Colorare Păr | Nuanţe de blond

Colorează-ți părul blond: tehnica ideală

Culoarea părului devine mai deschisă mai ales prin depigmentare (decolorare), mai degrabă decât prin colorare. Citește mai departe și află ce trebuie să ai în vedere atunci când îți decolorezi părul și cum să controlezi efectele secundare nedorite.

Decolorarea părului - o alternativă la vopsele și decolorant

Woman with blonde hair running hands through hair
© Schwarzkopf

Iluminează-ți părul într-un mod mai blând.

Decolorarea este un proces prin care poți obține o culoare mai deschisă și mai blondă a părului, fără a fi nevoie să folosești mult decolorant și funcționează cu pigmenții deja existenți în părul tău. Procesul este mult mai blând pentru părul tău și poate fi folosit pe orice tip de păr pentru a se deschide într-o nuanță mai deschisă, deși obținerea blondului cu un decolorant este posibilă numai pentru părul blond mediu până la șaten mediu. 

Cum se folosește decolorantul

Dacă ai luat decizia de a utiliza această formă mai blândă pentru a-ți deschide părul, este posibil să te întrebi în continuare cum funcționează. Pentru a obține nuanța dorită, ar trebui să cumperi un decolorant care să se potrivească părului pe care îl ai - nu căuta produse care să fie potrivite pentru părul mai deschis, deoarece este posibil să nu te ajute! Iată un ghid rapid cu privire la modul de utilizare a decolorantului.

  1. Pregătire! Ia niște mănuși și pregătește toate produsele de care vei avea nevoie pentru a amesteca și aplica iluminatorul. Ar trebui să ai părul nespălat și uscat pentru a începe.
  2. Amestecă decolorantul. Majoritatea vor avea o cremă de decolorare și un plic de pulbere sau un lichid - amestecă-le împreună în sticla de aplicare.
  3. Aplică amestecul imediat - nu lăsa conținutul sticlei să stea pe blat și să se decoloreze. Aplică pe zona pe care dorești să o deschizi - dacă atingi partea de păr crescută, aceasta înseamnă doar rădăcinile. Dacă faci acest lucru prima dată, fă tot părul.
  4. Așteaptă ca produsul de decolorare să acționeze timp de 30-45 de minute. Depinde de câte tonuri dorești să deschizi părul. Cu cât aștepți mai mult, cu atât părul tău se va decolora mai mult. Este normal ca părul tău să se deschidă în etape cu tente roșiatice și galbui - nu te panica și nu-l spăla prea devreme!
  5. Verifică o șuviță. Alege o șuviță mică de păr și șterge produsul folosind un șervețel. Verifică dacă ai atins culoarea dorită. Dacă nu, aplică din nou produsul și așteaptă puțin mai mult, dar nu mai mult de 45 de minute ca timp total de aplicare.
  6. Dacă ești gata, clătește produsul până când apa curge limpede.
  7. Pachetul tău trebuie să conțină și produsul după tratament. Masează-l în păr și lasă-l să acționeze 3 minute, dacă nu se specifică altfel. Ești gata!
Woman with blonde hair looking happy
© Schwarzkopf

Cu produsele de decolorare atât de ușor de folosit, și tu vei râde!