Skip to Content

Diferitele moduri de a obține plete blonde

woman with short blonde hair, resting chin on hand

Vrei să-ți transformi podoaba capilară într-una blondă? Atunci fă pasul și decolorează-ți părul!

Primele lucruri - dacă dorești imediat părul blond platinat strălucitor sau dorești să treci de la brunet la blond, decolorarea este singura modalitate și îți recomandăm să mergi la un salon de coafură pentru asta. Dar dacă schimbarea de culoare pe care o dorești nu este chiar atât de radicală - poate de la blond închis la blond deschis - poți alege o metodă de decolorare oarecum mai blândă. Întreabă-te, de asemenea, ce efect dorești să obții - dorești ca această nouă culoare superbă să fie permanentă sau dorești mai întâi ceva temporar, astfel încât să nu fie nevoie să te angajezi într-o schimbare 100%? Iată o prezentare generală a opțiunilor tale dacă dorești să te faci blondă:

Woman with short, blonde hair, and white T-shirt.
© Schwarzkopf
Te gândești la opțiunile tale de blond?

Colorare

Îți poți decolora părul cu una sau două nuanțe prin vopsire. Acest lucru este mai blând decât decolorarea, deoarece concentrația de peroxid de hidrogen este mult mai mică. Prin urmare, este ideal dacă dorești doar să îți deschizi blondul existent cu o singură nuanță sau pur și simplu cauți o nouă culoare pentru părul tău. De exemplu, o nuanță aurie, o nuanță arămie sau un efect perlat cenușiu. Colorarea este o modalitate excelentă de a acoperi și primele câteva fire de păr alb.

Efect: Procesul de colorare deschide cuticula firului de păr la fel ca decolorarea. Dar, în loc să îndepărteze doar pigmenții naturali, îi înlocuiește și cu unii noi artificiali. Rezultatul este permanent, astfel încât culoarea nu poate fi pur și simplu spălată din nou. Trebuie să crească, deoarece noile molecule de culoare sunt sigilate în interiorul firului de păr.

Apropos: dacă te întrebi care este diferența dintre vopsire și colorare, vopseaua de păr se absoarbe în interiorul firului de păr, în timp ce colorarea părului rămâne la suprafață și colorează firul de păr doar la exterior. Puteți identifica colorarea prin faptul că două componente, o cremă de culoare și un oxidant, trebuie amestecate înainte de aplicare.  

Woman with wavy blonde hair, and a white blouse, smiling at the camera.
© Schwarzkopf
Păr blond care radiază în lumină.

Șuvițare

Șuvițele sunt o modalitate excelentă de a adăuga cu ușurință un efect de luminozitate, oferindu-ți un aspect nou, dar subtil.

Efect: În principiu, șuvițarea funcționează la fel ca decolorarea. Procesul de decolorare este același, dar aplici produsul doar pe anumite secțiuni ale părului, nu integral. Șuvițarea este mult mai blândă pentru părul tău, deoarece există doar o aplicare parțială. Dacă dorești să pregătești look-ul cu șuvițe acasă, cere unui prieten să te ajute cu secțiunile din spatele capului la care nu poți ajunge atât de ușor. În funcție de tehnica de aplicare, poți crea șuvițe fine folosind o cască pentru șuvițe sau șuvițe mai ample cu pensula.

Apropo: pentru șuvițe cu aspect natural, combină șuvițe blonde cu diverse alte nuanțe. S-ar putea să trebuiască să faci acest lucru de câteva ori pentru a înțelege, dar practica este mama învățăturii!  

Young woman with long, blonde hair, and white top, laughing.
© Schwarzkopf
Poate blondul te va face la fel de fericită?

Vopsire

Din păcate, vopsirea nu este în general suficientă pentru a-ți decolora efectiv părul. Cu toate acestea, este ideală pentru a crea efecte interesante de culoare. Exemplele includ șuvițe aurii, roșcate sau șaten deschis, de la miere la chihlimbar, la caramel sau cafea.

Efect: Spre deosebire de colorare sau decolorare, vopsirea nu pătrunde adânc în păr, ci doar depune particulele sale de culoare direct sub cuticula firului de păr. Acest lucru face ca vopsirea să fie foarte delicată și conferă părului un luciu deosebit de intens, deoarece pigmenții cresc reflexia luminii.

Apropo: Dacă nu ești mulțumită de culoarea rezultată, nu trebuie să o suporți luni de zile - vopsirea nu durează nici pe departe la fel de mult în părul tău precum colorarea sau decolorarea. Aici nivelul de durabilitate este important: nivelul 1 identifică un colorant lavabil care durează aproximativ șase până la opt spălări. Pentru coloranții intensivi de nivel 2, culorile oxidative sunt amestecate cu peroxid de hidrogen. Pot dura până la 24 de spălări.

Articole similare
 • Tonurile de galben la părul blond

  Îngrijirea părului vopsit

  Tonurile de galben la părul blond
  ...

  Mântuire pentru blonde: aceste metode te ajută să scapi de roșeața nedorită din părul tău!

  ...
 • Elementele esențiale de colorare a părului

  Colorează-ţi părul

  Elementele esențiale de colorare a părului
  ...

  Vopsirea părului este întotdeauna interesantă, dar și stresantă! Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să reușiți din prima. Am enumerat ideile noastre preferate.

  ...
 • Root Touch-up - Cum să-ți decolorezi rădăcinile acasă

  Colorează-ţi părul

  Root Touch-up - Cum să-ți decolorezi rădăcinile acasă
  ...

  Încep să ți se vadă rădăcinile, ceea ce înseamnă că e timpul să le vopsești din nou? Îți arătăm pas cu pas cum să-ți vopsești singură rădăcinile.

  ...
 • Colorează-ți părul singură: Cele mai bune sfaturi pentru vopsirea acasă

  Colorează-ţi părul

  Colorează-ți părul singură: Cele mai bune sfaturi pentru vopsirea acasă
  ...

  Vrei să-ți vopsești părul acasă în loc să mergi la un coafor? Dar nu știi cum să o faci singură? Îți explicăm la ce trebuie să fii atentă atunci când îți vopsești singură părul acasă, astfel încât să primești la final un rezultat perfect al culorii.

  ...
 • CUM SĂ-ȚI VOPSEȘTI PĂRUL ACASĂ CU VOPSEAUA LIVE COLOR

  Colorează-ţi părul

  CUM SĂ-ȚI VOPSEȘTI PĂRUL ACASĂ CU VOPSEAUA LIVE COLOR
  ...

  Vrei să-ți vopsești părul acasă în loc să mergi la un coafor? Dar nu știi cum să o faci singură? Îți explicăm la ce trebuie să fii atentă atunci când îți vopsești singură părul acasă, astfel încât să primești la final un rezultat perfect al culorii.

  ...
 • FĂ CUNOȘTINȚĂ CU #GENERATIONCOLOUR

  Colorează-ţi părul

  FĂ CUNOȘTINȚĂ CU #GENERATIONCOLOUR
  ...

  Vrei să-ți vopsești părul acasă în loc să mergi la un coafor? Dar nu știi cum să o faci singură? Îți explicăm la ce trebuie să fii atentă atunci când îți vopsești singură părul acasă, astfel încât să primești la final un rezultat perfect al culorii.

  ...
 • Colorează-ți părul blond

  Nuanţe de blond

  Colorează-ți părul blond
  ...

  Un păr blond frumos colorat necesită un consult corect. Dacă doriți să vă vopsiți părul blond acasă este nevoie, de asemenea, de un instinct sigur și de o atingere specială. Câteva sfaturi bune te vor ajuta să reușești.

  ...