Skip to Content

Root Touch-up - Cum să-ți decolorezi rădăcinile acasă

Dacă părul tău este roșcat, caramel, negru, cu șuvițe, blond platinat, șaten cenușiu, blond auriu - îți vopsești periodic părul? Atunci, probabil știi deja cât este de deranjant când rădăcinile încep să se vadă. Din fericire, îți poți vopsi rădăcinile acasă. Am adunat câteva sfaturi cu privire la modul în care îți poți vopsi singură rădăcinile.

Indiferent dacă este culoarea naturală a părului tău sau păr alb care începe să se vadă din vopsea, poți scăpa de aspectul inestetic prin vopsirea rădăcinilor acasă. Dacă ai optat pentru nuanțator, acesta se va estompa treptat și va dura între șase și opt săptămâni. În acest interval, va trebui să îți vopsești rădăcinile mai des. Prin urmare, alegerea vopselei permanente ar putea reprezenta cea mai bună soluție, deoarece durează mult mai mult. Dacă nu ești suficient de îndrăzneață pentru a-ți decolora singură rădăcinile, există și alte opțiuni, cum ar fi pudrele pentru păr sau coafuri speciale, care te ajută să-ți ascunzi rădăcinile, cel puțin pe termen scurt.

Close-up of how roots are dyed.
Shutterstock / Alex Oakenman
Urmează acești pași, pentru a-ți vopsi singură rădăcinile.

Vopsește-ți rădăcinile – cum poți face asta!

Pentru a-ți vopsi rădăcinile, ai nevoie de un pieptăn cu coadă și de vopsea de păr în nuanța corectă. Asigură-te că noua culoare este foarte asemănătoare cu nunața de pe restul părului, pentru a obține un rezultat uniform. Scoate-ți bijuteriile, îmbracă un tricou vechi și pune-ți un prosop închis la culoare în jurul umerilor, pentru a te proteja de petele de vopsea. Vei avea nevoie și de ace și agrafe de păr, pentru a prinde secțiuni din păr. Alte instrumente, precum mănușile de unică folosință, sunt incluse de obicei în ambalajul de vopsea. Vom explica pas cu pas procedura prin care îți poți vopsi singură rădăcinile:

 1. Împarte părul în patru secțiuni. Acest lucru se poate realiza foarte ușor cu un pieptene cu coadă. Folosește-l pentru a trasa o linie orizontală pe partea din spate a capului, de la o ureche la cealaltă. Împarte secțiunea inferioară în două secțiuni de dimensiuni egale, cu o cărare verticală pe mijloc. Părul de pe calotă ar trebui, de asemenea, împărțit în două secțiuni egale, cu o cărare la mijloc
 2. Acum este momentul pentru vopsea. Începe cu partea din spate a capului, din moment ce părul din această secțiune are nevoie de mai mult timp pentru a absorbi vopseaua decât părul de pe calota părului. Pentru realizarea acestui lucru, prinde partea din stânga jos și începe aplicarea culorii la rădăcină. Asigură-te că linia părului este complet acoperită cu vopsea, însă asigură-te că porțiunea vopsită nu se suprapune prea mult peste părul deja vopsit. Astfel, vei obține un rezultat uniform.
 3. Acum, că părul de dedesubt este vopsit, este momentul să treci la secțiunea următoare. Cu ajutorul unui pieptene cu coadă, măsoară un centimetru față de linia părului și începe să adaugi vopsea până la punctul respectiv. Repetă această procedură pe fiecare șuviță, până când prima secțiune de păr este vopsită.
 4. Pasul următor este vopsirea celei de-a doua secțiuni de păr, procedând la fel ca la prima secțiune, cu vopsirea rădăcinilor de la scalp până la aproximativ un centimetru în jos pe lungime.
 5. Acum este momentul să treci la secțiunile de pe calotă - repetă pașii descriși mai sus și mergi până la frunte.
 6. Acum, lasă vopseaua să acționeze. Perioada exactă de timp pentru care trebuie să lași vopseaua pe păr este înscrisă pe instrucțiunile din cutie. Setează un ceas sau alarma de pe telefonul mobil, pentru a nu pierde noțiunea timpului.
 7. Când sună alarma, este momentul să clătești vopseaua. Când apa care se scurge de pe păr rămâne curată, înseamnă că părul tău este bine clătit. Folosește un balsam pentru ca părul tău proaspăt vopsit să capete luciul perfect.
Articole similare
 • Tonurile de galben la părul blond

  Îngrijirea părului vopsit

  Tonurile de galben la părul blond
  ...

  Mântuire pentru blonde: aceste metode te ajută să scapi de roșeața nedorită din părul tău!

  ...
 • Elementele esențiale de colorare a părului

  Colorează-ţi părul

  Elementele esențiale de colorare a părului
  ...

  Vopsirea părului este întotdeauna interesantă, dar și stresantă! Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să reușiți din prima. Am enumerat ideile noastre preferate.

  ...
 • Moduri diferite de a deveni blondă

  Decolorare

  Moduri diferite de a deveni blondă
  ...

  Colorare, vopsire, vopsire, striație, pulverizare - există atât de multe opțiuni pentru a vă transforma șuvițele blonde. Dar care este cea mai bună alegere pentru tine? Aflați aici.

  ...
 • Colorează-ți părul singură: Cele mai bune sfaturi pentru vopsirea acasă

  Colorează-ţi părul

  Colorează-ți părul singură: Cele mai bune sfaturi pentru vopsirea acasă
  ...

  Vrei să-ți vopsești părul acasă în loc să mergi la un coafor? Dar nu știi cum să o faci singură? Îți explicăm la ce trebuie să fii atentă atunci când îți vopsești singură părul acasă, astfel încât să primești la final un rezultat perfect al culorii.

  ...
 • CUM SĂ-ȚI VOPSEȘTI PĂRUL ACASĂ CU VOPSEAUA LIVE COLOR

  Colorează-ţi părul

  CUM SĂ-ȚI VOPSEȘTI PĂRUL ACASĂ CU VOPSEAUA LIVE COLOR
  ...

  Vrei să-ți vopsești părul acasă în loc să mergi la un coafor? Dar nu știi cum să o faci singură? Îți explicăm la ce trebuie să fii atentă atunci când îți vopsești singură părul acasă, astfel încât să primești la final un rezultat perfect al culorii.

  ...
 • FĂ CUNOȘTINȚĂ CU #GENERATIONCOLOUR

  Colorează-ţi părul

  FĂ CUNOȘTINȚĂ CU #GENERATIONCOLOUR
  ...

  Vrei să-ți vopsești părul acasă în loc să mergi la un coafor? Dar nu știi cum să o faci singură? Îți explicăm la ce trebuie să fii atentă atunci când îți vopsești singură părul acasă, astfel încât să primești la final un rezultat perfect al culorii.

  ...
 • Colorează-ți părul blond

  Nuanţe de blond

  Colorează-ți părul blond
  ...

  Un păr blond frumos colorat necesită un consult corect. Dacă doriți să vă vopsiți părul blond acasă este nevoie, de asemenea, de un instinct sigur și de o atingere specială. Câteva sfaturi bune te vor ajuta să reușești.

  ...