Skip to Content

Cum poți remedia ruperea părului

Când părul devine fragil și asemănător paiului, este timpul să iei măsuri și să oferi primul ajutor părului deteriorat. Care sunt cauzele vârfurilor despicate și cum le eliminăm? Ai încredere în sfaturile noastre de specialitate în materie de prevenție a ruperii părului și folosește șampoane și balsamuri minunate din gama Gliss Split Hair Miracle pentru a-ți oferi soluții care să mențină părul sănătos și cu aspect excelent pe tot parcursul anului.

Cu toții ne dorim ca părul să arate fantastic, dar ceea ce este de asemenea important este să se și simtă grozav! Părul cu aspect sănătos este suficient de simplu dacă cunoști sfaturile potrivite și îți faci timp pentru a oferi părului un TLC adecvat. Totuși, ruperea părului poate apărea în ciuda eforturilor noastre, deoarece anotimpurile reci și chiar calde îi afectează sănătatea. De aceea, îți vom oferi câteva trucuri ingenioase pentru a obține strălucire și vei învăța cum să eviți ruperea părului prin îngrijirea folosind gamele potrivite de produse.

Woman holding her hair and looking at her split ends
© Schwarzkopf
Această imagine pare prea familiară??

Ce este de fapt ruperea părului?

În primul rând, este timpul să clarificăm o concepție comună greșită. Mulți cred că ruperea părului și vârfurile despicate sunt una și aceeași. Nu este așa: vârfurile despicate înseamnă că vârfurile părului sunt deteriorate și încep să crape. Pe de altă parte, ruperea părului este mai degrabă o deteriorare structurală pronunțată a firului întreg de păr. Aceste fracturi pot apărea nu doar la vârfuri, ci oriunde în păr, dându-i un aspect fragil și asemănător paiului. Ruperea părului poate apărea în cazul oricărui tip de păr și de orice lungime. Cu toate acestea, părul mai lung și mai subțire este cel mai adesea afectat, deoarece este mai sensibil (de exemplu, din cauza vârstei) și are o suprafață mai mare.

Woman taking off a motorcycle helmet, leaving her hair frizzy
© Schwarzkopf
Și efectuarea activităților zilnice îți poate stresa părul și poate duce la rupere

Care sunt cauzele ruperii părului?

Ruperea părului apare de obicei din cauza influențelor externe care usucă părul, îi reduc flexibilitatea și atacă structura suprafeței. În plus față de factorii de mediu, acestea pot fi deteriorarea din cauza coafatului sau o îngrijire necorespunzătoare. O scurtă prezentare generală a cauzelor:

 • Periaj, tapare sau pieptănare excesivă sau incorectă a părului ud
 • Presiune puternică, precum cea de la elasticele sau agrafele de păr
 • Colorare frecventă, deoarece cuticula părului se deschide în acest proces
 • Tratamente chimice, cum ar fi permanent ondulat
 • Căldură: lumina directă a soarelui, dar și instrumente de coafare, cum ar fi uscătorul de păr, ondulatorul sau un placa de păr. Acesta este motivul pentru care protecția termică pentru păr este atât de importantă.
 • Frecare: eșarfele și puloverele tricotate, în special, pot aspri firele părului.
The Gliss Split Hair Miracle range
© Schwarzkopf
Gama Gliss Split Hair Miracle combate ruperea părului și vârfurile despicate în cel mai scurt timp

Ce ajută la prevenirea ruperii părului?

Repararea este foarte grea odată ce părul s-a rupt, dar deteriorările inițiale ușoare sunt ușor de remediat și poți preveni ruperea părului cu o îngrijire adecvată. Iată cum o faci:

La vârfuri: Taie vârfurile la fiecare șase până la opt săptămâni. Astfel elimini vârfurile care s-au rupt, făcând părul să pară din nou proaspăt și sănătos. Deoarece vârfurile și lungimile sunt de fapt cea mai veche parte a părului nostru și au trecut deja prin multe, au nevoie de îngrijire suplimentară. Pentru hidratarea vârfurilor uscate, la furnizarea de substanțe nutritive importante pot fi folosite uleiurile precum Serul de sigilare Gliss Split Hair Miracle. Firele de păr sunt netezite instantaneu pentru o senzație de păr puternic și sănătos.

Woman looking in the mirror and using the Gliss Split Hair Miracle Sealing Serum
© Schwarzkopf
Serul de sigilare Gliss Split Hair Miracle va ajuta părul să fie sănătos, cu aspect strălucitor

Îngrijirea cu cheratină: Întreabă stilistul tău despre tratamentul cu cheratină. Aceasta este o procedură de netezire din Brazilia care îmbogățește părul cu cheratină. Proteina elastică este componenta principală naturală a părului nostru și o reconstruiește din interior. Rezultatul: păr puternic, neted și suplu. Apropo, tratamentul cu cheratină este potrivit pentru toate tipurile de păr și acționează până la patru luni! Poți achiziționa șampoane și balsamuri care conțin cheratină și protejează împotriva ruperii părului cu aplicare regulată.

Aplică o mască: răsfață-ți părul cu grijă suplimentară sub forma unei măști de păr, utilizată din când în când. Această cremă intensivă conține ingrediente active de reparare care fac părul sănătos și suplu din nou. Încearcă Masca de tratament cu sigilare 2-in-1 Gliss Split Hair Miracle, care repară instantaneu și netezește părul deteriorat și vârfurile despicate datorită complexului său ionic și uleiului din semințe de struguri.  

