăzi. 

Schwarzkopf a fost un pionier, nu numai în produse, ci și în stiluri - și acestea rezistă testul timpului!” – Armin Morbach

Dat pe spate și elegant pentru anii 1940, ușor și voluminos pentru anii 1960, ondulat și periat pe spate pentru anii 1980 și elegant și lucios pentru anii 1990. Cu tutorialele pas cu pas ale lui Armin, poți stăpâni aceste coafuri vintage în cel mai scurt timp. De ce să nu le încerci pe toate?

Articole similare
 • Create your style

  Highlights

  Coafuri de-a lungul deceniilor – anii ‘80
  ...

  Coafurile femeilor din anii ’80 erau la fel de sălbatice ca deceniul în sine. Noua generație de tineri a pus accent puternic pe individualitate, materialism și consumerism, toate acestea fiind reflectate în moda și coafurile populare ale vremii.

  ...
 • Create your style

  Highlights

  Personalitatea este totul
  ...
 • Reinventarea expertului în repararea părului

  Highlights

  Reinventarea expertului în repararea părului
  ...

  Formula expertă și ambalajul lui Gliss primesc o schimbare! Citiți mai departe pentru ceea ce Schwarzkopf are în rezervă pentru gama de reparare a părului.

  ...
 • Schwarzkopf prezintă cu mândrie șamponul în ediție limitată Shampoon 1898

  Highlights

  Schwarzkopf prezintă cu mândrie șamponul în ediție limitată Shampoon 1898
  ...

  Schwarzkopf este mândru că a fost expertul în îngrijirea părului de peste un secol și pentru a sărbători această realizare, lansăm un produs exclusiv de îngrijire a părului!

  ...
 • Schwarzkopf – cu un pas înaintea timpului

  Highlights

  Schwarzkopf – cu un pas înaintea timpului
  ...

  Hairstylistul Schwarzkopf, Armin Morbach, creează mai multe look-uri inspirate din Berlin pentru a aduce un omagiu măiestriei și spiritului inovator al mărcii.

  ...
 • Solidarity Statement

  Highlights

  Solidarity Statement
  ...

  Părul frumos nu este totul - în special în vremuri precum cele pe care le traversăm în prezent

  ...
 • Coafuri de-a lungul deceniilor – anii ‘60

  Highlights

  Coafuri de-a lungul deceniilor – anii ‘60
  ...

  Tunsorile bufant, pompadour și pudel care au caracterizat coafurile din anii 1940 și 1950 au fost înlocuite treptat de coafuri mai exagerate, mai îndrăznețe.

  ...