Skip to Content

Tonurile de galben la părul blond

Naturalețe și luciu - asta doresc majoritatea femeilor de la noua lor culoare a părului. Dar uneori colorarea nu are efectul dorit imediat. O problemă des întâlnită printre blonde: tonurile de galben în păr. Îți explicăm cum se întâmplă și cum să scapi de el.

Atrăgător, tineresc și plin de „joie de vivre” - aceste atribute pozitive sunt frecvent asociate cu părul blond. Cu siguranță acesta este unul dintre motivele pentru care această culoare a părului este atât de populară. Și de ce înlocuiește adesea nuanța naturală. De la închis la deschis: la fel de popular printre brunete ca și printre blondele naturale. Datorită decolorării, schimbarea culorii nu este o problemă pentru niciun tip de păr. Dar, deoarece iluminarea este printre cele mai pronunțate modificări de culoare, trebuie să ai grijă deosebită atunci când o faci acasă. Efecte secundare neatractive, cum ar fi decolorarea în tonuri de galben a părului, pot apărea oricum. Există sfaturi și trucuri utile pentru a preveni aceste tonuri de galben. Dar să începem cu noțiunile de bază ale decolorării:

Ce ar trebui să știi despre decolorare

Produsele de decolorare nu conțin culoare, ci mai degrabă substanțe de decolorare, cum ar fi peroxidul de hidrogen. Indiferent dacă le aplici acasă sau la salon, acestea îndepărtează pigmenții naturali din păr și astfel îl decolorează în timpul procesului de decolorare. În timpul tratamentului, părul ia diferite nuanțe intermediare, cum ar fi tonurile roșiatice, portocalii și, desigur, galbene - etapa finală a culorii înainte de blond.

De ce părul blond devine galben?

Există multe cauze posibile pentru tonurile de galben. Iată două motive: pigmentul s-a decolorat și faptul că părul blond este mai poros.

Tonurile de galben din părul blond sunt cauzate de decolorarea pigmentului

Pigmentul folosit de stilist pentru a-ți oferi un păr blond, strălucitor nu va rămâne în păr pentru mult timp. Pe măsură ce continui să îți speli părul, acesta se va decolora inevitabil. Aceasta înseamnă că pigmenții galbeni vor începe să fie din nou vizibili în păr.
Cum să previi îngălbenirea: încearcă să nu îți speli prea des părul, astfel încât pigmentul să rămână pe păr cât mai mult posibil. Știm că acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut, așa că, dacă nu poți reduce numărul de spălări ale părului, ia în considerare investiția într-un șampon pentru fixarea culorii pentru a neutraliza galbenul.

Tonurile de galben din părul blond din cauza porozității

Părul blond s-a dovedit a fi mai poros decât cel de alte culori. Acest lucru duce la absorbția multor minerale găsite în apă, ceea ce determină decolorarea în timp. Când îți decolorezi părul, se deschid porii astfel încât să absoarbă culoarea, ceea ce înseamnă că decolorarea repetată îi poate forța să rămână în permanență deschiși și, prin urmare, să absoarbă tot ceea ce nu ar trebui, de ex. clor din piscine, care poate duce la părul în tonuri verzi sau galbene.

Cum să previi îngălbenirea: apa dură conține o mulțime de minerale și metale care pot face ravagii atunci când sunt absorbite. Un filtru de duș este o soluție excelentă pentru menținerea strălucirii blondului și pentru a arăta ca și cum ai fi ieșit din salon. Când vine vorba de clor, pur și simplu udă-ți părul înainte de a intra în piscină. Cu suvițele deja saturate, nu există nicio modalitate de a absorbi clorul, apoi pur și simplu clătește părul imediat ce ai ieșit din piscină.

Contracararea tonurilor de galben din părul blond

Pe măsură ce îți speli părul colorat mai des, munca grea pe care o depui tu sau stilistul tău pentru a obține nuanța potrivită de blond va fi treptat spălată. Pentru a preveni îngălbenirea părului pe măsură ce culoarea îmbătrânește, ai nevoie de un bun produs anti-îngălbenire. Produsul potrivit ar trebui să echilibreze tonurile de galben și, prin urmare, va fi adesea o nuanță albastră sau violet. Există șampoane și balsamuri care promit că vor ajuta, iar unele funcționează bine, dar majoritatea oamenilor nu au răbdarea să aștepte ca produsul să acționeze în timp ce se spală pe păr.