Woman massaging the Gliss Split Hair Miracle Sealing 2-in-1 Treatment Mask into her hair
© Schwarzkopf
Masca de tratament cu sigilare 2-in-1 Gliss Split Hair Miracle își face imediat magia pentru a repara părul deteriorat

Manipularea prosopului: Ar trebui să tamponezi întotdeauna, dar să nu freci niciodată părul umed pentru a-l usca. Părul plin cu apă se poate rupe mai ușor și, prin urmare, trebuie manipulat cu grijă. Sfat pentru experți: în loc de prosoape obișnuite care pot aspri cuticula, profesioniștii în păr jură că e bine să folosind o cămașă simplă din bumbac. Sunt blânde și nu îndepărtează umezeala de pe păr.

Mai mult decât aer cald: utilizează un uscător de păr cu tehnologie ionică. Nu îndepărtează la fel de multă umiditate din păr, deoarece ionii împart moleculele de apă din păr în fragmente mai mici. Cuticula exterioară a părului este de asemenea sigilată în timpul procesului, ceea ce conferă un plus de luciu.

Coafură inteligentă cu ceramică: Când cumperi o placă de păr sau un ondulator, asigură-te că alegi un dispozitiv cu un strat ceramic. Acest lucru asigură distribuirea căldurii mai uniformă, iar instrumentul de coafare alunecă ușor prin păr, reducând deteriorarea.

Woman brushing her hair from the bottom
© Schwarzkopf
Periază părul de la vârfuri pentru a reduce posibilitatea ruperii.

Mutare bună: Trece peria cu atenție prin păr și începe întotdeauna de la vârfuri. Așa se evită tragerea șuvițelor deja încurcate și ruperea nodurilor mici care s-au format în păr. Cea mai bună alegere pentru părul tău: peria cu păr natural (mistreț, de exemplu).

Păstrarea unui look cool: aplică întotdeauna un agent de protecție termică pe păr înainte de uscare și coafare. Aceasta este o necesitate! Temperaturile ridicate pot deteriora structura și pot cauza ruperea părului. Dacă instrumentele tale de coafat au mai multe setări de temperatură, este de asemenea o idee bună să cobori un pic temparatura. Încearcă ceva în genul spray-ului de protecție termică got2b Guardian Angel 220 °C pentru a proteja părul.

 • Gliss
  Șampon
  ...
 • Gliss
  Balsam pentru Sigilare
  ...
 • Gliss
  Balsam Express de Reparare
  ...
 • Gliss
  Mască de sigilare 2-în-1
  ...

Cum te poate ajuta gama Gliss Split Hair Miracle

Noua gamă Gliss Split Hair Miracle de la Schwarzkopf folosește o tehnologie inovatoare pentru a realiza un sigiliu durabil și puternic, care ajută la combaterea părului despicat. Netezește deteriorările structurale de la rădăcini până la vârfuri și face părul să se simtă și să arate mai sănătos ca oricând, folosind ioniși ulei de semințe de struguri - fără coloranți artificiali.

Woman with frizzy hair looking at the camera
© Schwarzkopf
ÎNAINTE: Te-ai săturat ca părul tău să arate așa?

Nu este nevoie să încerci în continuare diferite produse de reparare, deoarece gama Gliss Split Hair Miracle este cea mai bună apărare împotriva lungimilor deteriorate și a vârfurilor despicate. Venind într-o varietate de produse pentru a se potrivi tuturor nevoilor, poți descoperi Gliss Split Hair Miracle ca ser de păr pentru gestiona părul electrizat, un set cu șampon și balsam zilnic, un balsam fără clătire mai profund și intens pentru părul mai neted și o mască de păr 2-în-1 utilă pentru o hrănire suplimentară a părului tău.

Woman with healthy looking hair looking at the camera
© Schwarzkopf
DUPĂ: Păr minunat datorită gamei Gliss Split Hair Miracle.
Articole similare
 • Măști de păr: mai multă îngrijire

  Îngrijire Păr

  Măști de păr: mai multă îngrijire
  ...

  Părul tău este stresat, deteriorat sau uscat? Apoi, trebuie să adaugi măști de păr la rutina ta de frumusețe. Așa se aplică corect măștile de păr!

  ...
 • Multitasking In The Shower

  Bărbați

  Multitasking In The Shower
  ...

  Multitasking-ul la duș economisește atât de mult timp, dar dacă șamponul tău ar putea fi multitasking? Vă prezentăm șamponul Schauma 3 în 1 pentru păr, față și corp!

  ...
 • Ulei magic pentru un păr strălucitor

  Îngrijire Păr

  Ulei magic pentru un păr strălucitor
  ...

  Uleiul de păr calmează scalpul și aduce frumusețe părului tău. Datorită noilor formulări de înaltă tehnologie, uleiul de păr este acum potrivit pentru toate tipurile de păr.

  ...
 • Cum să-ți speli părul corect

  Îngrijire Păr

  Cum să-ți speli părul corect
  ...

  Aflați cum să obțineți un păr strălucitor, care să strălucească de curățenie și sănătate. Descoperiți diferite tehnici pentru spălarea părului cu Schwarzkopf.

  ...