Vrei să-ți transformi podoaba capilară într-una blondă? Atunci fă pasul și decolorează-ți părul!
Primele lucruri - dacă dorești imediat părul blond platinat strălucitor sau dorești să treci de la brunet la blond, decolorarea este singura modalitate și îți recomandăm să mergi la un salon de coafură pentru asta. Dar dacă schimbarea de culoare pe care o dorești nu este chiar atât de radicală - poate de la blond închis la blond deschis - poți alege o metodă de decolorare oarecum mai blândă. Întreabă-te, de asemenea, ce efect dorești să obții - dorești ca această nouă culoare superbă să fie permanentă sau dorești mai întâi ceva temporar, astfel încât să nu fie nevoie să te angajezi într-o schimbare 100%? Iată o prezentare generală a opțiunilor tale dacă dorești să te faci blondă:
Îți poți decolora părul cu una sau două nuanțe prin vopsire. Acest lucru este mai blând decât decolorarea, deoarece concentrația de peroxid de hidrogen este mult mai mică. Prin urmare, este ideal dacă dorești doar să îți deschizi blondul existent cu o singură nuanță sau pur și simplu cauți o nouă culoare pentru părul tău. De exemplu, o nuanță aurie, o nuanță arămie sau un efect perlat cenușiu. Colorarea este o modalitate excelentă de a acoperi și primele câteva fire de păr alb.
Efect: Procesul de colorare deschide cuticula firului de păr la fel ca decolorarea. Dar, în loc să îndepărteze doar pigmenții naturali, îi înlocuiește și cu unii noi artificiali. Rezultatul este permanent, astfel încât culoarea nu poate fi pur și simplu spălată din nou. Trebuie să crească, deoarece noile molecule de culoare sunt sigilate în interiorul firului de păr.
Apropos: dacă te întrebi care este diferența dintre vopsire și colorare, vopseaua de păr se absoarbe în interiorul firului de păr, în timp ce colorarea părului rămâne la suprafață și colorează firul de păr doar la exterior. Puteți identifica colorarea prin faptul că două componente, o cremă de culoare și un oxidant, trebuie amestecate înainte de aplicare.
Șuvițele sunt o modalitate excelentă de a adăuga cu ușurință un efect de luminozitate, oferindu-ți un aspect nou, dar subtil.
Efect: În principiu, șuvițarea funcționează la fel ca decolorarea. Procesul de decolorare este același, dar aplici produsul doar pe anumite secțiuni ale părului, nu integral. Șuvițarea este mult mai blândă pentru părul tău, deoarece există doar o aplicare parțială. Dacă dorești să pregătești look-ul cu șuvițe acasă, cere unui prieten să te ajute cu secțiunile din spatele capului la care nu poți ajunge atât de ușor. În funcție de tehnica de aplicare, poți crea șuvițe fine folosind o cască pentru șuvițe sau șuvițe mai ample cu pensula.
Apropo: pentru șuvițe cu aspect natural, combină șuvițe blonde cu diverse alte nuanțe. S-ar putea să trebuiască să faci acest lucru de câteva ori pentru a înțelege, dar practica este mama învățăturii!
Din păcate, vopsirea nu este în general suficientă pentru a-ți decolora efectiv părul. Cu toate acestea, este ideală pentru a crea efecte interesante de culoare. Exemplele includ șuvițe aurii, roșcate sau șaten deschis, de la miere la chihlimbar, la caramel sau cafea.
Efect: Spre deosebire de colorare sau decolorare, vopsirea nu pătrunde adânc în păr, ci doar depune particulele sale de culoare direct sub cuticula firului de păr. Acest lucru face ca vopsirea să fie foarte delicată și conferă părului un luciu deosebit de intens, deoarece pigmenții cresc reflexia luminii.
Apropo: Dacă nu ești mulțumită de culoarea rezultată, nu trebuie să o suporți luni de zile - vopsirea nu durează nici pe departe la fel de mult în părul tău precum colorarea sau decolorarea. Aici nivelul de durabilitate este important: nivelul 1 identifică un colorant lavabil care durează aproximativ șase până la opt spălări. Pentru coloranții intensivi de nivel 2, culorile oxidative sunt amestecate cu peroxid de hidrogen. Pot dura până la 24 de spălări.