Spumele și spray-urile sunt o alternativă bună. Spuma anti-îngălbenire de reîmprospătare de la Schwarzkopf este ideală pentru utilizare între colorări și te ajută să îți păstrați blondul rece ca gheața. Dacă ești presată de timp, încearcă spray-ului Anti- îngălbenire C1, care funcționează ca un balsam fără clătire pentru persoanele ocupate. Îți menține părul vibrant și combate tonurile de galben, precum și îngrijește cu protecția UV. O adevărată formulă de putere!

Cea mai bună îngrijire pentru părul decolorat

Obține un păr lucios cu aspect natural după ce ai scăpat de tonurile de galben - asigură-te că îți răsfeți părul cu îngrijire suplimentară. O mască nutritivă cu ulei și extract de citrice este ideală, deoarece împrospătează blondul și contracarează tonurile de galben în același timp. Ingredientele hrănitoare răsfăță, de asemenea, părul care a fost deteriorat de decolorare.

Sfaturi suplimentare pentru o strălucire și mai blondă sunt prezentate de expertul în păr Schwarzkopf, Armin Morbach, în următorul videoclip:

Ce ar trebui să știi despre decolorare

Chiar dacă vorbim adesea despre „colorare” atunci când trecem la blond, acest lucru nu este neapărat precis. Produsele de decolorare nu conțin culoare, ci substanțe de decolorare precum peroxidul de hidrogen. Indiferent dacă le aplici acasă sau la coafor, acestea îndepărtează pigmenții naturali de pe păr și, prin urmare, îl decolorează în timpul procesului de decolorare. În timpul tratamentului, părul ia diferite nuanțe intermediare, cum ar fi tonuri roșiatice, portocalii și, desigur, galbene - etapa finală a culorii înainte de blond.

Cum ajunge galbenul din părul blond?

Există două cauze posibile pentru rezultatul gălbui: aplicarea necorespunzătoare sau alegerea culorii greșite.  

Tonuri de galben din părul blond cauzate de o aplicare necorespunzătoare

Tonurile galbene sunt adesea rezultatul clătirii prea devreme a produsului de decolorare. Multe femei își verifică părul în timpul procesului de decolorare, încep să-și facă griji atunci când observă că părul lor este portocaliu, nu blond și încheie tratamentul prea curând. Clătirea prea devreme duce la tonuri galbene. Ceea ce mulți nu știu: decolorarea vizuală nu este un accident, ci doar o etapă intermediară în procesul de iluminare a părului. Ai răbdare și finalizează tratamentul de decolorare. După timpul corect de aplicare, nu mai rămâne nimic din tonurile portocalii și galbene...

Cum să previi tonurile de galben: urmezi instrucțiunile aplicării pentru produs. În special, timpul de tratament trebuie urmat cu precizie. Nu lăsa produsul de decolorare în păr mai mult sau mai puțin decât se recomandă.

Cum să scapi de tonurile de galben: repetă pur și simplu procesul de decolorare cu același produs și recuperează timpul de expunere lipsă. De exemplu, ai clătit produsul de decolorare cu zece minute mai repede? Atunci lasă procesul de decolorare să-și facă treaba exact acele zece minute în timpul unei a doua aplicări.

Tonuri de galben din părul blond cauzate de alegerea produsului greșit

Cum să previi tonurile de galben
Verifici ambalajul înainte de a cumpăra o culoare pentru a determina ce culoare te poți aștepta să obții. Fiecare pachet indică diferitele culori de păr inițiale, cu rezultatele respective după o aplicare a acestui produs chiar în dreptul lor. Compară propria culoare naturală a părului cu oferta și selectează produsul de decolorare potrivit pentru tine.

Cum să scapi de tonurile de galben
Poți repeta procesul de decolorare dacă nu ești mulțumită de rezultate. Cu toate acestea, asigură-te că alegi un produs de decolorare mai slab, deoarece părul tău este deja parțial decolorat.

Ai doar o ușoară strălucire în tonuri de galben în păr?

Ajutoarele cosmetice, cum ar fi șamponul argintiu, pot contracara aceste tonuri de galben. Acest produs special conține pigmenți albastru-violet care echilibrează vizual galbenul în calitate de culori complementare. Efectul gălbui se spală din nou după ceva timp, deoarece culoarea se depune doar pe suprafața firului de păr. Cu toate acestea, rezultatele pot diferi între persoane cu această metodă. Încă nu ești mulțumită? Dacă da, poți utiliza și șampon argintiu de mai multe ori, dar nu mai mult decât o dată la două spălări ale părului.  

Îngrijire optimă pentru părul decolorat

Pentru a conferi luciu părului decolorat, dar și un aspect natural după ce ai scăpat de tonurile galbene, ar trebui să-ți răsfeți părul cu îngrijire suplimentară. O mască cu ulei și extract de citrice este ideală, deoarece împrospătează blondul și combate în același timp strălucirea galbenă. Ingredientele hrănitoare răsfăță, de asemenea, părul care a fost deteriorat de decolorare.

Articole similare
 • Elementele esențiale de colorare a părului

  Colorează-ţi părul

  Elementele esențiale de colorare a părului
  ...

  Vopsirea părului este întotdeauna interesantă, dar și stresantă! Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să reușiți din prima. Am enumerat ideile noastre preferate.

  ...
 • Root Touch-up - Cum să-ți decolorezi rădăcinile acasă

  Colorează-ţi părul

  Root Touch-up - Cum să-ți decolorezi rădăcinile acasă
  ...

  Încep să ți se vadă rădăcinile, ceea ce înseamnă că e timpul să le vopsești din nou? Îți arătăm pas cu pas cum să-ți vopsești singură rădăcinile.

  ...
 • Moduri diferite de a deveni blondă

  Decolorare

  Moduri diferite de a deveni blondă
  ...

  Colorare, vopsire, vopsire, striație, pulverizare - există atât de multe opțiuni pentru a vă transforma șuvițele blonde. Dar care este cea mai bună alegere pentru tine? Aflați aici.

  ...
 • Colorează-ți părul singură: Cele mai bune sfaturi pentru vopsirea acasă

  Colorează-ţi părul

  Colorează-ți părul singură: Cele mai bune sfaturi pentru vopsirea acasă
  ...

  Vrei să-ți vopsești părul acasă în loc să mergi la un coafor? Dar nu știi cum să o faci singură? Îți explicăm la ce trebuie să fii atentă atunci când îți vopsești singură părul acasă, astfel încât să primești la final un rezultat perfect al culorii.

  ...
 • CUM SĂ-ȚI VOPSEȘTI PĂRUL ACASĂ CU VOPSEAUA LIVE COLOR

  Colorează-ţi părul

  CUM SĂ-ȚI VOPSEȘTI PĂRUL ACASĂ CU VOPSEAUA LIVE COLOR
  ...

  Vrei să-ți vopsești părul acasă în loc să mergi la un coafor? Dar nu știi cum să o faci singură? Îți explicăm la ce trebuie să fii atentă atunci când îți vopsești singură părul acasă, astfel încât să primești la final un rezultat perfect al culorii.

  ...
 • FĂ CUNOȘTINȚĂ CU #GENERATIONCOLOUR

  Colorează-ţi părul

  FĂ CUNOȘTINȚĂ CU #GENERATIONCOLOUR
  ...

  Vrei să-ți vopsești părul acasă în loc să mergi la un coafor? Dar nu știi cum să o faci singură? Îți explicăm la ce trebuie să fii atentă atunci când îți vopsești singură părul acasă, astfel încât să primești la final un rezultat perfect al culorii.

  ...
 • Colorează-ți părul blond

  Nuanţe de blond

  Colorează-ți părul blond
  ...

  Un păr blond frumos colorat necesită un consult corect. Dacă doriți să vă vopsiți părul blond acasă este nevoie, de asemenea, de un instinct sigur și de o atingere specială. Câteva sfaturi bune te vor ajuta să reușești.

  ...